"За мен това е нещо ново. Към Ковпак действително има интерес от клубове от чужбина, но ЦСКА (София) не е сред тях. Изобщо нямам представа откъде идват подобни информации", заяви почетният президент на Таврия Сергей Куницин. - Българите изобщо не са се свързвали с нас, а и честно казано, съмнявам се, че могат да си позволят да купят най-добрия стрелец в първенството на Украйна. Не виждам и логика футболист, който има амбиции за националния отбор, да смени нашето първенство с българското, за което всички знаем, че е значително по-слабо".
- Ковпак има договор с Таврия за още половин година, чувства се отлично в отбора и не бърза да бъде продаван на всяка цена. Разбрали сме се, че ще го пуснем само при много сериозно предложение от клуб, в който може да се развива като футболист", добави Куницин.
"Четох в Интернет как едва ли не цял живот съм мечтал да премина в ЦСКА, но това са пълни измислици! Нито аз, нито агентът ми, сме контактували с българите. Тяхното първенство не представлява интерес за мен. Ако напусна Таврия, със сигурност няма да отида в ЦСКА", повече от категоричен е Ковпак.
Цената на 26-годишния таран е над 2 млн. евро, което при всички положения не е по силите на собствениците на "червения" клуб. Дори споменатият Веласкес можеше да излезе на ЦСКА по-евтино заради приятелските отношения на босовете на "армейците" с президента на парагвайския Насионал. Трансферът обаче се провали, защото играчът не пожела да играе в България.