Трансферните цели на Байерн

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Re: Трансферните цели на Байерн

Мнениеот dxl » 28 май 2011 15:25

Ако беше ван Гаал съм сигурен, че ако не стане с Коентрао, то ще се налага Контенто, а не да се взема Боатенг, но Хайнкес... Честно казано не съм наясно с философията му, особено пък спрямо трансферите...
Много ми се искаше да вземем някой голмайстор от Бундеслигата. Например Хелмес или Кислинг, но ще видим Петерсен все пак как ще се представи.

EDIT:
От ръководството на Шалке 04 обявиха, че са договорили с Байерн Мюнхен цената на Мануел Нойер. Спортният директор на „миньорите“ Петер Петерс обаче добави, че сделката за вратаря не е приета.

„Проведохме много ползотворни разговори с Байерн. Постигнахме съгласие около евентуалната трансферна сума. Все още обаче не сме решили да приемем офертата“, каза директорът на Шалке, цитиран от „Bild”.

Тия Шалке 04 са ебаси...
Това вече e третият случай, в който се стига до принципна договорка, нооооо Шалке 04 още "мислят" дали да приемат.
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Мнениеот dxl » 28 юни 2011 12:27

Да съживим малко темата, че форума на Байерн замря!

Трансферите...

След дълго чакане и много приказки, в крайна сметка Нойер е играч на Байерн.

Нилс Петерсен, голмайсторът на Втора Бундеслига също. Той дори ще носи номер 9, а също обеща, че ще работи здраво.
Предполагам му е ясно, че ще трябва да се бори с титуляра Марио Гомес, а и с Ивица Олич.

Друг трансфер е Такаши Усами. Не е много популярен на широката публика, но е смятан за един от най-големите таланти на Япония. Там определено си е популярен.

http://www.youtube.com/watch?v=nF8WrB8kL0w

http://www.youtube.com/watch?v=Z1TPFuOb ... re=related

Добавям клипчетата, като негова визитка. :D Всеки сам да си преценява, за мен - има добър дрибъл, макар да не ми изглежда много бърз. Стреля от всякакви положения, а и с двата крака. Прави впечатление, обаче, че не е особено комбинативен играч...

Рафиния - вече играч на Байерн. Нямам какво много да кажа за него - за последно съм го гледал с екипа на Шалке 04. Определено играеше добре. Беше бърз, агресивен (доста, при това). Често си вадеше жълти картони, но не от типа "глупави", защото спори със съдията, ами защото... е груб играч. До колкото помня, има афинитет към атаката.
Не мисля, че Рафиния ще е слаб играч, дори очаквам да е приятната изненада, но защо бяха дадени малко над 5млн. за него, като за още 1-2 отгоре, можехме да се пробваме да вземем Андреас Бек от Хофенхайм?

Спрягани за траснфери - Жером Боатенг - не мисля, че Жером ще реши проблемите в центъра на защитата. Млад, с не много опит и все още недоказан играч. На същото ниво, поне според мен е Брено. Защо да даваме 10-15млн. за Боатенг? Изтървахме Кришито вече, който щеше да бъде добър вариант.
Според мен трябва тези 15млн (+-) да се дадат за класен играч - Мамаду Сако от ПСЖ, Джорджо Киелини или пък Бенедикт Хьоведес (там ще е много трудно), Гойко Качар, Хайко Вестерман... (Хумелс го изключвам). Като последните двама (поне), не струват 15млн.
Аз лично предполагам, че Бадщубер ще е единия титуляр. Млад е, но има потенциал. Пък и в крайна сметка изкара два сезона вече в мъжкия отбор и то не като резерва. Игра на Световното, а и Льов си го вика в национала.
Въпросът е кой ще е другия? Жером? Брено? Ван Буйтен? Друг?
За Ван Буйтен - според мен той трябва да остане в отбора, но като резерва, по-скоро. Някои ще кажат за кво ни е тоя трамвай, но Буйтен е много опитен. Да - като почти всички в отбора през този сезон не беше на ниво, но след като Йонкерс пое отбора, Ван Буйтен започна да играе много добре. А и Буйтен сам си го каза - не съм робот.
Може да е бавен - факт, но намесите му са прецизни. Умее с един шпагат да избива/отнема топки. Добре сложен е, здрав, игра с глава.. Идеална резерва.

Артуро Видал - за какво ни е? Имаме Швайни, имаме Кроос, Густаво и Тимо за две места в центъра. (Е, да - Кроос може да играе зад нападателя също). Пък и не съм сигурен, че Видал е чак толкова класен, че да играе в Байерн.
Да не забравяме и Пранич, който попринцип си е централен/ляв/крило. Според вижданията на Ван Гаал, а и липсата на титулярен ляв бек, го раздаваше такъв.

За нападението (тука включвам и крилата). Венгер през миналия сезон беше казал, че Байерн имат едно от най-силните нападения в Европа. Ми прав си е човека - колкото и да не им се иска да признаят феновете на Реал, Барса, Юнайтед, Интер, Челси... (да не се бъркаме, не казвам, че е НАЙ-силното).

Марио Гомес има 39 гола от 45 мача във всички турнири (Бундеслига, Купа на Германия, ШЛ). 61 мача, 38 гола в Бундеслигата за Байерн или 90 мача и 53 гола във всички турнири, от как е в Байерн. (Предвид слабия му първи сезон - 45 мача, 14 гола).

Ариен Робен - 37 мача, 23 гола (миналата година), 17 мача, 13 гола (12 от който в Бундеслигата и един за купата. За съжаление в ШЛ игра само два мача тази година). Та, това общо е 54 мача, 36 гола.

Франк Рибери - 144 мача, 52 гола, 72 асистенции. Само този сезон, oт 25 мача има 7 гола и 17 асистенции (в Бундеслигата). "Човека-пас" Нани от 33 мача има 18 асистенции (за пример, просто).

Томас Мюлер - 34 мача, 12 гола, 11 асистенции (този сезон в Бундеслигата).

Така, че - не мисля, че трябва друг нападател - дори Томас Мюлер, ако закъсаме много (което значи контузии и наказания на Гомес, Олич и Петерсен), може да играе като чист нападател.

И така, пишете малко да съживим темата. А и споделете мненията си за трансферите - настоящи, бъдещи, кого искате и тн.
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 01 юли 2011 10:58

Досега май японец не имало в Байерн, ако не ме лъже паметта. Дано се окаже сполучливо попадение, все пак е само на 19. Темата е занемарена вярно, но пък няма да си трошим пръстите нахалост я. Когато се случи нещо ще пишем и обсъждаме. Пък и някой ако иска, може да направи тема за германски футбол 2011/2012.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Върни се в “Байерн”