Nask0 написа:dxl написа:Някой има ли повече информация за тая новина, че Байерн ще се пробват да привлекат Фернандо Йоренте? Малко несериозно ми се вижда това. Атлетико ще искат за него 25-30млн.евро. Не е като да ги нямаме, не е и като да нямаме нужда от напдатели (Олич е на годинки, контузва се, а Петерсен тепърва ще се доказва). Обаче не виждам как Йоренте ще се съгласи да е резерва на Гомес.
Друг вариант е да играем с двама нападатели, както Хайнкес играеше в Леверкузен, обаче така губим позицията зад нападателя (окупирана, обикновенно ако всичко е наред, от Томас Мюлер).
Също четох едно интервю на Хьонес, който обяви интереса си към Марио Гьотце. С две думи каза, че рано или късно добрите играчи отиват в Байерн (от Германия става дума), без значение какво говорят те самите или техните президенти и треньори.
Е на този трансфер вече бих се радвал много.
Аз лично не искам Гьотце да идвам. Имаме си Мюлер имаме си и Крос. Да Гьотце наистина е много добър, но нямаме мужда от него. Предпочитам в близките години да се привлече Андре Шурле, първоначално да сменя Рибери когато е контузен и по-нататак да се наложи в отбора. Искам след Робен и Рибери да виждам Мюлер и Шурле по крилата, а Тони Крос в ролята на атакуващ полузащитник.
Здравейте колеги, отдавна не съм писал във форума, но вече съм в БГ и ще вземам участие в разискването на темите

Относно привличането на Йоренте : първо, който и да е нападател със статут на звезда (или поне класен играч) никога не отива в определен отбор с уговорката да е резерва на някой..... той отива там да се бори за титулярно място, с всички останали футболисти от отбора, отива да подсили тимът и да внесе качество в играта, ако го притежава разбира се. По тази логика никой нетрябва да ходи в големи отбори, защото ще е резерва. Но тук има и един парадокс : В големите отбори няма постоянни титуляри, там се искат резултати, ако неможеш си тръгваш или ако другия може повече от теб, ти си резерва. Гомез не е незаменим или несменяем титуляр и невиждам какво пречи, на който и да е футболист да дойде ( било то Йоренте, Бербатов, Шурле, Гьоце и тн..) да се бори с него за титулярното място. Според мен нападатели имаме достатъчно, и няма нужда да се взема друг. Колкото до статията, това са пълни глупости и измислици. При първата контузия на футболист, таблоидите веднага насаждат интриги и спекулации, че щял да се взема някой нов !
Относно Гьоце, аз също бих се радвал много да го видя в Байерн. Колегата Nask0 не му разбирам желязната логика, уж нямаме нужда от него, пък иска Шурле да купим ??! От коментара ти излиза, че харесваш Гьоце но Байерн нямат нужда от още крила.....полсе казваш, че смяташ за необходимо да се вземе Шурле и да играе на крилото, когато Рибери се контузва ! Иначе и Шурле и Гьоце са страхотно талантливи футболисти ( германци преди всичко ) и ще бъда щастлив, ако са наши играчи някои ден !