ЦСКА се е сдобил със съдебно решение, според които отборът е признат съвсем официално за наследник на клуб Атлетик-Слава'23, известен повече като АС-23.
Сега предстои референдум сред феновете на червените дали да бъде променяно името на 31-кратните шампиони на България на ЦСКА-АС-23. Ако това се случи, то към актива на ЦСКА ще бъдат прибавени още една шампионска титла и две купи на България, както и победа над Левски с 11:4 в приятелска среща през 1939 година. Историята на АС-23 е следната. Клубът е създаден през далечната 1923 година след обединението на ОФК, Слава (София) и Атлетик (София) след няколкодневни преговори на ръководствата. Пълното име на новия обединен клуб е „Офицерски спортен клуб Атлетик-Слава 23", което говори, че АС-23 е отборът на офицерите от армията.
Тежки времена настъпват за АС-23 по време на Втората световна война. През сезон 1940/41 част от футболистите са мобилизирани във войската и АС-23 завършва пети в Софийска елитна дивизия. На 9 ноември 1944 година АС-23 престава да съществува, след като се обединява с Шипка-Победа и Спартак (Подуене) под името Чавдар (София).
Дотогавашният председател на АС-23 генерал-майор Димитър Айранов е арестуван и осъден от Народния съд на 15 години лишаване от свобода, а почетният председател на клуба генерал лейтенант Константин Лукаш е осъден на смърт от Народния съд и разстрелян. На 4 май 1948 г. Чавдар (София) се обединява със Септември под името Септември при ЦДВ, сега ЦСКА.
Процедурата по признаването на ЦСКА за наследник на АС-23 беше подета още преди 10 години, но позабравена в последните години. В знак на съпричастие бившият изпълнителен директор на клуба Емил Данчев кръсти мениджърската си агенция ЦСКА-АС-23.
Аз мисля че ЦСКА е законен наследник на АС 23 и трябва да му бъдат признати титлата и купите.Но също така мисля че Ако се пректръсти отборът на ЦСКА АС 23 Червеният лъв трябва да се прибави към емблемата на ЦСКА в знак към уважение на предшественика на ЦСКА!