На път е да приключи поредния сезон в БГ.Един от най-странните и изпълнен с обрати и неясноти сезон за любимия ми клуб.Един сезон,които в началото не бяхме сигурни дали въобще ще го започнем и дали ще играем в А група.Един сезон, в който мнозина не вярваха,че можем да се борим за Европа , а камо ли за титлата.Един сезон,който в крайна сметка може би ще завърши без титла,но все пак почти докрай имахме шансове за нея.
Сезона започна катастрофално -отнеха ни лиценза(къде правомерно,къде не-незнам --не ги разбирам тези работи,разпродадохме целия отбор,като се започне от вратаря-Пифа,мине се през почти цялата защита-Тунчев,Вуядинович,Илиев,всички що годе свестни халфа-Гъргоров,Велизар,Петре,Илиев,Юруков и се стигне до "перлата" на Томов-Ней, а на техните места бяаха приличени футболисти,които буквално не знаеха от коя страна се рита топката,доказателство за което беше и факта ,че всички до един бяха изритани още зимата.Е и какво остана -двама,трима по-опитни играчи-Котев,Данчо и Тошко,резервите от предните години и няколко голобради юноши.Да не забравям и най-важното звено-Стойчо.След тази тотална разпродажба и с ръководство трупащо единствено дългове бъдещето ни беше всичко друго ,но е и розово.Бъдеще в което повечето не вярваха.Със сложната задача да изгради отбор се зае Пенев и успя.С отбор съставен от играчи ,които в предните години в никакъв начин не биха попаднакюли дори в групата за мача.Да бяха взети двама много качествени играчи -Лазаров и Манчев,но съдбата за пореден начин се подигра с ЦСКА и ни обърна гръб.Играчи,които можеха спокойно да ни отведат до титлата нямаха шанс за изява.Единия изигра три мача и десетина минути срещу Левски(в които вкара 4 гола) и получи контуззия.Другия пък е започнал не повече от една трета от мачовете.Въпреки всичко започнахме с титла и надеждите се върнаха -надежди за бляскаво бъдеще,което за жалост не беше подплатено с кои знае какви футболни качества.Все пак на полусезона едва в последния кръг изпуснахме първото място.Зимата дойде с нея и новите собственици,които прерякоха бляскаво бъдеще и сигурна титла.Беше направен опит за добра селекция,но вместо това се получи точно обратното -доидоха футболисти ,които по никакъв начин не оправдават доверието в тях, а Лазаров и Манчев се контузиха и вместо подобряване на отбора ,се получи обратното -понижаване на качеството.Пенев старши,както се е и говореше цяла зима беше уволнен и дойде племенника му.Започна се редуване на победа след победа и за пореден път всички дружно сложихме червените очила и си казахме-ето пак имаме голям отбор.Да ама не.
След тези победи започна уникална война срещу ЦСКА отвсякъде-Левски,медии -всички обвиняваха ЦСКА във всичко-че купуваме мачове,че ни помагали съдии и всичко за което може да се сетите.Дали заради това ,дали заради неопитноста на Любо,заради липса на класа доидоха важните мачове и ЦСКА падан от високо.Видя се ,че не всичко е розово и дори безумния Левски в крайна сметка може да ни измъкне титлата.Но кой може да се сърди на играчите-при всички тези пробелми с парите,неяснотите около собствеността,смяна на тренъори те се бориха-бориха се колкото можаха и взеха максимума-с такава селекция-толкова.Така ,че за мене е странно това плюене по играчите,които направиха това което могат-не може да се иска от отбор с дадени 0 лв за селекция лятото и с купени някоко съмнителни играчи през зимата нещо повече.Я махнете от Барса Пуьол,Пике,Абидал,Шави,Иниеста,Меси,Анри и Ето'о ,вземете на тяхно място два трима от Осауна и Хетафе и да видим какво ще стане-еми нищо.Така ,че това което направиха този сезон тренъори и футболисти за мене е геройство-от нищо направиха нещо.Нещо повече за първи път се гласува доверие на юношите-наложиха се Иванов,Виданов,Тонев,Чипев,Зехиров,Тошев-едни играха по-малко ,други повече.Но това е пътя-утре те могатда бъдат новите Стойчков,Бербо ,може и да не стане нищо и до година,две да играят из Б група,това от сега нататък зависи само и единствено от тях,важното е че шанса им е даден-нещо което не беше правено от години.
И накрая искам да призова всички фенове,които могат да отидат и да подкрепят отбора(за жалост аз не мога поради независищи от мен причини) срещу Локо-сега е момента сега или никога-защото когато играта върви всеки може ,но велика е тази публика,която помага тогава,когато е най-трудно,направете го не заради футболистите,не заради тренъора, заради четирите букви-които толкова много обичаме.Хората са го казали отдавна-YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Сезона през мойте очи!!!
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
- Red_champions
Re: Сезона през мойте очи!!!
Написал си го възможно най-добре,с голяма част от написаното съм съгласен.Моето мнение е подобно,само искам да кажа,че според мен трябва някои от чужденците,които разхождат червената фланелка да бъдат махнати,а шанс да се даде на повече юноши като Зехиров,Иванов,Тошев,Тонев,Чипев и т.н.Иначе за подкрепата съм съгласен и верните привърженици на ЦСКА винаги я оказваме.
А иначе да се счита сезонът за провален е не много точно.Без да се оправдаваме знаем какво бе положението на "Армията" миналото лято и как закърпихме отбора.Според мен ще бъде изграден добър отбор и като непоправим оптимист закърмен с армейската идея,очаквам още това лято успехи в евротурнирите.
А иначе да се счита сезонът за провален е не много точно.Без да се оправдаваме знаем какво бе положението на "Армията" миналото лято и как закърпихме отбора.Според мен ще бъде изграден добър отбор и като непоправим оптимист закърмен с армейската идея,очаквам още това лято успехи в евротурнирите.

