Хайнкес / Гуардиола или ... не избърза ли светата Троица ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
BAYERNULTRAS
Контакти:

Хайнкес / Гуардиола или ... не избърза ли светата Троица ?

Мнениеот BAYERNULTRAS » 03 апр 2013 15:43

Здравейте колеги : )

Прекрасното представяне на баварците през последните два сезона начело с дон Юп, провокира в мен един много интересен въпрос. Въпреки че миналия сезон останахме само с три втори места, а този сезон сме си гарантирали само една титла до момента, Байерн играе като Титан и това се вижда от всички. Перфектната сплав от млади таланти, сърцати и всеотдайни топ играчи от школата и скъпо струващи супер наемници, която създаде Хайнкес, чупи рекорд след рекорд и кара играчи и треньори да треперят преди каквато и да е среща с Байерн Мюнхен. С една или повече купи обаче, накрая на този сезон, немският специалист, който е на почти 68 години, ще си тръгне и на негово място ще дойде един млад, изключително амбициозен и вече според мнозина, доказал се треньор - Хосеп Гуардиола. Ще може ли този човек да направи така, че момчетата от Мюнхен да играят по-добре от сега, да печелят повече мачове в БЛ ( 23-3-1 / 03.04.2013 ), да бележат повече голове и да са по безапелационни в Шампионската лига ? Има ли нужда да променя стила на игра, нещо което почти сигурно ще се случи ? Не избърза ли светата Троица съставена от големите футболни деятели Хьонес, Румениге и Хопфнер с назначаването на Гуардиола за треньор на Байерн Мюнхен от сезон 2013 / 2014 ?

Очаквам вашите обосновани мнения с голям интерес !
I DO IT BETTER

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Re: Хайнкес / Гуардиола или ... не избърза ли светата Троица ?

Мнениеот Neron » 03 апр 2013 15:55

Назначаването на Гуардиола не означава че веднага Байерн ще стане чутовно силен и ще бие всичко наред нито обратното. Просто Ханйкес е вече на 68 години и годините си казват думата.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

biofreeze
Контакти:

Мнениеот biofreeze » 03 апр 2013 15:59

Необосновано е. Гуардиола отново получава готов отбор със силно ядро от футболисти и неограничен финансов ресурс. За мен изключително прехвален треньор, с недоказани качества. Хайнкес е много кадърен специалист, доказал се многокпатно.

onceMORT
Контакти:

Мнениеот onceMORT » 03 апр 2013 15:59

По спомени Хайнкес каза че ще напусне и тогава привлякоха Гуардиола. Помни и закучените мачове - вторият с Арсенал, там отборът извади късмет за да продължи. Хайнкес все още залага на Робен, футболист повече вредящ на отбора, отколкото помагащ. Така че не е толко голяма загуба напускането на Хайнкес, погледнато през призмата на загубеният финал за ШЛ.
shotgun blues написа:То беше ясно ,че ГЕРБ ще спечели......аз за тва и не гласувах ,вместо да си изкарам един страхотен спортен ден с Формула,мачове,финала на Тренто,финал Евролига,ще се занимавам с тези,все тая

"Човешки" материал!?

sandi74

Мнениеот sandi74 » 03 апр 2013 16:07

Успех на Байерн.

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 03 апр 2013 16:22

Аз имам чувството, че до нас - феновете - не достига тази вътрешна информация, която имат господата Хьонес, Румениге и Хопфнер. Така че вярвам в това, че са взели правилното решение. Разбира се Юп ще направи всичко възможно да запише името си със златни букви в историята на Байерн Мюнхен и на Гуардиола ще му бъде много трудно да надгражда, ако успеем да спечелим требъл тази година. Но все пак не са много треньорите, които са достойни да водят Байерн, а Гуардиола е един от малкото, които пасват на философията на Байерн Мюнхен. Надявам се езикът да не представлява голяма пречка пред него и да покаже, че е способен да печели трофеи и с други отбори.
Разбира се, че с новият треньор ще дойдат и някои нови промени. Няма как да е различно. Но не вярвам Гуардиола да промени коренно нещата продавайки някои ключови играчи или правейки ги твърди резерви.(каквото мнение изрази Отамр Хитцфелд) Един от малкото недостатъци на сегашният Байерн е оползотворяването на шансовете и се надявам Гуардиола да работи в тази насока. Това, което ми прави впечатление е, че има случаи, в които атаката на Байерн не се развива толкова бързо, въпреки че футболистите имат свободно пространство и си мисля, че това ще бъде едно от нещата, които Гуардиола ще промени.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
BAYERNULTRAS
Контакти:

Мнениеот BAYERNULTRAS » 03 апр 2013 16:29

onceMORT написа:По спомени Хайнкес каза че ще напусне и тогава привлякоха Гуардиола. Помни и закучените мачове - вторият с Арсенал, там отборът извади късмет за да продължи. Хайнкес все още залага на Робен, футболист повече вредящ на отбора, отколкото помагащ. Така че не е толко голяма загуба напускането на Хайнкес, погледнато през призмата на загубеният финал за ШЛ.

