Кризата се задълбочава! Но проблемът не е в играчите
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Кризата се задълбочава! Но проблемът не е в играчите
Очаквах вчерашния ден с голямо нетърпение. Първо в 17 часа предстоеше мачът от Комюнити шилд между Манчестър Юнайтед и Челси, а малко по-късно и дербито между ЦСКА и Черноморец. Изгледах първия мач с удоволствие, но не знаех какво ме чака малко по-късно- едно уникално бг реалити, което ме накара да забравя за английският футбол и той напълно да избледнее в моето съзнание. За пореден път се убедих- няма по-голям филм от "А" РФГ. Премиершип бледнее пред нашето бг първенство. Мачът започна блестящо за ЦСКА, казах си ето това е отборът. Постепенно разбрах, че съм сбъркал с тази прибързана оценка. В края на срещата ме обзе едно непреодолимо смешно чувство. Вече не ме беше яд, дори не бях ядосан. Обзе ме смях. Гледайки цялото това реалити след мача, аз се смеех на глас, имах чувството че гледах някаква глупава гротескна комедия.... Ще кажа първо нещо за самия мач, а след това и за уникалното комично риалити след него. ЦСКА за първи път от доста време излезна със схема 4-4-2. Като цяло замисълът на Дочев не беше лош. Като се има предвид липсата на плеймейкър в отбора в отсъствието на Маркиньос, това беше може би най-правилният тактически избор за този мач. По крилата бяха бъзите и остри Тонев и Трифонов, в средата двойка опорни халфове- Галчев и Янчев. А напред Делев и Митко Илиев. Като интересното беше, че при бързите атаки на ЦСКА Делев се озоваваше на върха на атаката, докато при постепенни действия там беше Илиев, докато Делев се изтегляше от по задна позиция или на фланга. Нещо напълно нормално като тактически ход, бих го нарекъл добро решение на Дочев. Защитата беше оформена от дясно на ляво от Виданов, Еспозито, Акуаро и Дечев. Тук бяха и проблемите. Скоро след гола на ЦСКА последва един фал пред вратата на червените, според почти всички играчи, той е бил несъществуващ, но така и не показаха повторения по телевизиите. Центриране и комична изява на "стабилизатора" Еспозито. Стабилизатор го нареме Павел Дочев след мача, на мен повече ми приличаше в този мач на дестабилизатор, но това е друг въпрос. По принцип, ако трябва да се съди по това му действие, то ЦСКА и най-вече Костадинов отново не са намерили точния играч. Напълно неориентирана изява на Еспозито при опита да избие топката с глава. Чувал съм, че при такива изяви е напълно грешно играчите да си затварят очите. Еспозито сякаш беше направил точно това и изобщо къде беше топката, къде беше главата на три пъти обявявания за защитник номер 1 на Серия Б при това положение. И тук въобще няма значение според мен дали си във форма или не си. Тези работи или ги знаеш и си научен как да играеш или не си. По нататък в мача отново Еспозито не ми изглеждаше много сигурен в изявите си. Лошото е, че в този мач и Акуаро не изглеждаше никак добре. На моменти той също изглеждаше доста несигурен и неориентиран. Накрая получи червен картон, но при вторият жълт нямаше никакъв фал. Единственото правилно решение изглежда е Коста Стоянов след като се възстанови да бъде пробван с някои от италианците в центъра на защитата, но отново ще са загуби време за сработка, а още една загуба в следващите кръгове и титлата ще бъде почти загубена. Не че сега виждам някакви големи шансове да бъда спечелена. Забелязваше се първото полувреме, а и второто в ЦСКА липсата на синхрон между защитниците и халфовата линия. На моменти играеха твърде отдалечени едни от други. Така се отваряха пространства в средата на терена за Черноморец и акулите успяха да ги използват максимално добре. По крилата Трифонов и Тонев не помагаха достатъчно на бековете. При атаките на червените защитниците също не се изтегляха достатъчно напред към халфовата линия за да минимизират това празно поле между двете линии. При втория гол на Черноморец отново имаше голямо празно пространство в средата и дори в близост до вратата на ЦСКА. Тук основната греша според мен беше на дефанзивните халфове на червените, които бяха длъжни да покрият Педриня. Но като цяло Тошко и Галчев