Ако не съм СВОБОДЕН, то по-добре да мръ!!!

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Ако не съм СВОБОДЕН, то по-добре да мръ!!!

Мнениеот cska_90 » 20 сеп 2010 17:45

Аз съм едно от децата на демокрацията, както и другите от поколението фенове, ултраси, които сега главно подкрепят ЦСКА по стадионите, насърчавани от по-старите фенове. Поколението, което видя много малко от предишният строй, поколение, което израсна по митингите и протестите. Ние видяхме какво означава началото на 90-те години да има режим на тока, зърнена криза, родителите да ги уволнят от работа, дървени ваканции и прочее. Израснахме в едни условия, каквито не са били създавани вероятно от войната. Детските ни снимки са с лъвчето на демокрацията на Орлов Мост сред хиляди вдигнати пръсти. Тогава разделението беше на "старо-" и "новомислещи", побоищата по трамваите бяха между младежите и пенсионерите.

Но това, което искаме, е свобода, ние сме поколението на свободата, няма как да сме други. Няма как след нас да падне Берлинската стена и да е друго. Но една тирания се заменя с нова, така както на борците за свобода на Берлинската стена им казаха, че ще рушат стената за да се свърши с 45-годишния терор, така на другия ден им казаха, че има да плащат такси, след още няколко години и милиарди репарации, че били виновни за нещо. А моето камъче от тази стена все още си седи вкъщи, заедно с чукчето, което тогава е струвало 5 немски марки, за да си отчупиш от стената (капитализъм в зародиш).

Да бъдеш човек не е даденост, когато сведем глава пред неправдите вече губим човешкото. Само когато имаме свобода сме човеци! Така от тази прелюдия на моя живот, стигам и до футбола, разбира се неделима част от него. 90-те години ни донесоха много срам и позор, псевдо-свобода, мутризация и влошаване на етническия модел в България, гонене на модела на Косово, но това всички го знаем. Всички знаем и за футболната ни история, за отбори като Лефски които бяха яхнати от "демокрацията" и престъпното еврейство, набедени за отбор на народа и свободата.

През тези години ЦСКА оцеля главно заради ветераните си и феновете си, не знам кое изигра по-важна роля. През годините искаха да ни прекръстят, искаха да ни направят тотаджийски отбор, искаха да превърнат феновете на този отбор в леки жени, прислужници на мутри и мракобесници, какъвто модел успя да сработи на Герена и на Лаута. Това не се получи, много от тези мракобесници вече не са сред живите, разбраха, че не са безсмъртни за куршумите и престъпния си начин на живот!

Сега след 20 години ЦСКА е изправен на колене, феновете му се разцепени и се чудим какво става, сълзите ни не са достатъчни... Този процес набра инерция през тези 20 години, унищожиха ни като спортен клуб с малки изключение и с малко разпадащи се залички тук и там. Унищожиха комплекс "Червено Знаме" и ДЮШ на футболния клуб, два пъти закриват БК ЦСКА, атакуват постоянно ВК ЦСКА, миналата година пореден пример с Ватерполистите на ЦСКА...

А сега врагът се казва ТИТАН АС, да с главни букви. Хората които бяха наложени от Б.Б. да чистят по всички общини на милата ни Родина. Хората, които спасиха страстите преди скъпоценните избори. Същите тези хора, които се изправят срещу фенове на ЦСКА с директни заплахи в стил 90-те години в България или ранните години в Южна Италия.
Стадионът ни го няма, а както си личи г-н Петър Диков има интерес единствено към Иракли и апетити по плажните ивици на България. След като стана ясно, че незаконно е дал разрешение да се изсече гората, за да се направи "София Ленд", нищо вече не би ме учудило. Но ТИТАН АС също имат подобни интереси, техните "преговори" и "разговори" за "идейни проекти" и търсене на "крупен инвеститор" са само в кавички, каквато е артикулацията на г-н Борисов от Титан пред спортните медии.