Това че Хайнкес обяви, че възнамерява да се оттегли след края на сезона не означава, че Хьонес и ко немогат да направят абсолютно нищо за да го задържат на поста старши треньор, поне според мен. Също така помня много други закучени мачове, но това е футбола все пак ; ) неможе само да побеждаваш попринцип. За загубения финал невиждам къде е вината му : ))) още повече, че той е човека, който ги заведе до там ; ) Относно Робен, ако се замислиш малко по-дълбоко ще се сетиш, че понякога договорите на футболистите и стотиците им клаузи не ти позволяват да вземаш решенията, които на 100% желаеш, да не говорим че ако случайно са решили да го продават едва ли е най-доброто решение да го вадят от групата например защото пропуска по 5 чисти положения на мач, а и невиждам къде е проблема, след като почти целия сезон е резерва ; )
I DO IT BETTER

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 03 апр 2013 16:29

biofreeze написа:Необосновано е. Гуардиола отново получава готов отбор със силно ядро от футболисти и неограничен финансов ресурс. За мен изключително прехвален треньор, с недоказани качества. Хайнкес е много кадърен специалист, доказал се многокпатно.

Съгласен съм.
Аз по принцип съм много консервативен човек, което много повече ми вреди в живота, отколкото ми помага. Но основният принцип на консерватизма е че това което върви добре не трябва да бъде променяно по никакъв начин. С оглед на спекулациите, че 2 водещи отбора искат Хайнкес за треньор от лятото, както и че специалисти като Луис Арагонес постигаха успехи на много по-преклонна възраст не виждам проблем да остане още 2-3 години с оглед да бъде изстискан максимално потенциалът на този отбор под формата на трофеи и едва тогава да се мисли за ново начало. А защо изобщо да се говори за ново начало вместо за плавен преход, осъществен от неговия помощник-треньор, който да го наследи?

Специално за Гуардьола съм резервиран. Водил е досега един отбор, който изповядва еднотипен и разгадаем стил на игра, дължащ успехите си на индивидуалните качества на трима играчи. Опасенията са ми, че той няма да иска да надгради добре смазаната машина на Байерн в момента, а ще иска да я преустрои с помощта на множество нови играчи предимно испано или португало говорящи, от които Бундеслигата най-малко има нужда.

Аз обаче все още тая надежди, че при спечелване на шампионската лига и при евентуален натиск от феновете, на който силно се надявам, Хайнкес ще остане.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
BAYERNULTRAS
Контакти:

Мнениеот BAYERNULTRAS » 03 апр 2013 16:32

Robbery написа:Аз имам чувството, че до нас - феновете - не достига тази вътрешна информация, която имат господата Хьонес, Румениге и Хопфнер. Така че вярвам в това, че са взели правилното решение. Разбира се Юп ще направи всичко възможно да запише името си със златни букви в историята на Байерн Мюнхен и на Гуардиола ще му бъде много трудно да надгражда, ако успеем да спечелим требъл тази година. Но все пак не са много треньорите, които са достойни да водят Байерн, а Гуардиола е един от малкото, които пасват на философията на Байерн Мюнхен. Надявам се езикът да не представлява голяма пречка пред него и да покаже, че е способен да печели трофеи и с други отбори.
Разбира се, че с новият треньор ще дойдат и някои нови промени. Няма как да е различно. Но не вярвам Гуардиола да промени коренно нещата продавайки някои ключови играчи или правейки ги твърди резерви.(каквото мнение изрази Отамр Хитцфелд) Един от малкото недостатъци на сегашният Байерн е оползотворяването на шансовете и се надявам Гуардиола да работи в тази насока. Това, което ми прави впечатление е, че има случаи, в които атаката на Байерн не се развива толкова бързо, въпреки че футболистите имат свободно пространство и си мисля, че това ще бъде едно от нещата, които Гуардиола ще промени.

Абсолютно споделям твоето мнение :)
I DO IT BETTER

Потребителски аватар
BAYERNULTRAS
Контакти:

Мнениеот BAYERNULTRAS » 03 апр 2013 16:37

biofreeze написа:Необосновано е. Гуардиола отново получава готов отбор със силно ядро от футболисти и неограничен финансов ресурс. За мен изключително прехвален треньор, с недоказани качества. Хайнкес е много кадърен специалист, доказал се многокпатно.

Много си прав, но не е ли време Байерн да потърси смяна на поколенията при треньорите и да поеме риск с един харизматичен и според мнозина голям психолог и тактик в лицето на Гуардиола, пред търсещия вече спокойствие 68 годишен Хайнкес ?
I DO IT BETTER

Върни се в “Байерн”