Истината за първият треньор!!!!

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

its
Контакти:

Истината за първият треньор!!!!

Мнениеот its » 14 апр 2009 12:24

Уважаеми съфорумци, четейки в нтернет инфо за любият отбор, виждам че никъде не може да се намери информация за първият треньор, който на няколко пъти и различни източници е посочен като Христо Нелков-Ринджата. Не знам какви са начините за информация и дали един от ветераните като Сашо Манов не би отделил малко повече време за тази тема, но мисля че трябва да се намери част от липсващата информация за любимият отбор.

phd
Контакти:

Re: Истината за първият треньор!!!!

Мнениеот phd » 14 апр 2009 13:02

Ще се намери , бе, не се тревожи! То толкова информация за несъществуващи неща се намери при вас, та за съществувалите ли няма! :lol:

Потребителски аватар
Модератор ЦСКА
Контакти:

Мнениеот Модератор ЦСКА » 14 апр 2009 15:05

В книгата на Ст.Божков "От Юнак до Барцелона" изд.през 1964г. Той е написал:
- Бъдещите историци на футбола трябва да знаят впрочем, че първият треньор на днешния ЦДНА е боксовия треньор К.Николов (Замората). През септември 1948г, под негово ръководство отборът на "Септември при ЦДВ" печели първенството на България.

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 14 апр 2009 15:15

Със сигурност не е Замората. През 48 година е имало финал в два мача, ЦСКА са загубили първия и тогава са пратили Замората, като човек с характер да ги готви за реванша. С него е първата титла, но не е първия треньор.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

its
Контакти:

Мнениеот its » 14 апр 2009 21:44

През 1948г Септември се слива с ЦДВ и новият отбор се казва "септември при ЦДВ", основата ме са играчи на Септември. Едни от най-известните са били Нако чакмаков и Симулията. треньор на този отбор е бил Христо Нелков- Ринджата. В основата си футболистите са били работници, основно от кварта Захарна фабрика, т.е и в корените си отбора никога не е бил отбор на властта/по което и да е било време/. Имало е хамали от гарата /Симулита/, даже един е бил клисар в църквата Св.Троица, хората са играли от любов към играта и отбора, а не за пари. Пиша всичко това защото другарите от подуене всячески се опитват да "открият" документи, доказващи че са най-старият клуб в България, а ние продължаваме да не се интересуваме от историята си. Доколкото съм се интересувал знам че жена му е все още жива, но единственият източник може да бъде Сашо Манов. Би ми било интересно, ако някой има контакт с него да направи един разговор и интересните неща да се качат във форума.

Върни се в “ЦСКА”