Учили са ме, че подобно поведение няма място в една цивилизована държава, че престъпниците са раково образувание за обществото. Не казвам, че някой е престъпник, в България това не може да се докаже, дори и калашника да си е забравил. Ако ЦСКА не е свободен, то по-добре да мръ! Не бих искал да се превърна в поредния платен фен на онзи гнусен, синьо-зелен-жълт стадион! Не бих искал да се делим на групички в сектора, в който съм израсъл! Всичко друго - да, но това няма да преглътна! А съм видял в очите на хората в този сектор, че този плам никога не ще бъде потушен от когото и да било! Ние сме на ход!

emil_mlo forum.CSKASOFIA.com

Няма-какво повече да добавя-които разбрал-разбрал-които не....................(quote Любо Пенев :mrgreen: )
Изображение

Потребителски аватар
ruash

Re: Ако не съм СВОБОДЕН, то по-добре да мръ!!!

Мнениеот ruash » 20 сеп 2010 17:54

(quote Любо Пенев :mrgreen: ) Прав си братле!

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 20 сеп 2010 17:55

Много гняв има в написаното ама вече и аз съм съгласен с всички бойкотиращи! :evil: ЦСКА вече не е ЦСКА! Това за съжаление вече не е управление на футболен клуб а пародия! В този клуб "футболистите" не се доказват според играта а кой ще наплюе другия и ще му налети на бой. Този клуб няма дисциплина а всеки си плюе по ръководството и ги обвинява в прав текст къде са сгрешили. Това не е ЦСКА това е просто "клуб"
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 20 сеп 2010 17:58

Оф не знам и аз вече кой е прав и кой е крив...
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 20 сеп 2010 18:05

liverpul11 написа:Добре де ,що падате до нивото на Говедата да хленчите като п....и, миналата година бяха скрити като лалугери сега вият като карпатски вълци,пак ще има ЦСКА нека ги оставим още 2-3 мача и ако не се вземат в ръце ....барабар с ТИТАНИТЕ вън.

Ти си ги чакай-ако щеш и още 3 години-се ми е тая!!!Аз казах,каквотоимах да кажа!
Изображение

Потребителски аватар
Гуу
Контакти:

Мнениеот Гуу » 20 сеп 2010 18:08

Добре, на вас бойкотиращите минавало ли ви е през акъла, че ако "титаните" напуснат, то вероятността да ФК ЦСКА да последва съдбата на БК ЦСКА е много голяма. Спомнете си какво стана след като Коен умря, преди това имахме играещ мъжки отбор, спомнете си представянето на жените - спечелването на Балканската лига, извоюването на право на участие в Евролигата и т.н. БК ЦСКА вървеше идеално, Коен загина и всичко отиде по дяволите. С кански мъки се търсеше нов благодетел, накрая дойде един мизерен грък, който направи ЦСКА за смях, който се гавреше с името ЦСКА...ако това искате, ОК. Факт е, че в България много трудно се намират хора, които биха давали пари за спорт, имайте го напредвид. ;)

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 20 сеп 2010 18:09

Абе кой му дреме за баскетбола!!Нелепо е да сравняваш двете неща!! ;)
Изображение

Потребителски аватар
Гуу
Контакти:

Мнениеот Гуу » 20 сеп 2010 18:14

cska_90 написа:Абе кой му дреме за баскетбола!!Нелепо е да сравняваш двете неща!! ;)

На много хора, ама наистина на много. Издръжката на един баскетболен клуб в България е по-малка, въпреки това обаче никой не се нае дори да плаща само заплатите на играчите. Осъзнаваш ли, че ФК ЦСКА е една ламя, която гълта милиони, колко хора ще се наемат да извадят въпросните пари. БК ЦСКА беше работещ клуб, без дългове, стабилни играчи, спонсори...абе всичко, въпреки това обаче умря (да се надяваме не за дълго, поне що се отнася за слуховете).

Потребителски аватар
ЦСКА-83
Контакти:

Мнениеот ЦСКА-83 » 20 сеп 2010 18:31

Абе пич,освен че ЦСКА гълта милиони,то и носи милиони.Писна ми да слушам как оправяли стари задължения и на това се дължи кризата в ЦСКА.Писна ми пияния Борисов да ни прави на палячовци.Писна ми да лягам и да се будя в неведение за любимия отбор.Писна ми всеки да вика да почакаме още малко,пък после да му мислим.
Още на следващия мач почвам и аз да ги псувам.Съжалявам само,че ги търпях досега.
Вън БОКЛУЦИТЕ от ЦСКА.

Потребителски аватар
vakovski

Мнениеот vakovski » 20 сеп 2010 18:35

Armiata e stadiona!Otbora e edin!SAMO CSKA!!! VAN BOKLUCITE OT CSKA!!

Върни се в “ЦСКА”