Blue is the colour , football is the game , we are all together and winning is our aim ! So cheer us on through the sun and rain , cos Chelsea , Chelsea is our name !
Изцяло съм съгласен !
Светът е оцелял, защото се е смял-просто не е гледал БГ футбол!
Господа Цскари-ще ви задам един въпрос,чрез който не целя заяждане-просто ми направи впечатление.Та една фраза ми направи впечатление:
Данчо Тодоров:На разбора преди мача г-н Пенев определи аз да бия дузпата, но Здравко дойде и каза, че е убеден, че ще е вкара и аз му се доверих.
Та въпросът ми е-Откъде Данчо е знаел,че ще има дуспа.
Пак казвам-не целя заяждане.
Данчо Тодоров:На разбора преди мача г-н Пенев определи аз да бия дузпата, но Здравко дойде и каза, че е убеден, че ще е вкара и аз му се доверих.

Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.
0007 написа:Господа Цскари-ще ви задам един въпрос,чрез който не целя заяждане-просто ми направи впечатление.Та една фраза ми направи впечатление:
Хааа много интересно....

[center]

[/center]

0007 написа:Господа Цскари-ще ви задам един въпрос,чрез който не целя заяждане-просто ми направи впечатление.Та една фраза ми направи впечатление:
Ами нормално-преди всеки мач се определя кой ще бие ако ЕВЕТУАЛНО има дузпа-що пък реши ,че е знаел.

Ами срещу БАТЕ нали казаха,че Хичо трябвало да бие дузпа ако има такава,а не Гонзо.Да не би да се е знаело предварително?
Много добър коментар напълно съм съгласен! Трябват няколко нови играчи и другото юноши!
И аз съм съгласен с разбора ти за сезона, все пак от отписан отбор се борихме до края за титилата. С двама трима опитни играчи и няколко юнши това е......вижте Арсенал. Друг е въпроса че чужденците трябва да се махнат и ако може да се вземат един или двама класни играчи. ДА се дава път на младите българчета
)

Титлата още не е загубена. В една друга тема пишеше, че тази година никой не я иска, но все на някой трябва да я дадат. Тоя отбор на Левски също ще губи точки до края. Нека да изчакаме с прегледа на сезона. Макар, че съм съгласен - при тези условия (само Беласица и Ботев бяха по-зле), даже да сме втори е успех.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.