играха добре в този мач и особено Галчев се понрави с някои изпълнения, но накрая си изкара глупав червен картон, а и доста се поумори. Във фаза атака беше ясно, че ЦСКА трудно ще превземе вратата на бургазлии след като те се затвориха, защото липсатата на идеи при Армейците при липсата на Маркиньос е крещяща. Трифонов и Тонев са добри крила, но са малко еднотипни. Особено Румбата трябва малко да промени играта си, защото е предсказуем и винаги когато му подадат тръгва към аутлинията и пробва центриране с левия крак. Така съвсем логично се стигна до това 2:1 за Черноморец. Искам да кажа, че ЦСКА за втори пореден мач е ощетен от съдията и втори пореден мач Емо Костадинов казва, че не коментира съдийството, което значи че не е недоволен. Ама как да скочи против Бобито и БФС-то, нали той е част от тази система. Изглежда обаче никой от съдиите няма грам респект към Емо, защото и този мач ЦСКА беше ощетен. Не мисля, че беше умишлено, съдията просто толкова си можеше. Чернодрешкото даде измислен втори жълт картон за Акуаро, оставяше прекалено много играта да бъде накъсвана от Черноморец. Самият той бавеше много играта с мудните си действия и решения. Също така можеше да се свири дузпа за ЦСКА за дърпане на фанелката срещу Тибони в наказателното поле. Емо обаче си мълчеше като риба след мача, както и след мача с Левски. Емо защо мълчиш??? Неудобно ли ти е нещо да говориш, срам ли те е ? По-интересното обаче беше след срещата, както е почти винаги в бг първенство. Павката се отпуши, каза, че ако вярвал на написаното в медиите, трябвало да иде на психиатър. Добре дошъл Пегъзи! Истинското шоу обаче беше на пресконференцията. Там Дочев ми се стори доста неадекватен и непремерен в приказките си. Питат го за Гранден, а той казва, че французинът дошъл при него и му казал "Довиждане". А в кой отбор е отишъл Гранден, Павката дори не знае. Еспозито бил "стабилизатор" и щял да разчита на него. Ще видим, мен малко ме съмнява този Еспозито, но може и аз да греша. Питат го Дочев били ли са напълно готови физически италианците за този мач, той казва не. А защо ги е пуснал тогава да играят, Павката се чуди кво да каже, трябвало да рискува. След това Дочеч започна да обяснява кой бил контузен и кога щял да се върне. Започна да избоява имена, ама те много. Цяла сурия. По едно време Дочев поиска помощ от журналистите да му помогнат със списъсъкът на контузените. Смешно, нали! Най-тъпото обаче беше, когато го питаха дали не се съмнява в бойкот на футболистите. Дочев каза, че не се съмнява, но някой го пита и за мача с Олимпиакос, а отговорът на Дочев беше, че се съмнява, че някои от играчите му е играл "тралала" в този мач с кипърците. Вие сами си правете сметката.
За Емо Костадинов няма какво да се каже. Излезна като пич след мача от стадиона, пълен непукист. Говори си спокойно, все едно нищо не е станало. Май големият проблем в ЦСКА в момента е именно той, но какво от това. Те проблемите са хиляди на Армията, едно действие едва ли ще промени много нещата. Чисто спортно технически се вижда, че проблемът на отбора на ЦСКА е в защитата. Миналата година завършихме сезонът с централни бранители Попов-Виданов. Там трябваше да съсредоточи усилията си в селекцията Емо и то още в самото начало на лятото. Питам защо не беше привлечен Вальо Илиев? Тряваше да се вземат две класни попълнения там още в началото на трансферния прозорец. Вместо това се взе Акуаро и дни преди началото на сезона Еспозито, като Дочев дори не знаеше, че е взет втория италианец. Най-смештото е, че вече на никой не му пука от ЦСКА. Щом и Краси Балъков нападна след мача червените остро и каза, че нямало за какво да бъде щастлив след такава победа, какво да говорим. Няма респект, няма стадион, няма лоби в БФС, въпреки поста на Костадинов, няма и фенове. Все пак аз стоя зад думите си в последните дни за подкрепа към Титан и Дочев. Независимо, че виждам, че нещата не отиват на добре, аз им давам необходимия кредит на доверие, специално на Дочев. Добър-лош , щом си го назначил, мининум половин година трябва да му се даде кредит, за да видиш неговият почерк, идеи и работа. Титан трябва