Преди вечното дерби. Интервю с Любослав Пенев
- С какво мачът срещу “Левски” е по-специален, г-н Пенев?
- Срещат се най-титулуваните отбори на България. Най-голямото дерби на страната ни. Нормално - сблъсъкът е най-специален за нашия футбол. Аз уважавам всички съперници. Не ги деля на “Левски” и останалите. Тази седмица играем срещу този тим и съответно мислим за него. След това идва “Черно море”, после “Локо” (Сф)...
- Победа в събота ще гарантира ли титла на ЦСКА?
- Спечелим ли, ще бъдем с една крачка по-близо до титлата. В България обичат да се бият в гърдите, да говорят предварително. Има още двубои срещу силни съперници, в които трябва да победим.
- А ако загубите?
- Говоря само за победа. Не коментирам други резултати.
- Какво мислите за сегашния отбор на “Левски”?
- Тим, който постига целите си. Без значение дали играе силно или слабо. Бих нарекъл рентабилно представянето на “Левски”. Редува силни и слаби мачове, но печели.
- Кой мач срещу “Левски” няма да забравите?
- Ще говоря само за един двубой. Беше през декември 1985 г. Победихме с 3:1 на “Герена”. За първи път в кариерата си бях титуляр за представителния отбор на ЦСКА. Вкарах един гол, изработих дузпа. Преди това съм влизал за по 20 минути, половин час, едно полувреме... Но в този ден за първи път бях титуляр. Много мачове са минали през главата ми, помня ги всичките, но ако тръгна да разказвам, няма да ми стигне времето, а на вас - мястото във вестника. Все пак с отбора ме чака много работа.
- Каква е разликата в подготовката за дербито сега и когато вие бяхте футболист?
цялото интервю с Г-н Пенев може да видите в саита mysportalk.com
Друго ...
ЦСКА покани цялата власт в България
на вечното дерби срещу “Левски” утре. Президентът Георги Първанов, премиерът Сергей Станишев и столичният кмет Бойко Борисов водят плеядата на очакваните гости. В канцелариите на стадион “Българска армия” очакваха потвърждения от ВИП личностите снощи.
също по информация на mysportalk.com
Любослав Пенев: ЦСКА се нуждае от работохолици
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Любослав Пенев: ЦСКА се нуждае от работохолици
Ами, едно нормално изказване не един интелигентен треньор. Без обиди, без закани и без изхвърляния. Вижда се , че Л.Пенев е настроен изцяло за повишаване качеството на българския футбол, и по никакъв начин не се е повлиял от фенските пристрастия за мача. Каквото и да се случи в събота, аз мисля че Пенев започна много добре своята работа като треньор в ЦСКА, и има пълната ми подкрепа за напред, в изграждането на силен европейски отбор. Надявам се и желая, победната серия да продължи. Нека ЦСКА стане пример за всички български отбори с играта си и желанието си за победа.
msm написа:Ами, едно нормално изказване не един интелигентен треньор. Без обиди, без закани и без изхвърляния. Вижда се , че Л.Пенев е настроен изцяло за повишаване качеството на българския футбол, и по никакъв начин не се е повлиял от фенските пристрастия за мача. Каквото и да се случи в събота, аз мисля че Пенев започна много добре своята работа като треньор в ЦСКА, и има пълната ми подкрепа за напред, в изграждането на силен европейски отбор. Надявам се и желая, победната серия да продължи. Нека ЦСКА стане пример за всички български отбори с играта си и желанието си за победа.
Напълно те подкрепям!
msm написа:Ами, едно нормално изказване не един интелигентен треньор. Без обиди, без закани и без изхвърляния. Вижда се , че Л.Пенев е настроен изцяло за повишаване качеството на българския футбол, и по никакъв начин не се е повлиял от фенските пристрастия за мача. Каквото и да се случи в събота, аз мисля че Пенев започна много добре своята работа като треньор в ЦСКА, и има пълната ми подкрепа за напред, в изграждането на силен европейски отбор. Надявам се и желая, победната серия да продължи. Нека ЦСКА стане пример за всички български отбори с играта си и желанието си за победа.
Доста правилно мнение и според мен това е точният треньор за ЦСКА!
Точно така трябва да се работи.Без изказвания от типа "Ще ги бием с 10:0"
И аз подкрепям Любо и най-вече дисциплината, която налага.
Да отдадем заслуженото и на човека в сянка - Паредес. За него явно няма тайни в менажирането на един клуб - физически упражнения, режим, възстановяване, преценка на оптималния начин на работа с всеки футболист, определяне на време и място за подготовка. Ако всеки е като пружинка физически, само остава да бъде мотивиран, за да почне да мачка противника си.
С подобен тандем и отговорно финансиране от собствениците наистина можем да очакваме много...
Да отдадем заслуженото и на човека в сянка - Паредес. За него явно няма тайни в менажирането на един клуб - физически упражнения, режим, възстановяване, преценка на оптималния начин на работа с всеки футболист, определяне на време и място за подготовка. Ако всеки е като пружинка физически, само остава да бъде мотивиран, за да почне да мачка противника си.
С подобен тандем и отговорно финансиране от собствениците наистина можем да очакваме много...