да се променят, трябва коренна промяна, иначе ЦСКА ще затъва все повече и в един момент Борисов и Иванов щат-нещат ще се принудят сами да продадат отбора. А кой има нужда от цялата тази агония? Бавното пропадане на клуба, съпроводено от мъчително и агонизиращо затъване. Докато не дойдат някакви нови шефове.... И пак всичко отначало. Ще се загубат една-две-три години. Кому е нужно всичко това? Ако отборът не тръгне добре тази година в шампионата и загубите продължат най-добре ще е ЦСКА да се съсредоточи върху европейските клубни турнири. Титан да се опитат да изчистят всички стари дългове най-после и да вкарат поне малко ред и организация в клуба. Не може по Ринг преди мача да няма представител на ЦСКА, който да говори пред камерите. Това са малки неща, но показват че при червените в момента цари хаос. Шефовете се скриха след първото полувреме, като мишки. Венци Живков се чуди какво да каже пред камерите след мача. Каква работа върши Живков в ЦСКА? Честно казано аз не знам какви са неговите функции в клуба. Той финансов дирестор ли е, за какво точно той отговаря? Ей това някой ако ми каже, ще съм му благодарен. Но да продължа с мисълта си. Ако нещата продължат така в шампионата, както казах най-добре ще е отборът да се съсредоточи в ЛЕ основно. Е разбира се, никой не е казал да се отписва напълно първенството, все пак ще се борим и там доколкото можем. Ние сме ЦСКА. Но трябва да се изплатят дълговете, да се вкара ред в ЦСКА. И другата година да се почне на ново, като се запази гръбнакът от този сезон. Да се назначат нови шефове, вместо Костадинов и Живков и така. Но е видно, че нещата не вървят на добре и нещо трябва да се промени. Проблемът е от къде да почнат промените, след като очевидно проблемите са навсякъде. И накрая искам пак да призова феновете да не абдикират от ЦСКА. Тъжно беше да се гледат тези празни трибуни на един чужд стадион на домакински мач на ЦСКА. Истинските фенове си проличават точно в такива моменти, когато на клубът му е най-трудно и е в най-тежко положение. Ако сте истински фенове, подкрепете ЦСКА!

[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
- Гара Дембеле
- Kolec
- Контакти:
Re: Кризата се задълбочава! Но проблемът не е в играчите
А бе момко, как можа да изпишеш толкова много простотия...
Не Ви ли писна, "големи фенове" да нападате Костадинов... оставете ги малко да поработят...паднали сме... ГОЛЯМО ЧУДО ... ти за Барселона ли ни взимаш? Паднахме от Подуене и Черноморец но играхме нали... смачкахме и 2та отбора, а представи си какво ще стане като се сработят..
Не Ви ли писна, "големи фенове" да нападате Костадинов... оставете ги малко да поработят...паднали сме... ГОЛЯМО ЧУДО ... ти за Барселона ли ни взимаш? Паднахме от Подуене и Черноморец но играхме нали... смачкахме и 2та отбора, а представи си какво ще стане като се сработят..
..:: Tout comprende, c'est tout mepriser ::..
Гара Дембеле написа:Браво
Хех мерси. Браво и на Левски за изявите до тук, а и на ръководството, че привлече Гара. Доста добър трансферен удар ми изглежда до тук

[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
Празни приказки... Нито даваме парте , нито ходим на мачовете, нито нищо, но АКЪЛ много можем да даваме... ГОла сме вода!
Проблемът е в късната селекция.Сега отбора ще се обиграва по време на сезона.Иначе мисля, че в този си вид отбора има бъдеще.
Kolec написа:А бе момко, как можа да изпишеш толкова много простотия...
Tе докато се сработят ще изпуснат и титла и тройката и всичко. И кои да се сработват? Тея смешните италианци ли, айде стига! Кви хора сте вие,бе? Как може да сте такива наивници и да им вярвате на тия куци коне
-
- Контакти:
Много,ама мното точна статия !Браво за точно уловените проблеми в цска !
bufara написа:Kolec написа:А бе момко, как можа да изпишеш толкова много простотия...
Tе докато се сработят ще изпуснат и титла и тройката и всичко. И кои да се сработват? Тея смешните италианци ли, айде стига! Кви хора сте вие,бе? Как може да сте такива наивници и да им вярвате на тия куци коне
А какво да правим ? Да ги псуваме? Стига българщина бе ...
Акулите хапнали чорба ,голяма работа.