Дадоха томов на съда

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
.cskara.
Контакти:

Дадоха томов на съда

Мнениеот .cskara. » 06 фев 2009 16:46

Софийска градска прокуратура внесе в Софийския градски съд обвинителен акт срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев.

Четиримата са обвинени в извършени престъпления по чл.203 ал.1 вр.чл.201 от НК (длъжностно присвояване) и по чл.311 от НК (документно престъпление). Обвиненията срещу четирите лица касаят разпореждане с пари и вещи на ПФК ЦСКА АД и "Кремиковци" АД на обща стойност 36 156 820,47 лева.

Пред журналисти днес прокурор Божидар Джамбазов каза, че Александър Томов е обвинен и за неправомерно експлоатиране на хвостохранилището, собственост на "Кремиковци". Според прокурора, става дума за доста сложна схема от връзки между отделни лица и дружества. Схемата ще бъде оповестена в съдебната зала.

Днес на Александър Томов е наложена парична гаранция от 10 000 лева. БГНЕС припомня, че разследването срещу Томов и Гарибов започна през юни 2008 г., когато прокуратурата образува досъдебни производства срещу двамата. Установено бе, че хвостохранилище, което е собственост на металургичния комбинат, е било ипотекирано за покупката на ЦСКА.

Първоначалната теза на прокуратурата беше, че Томов и Гарибов са присвоили парите, с които комбинатът е спонсорирал футболния клуб. В края на миналата година заместник-градският прокурор на София Роман Василев обяви, че се очаква да бъде повдигнато обвинение срещу Александър Томов за присвояване на 29 млн. лева чрез продажба на недвижими имоти, от които нищо не е постъпило в "Кремиковци".

"За присвояване в особено големи размери престъпленията се наказват от 15 до 30 години затвор", каза в края на 2008-ма Роман Василев и добави: "Обвиняемите са четирима. Освен присвоявания се установиха и други престъпления, извършени както от Томов, така и от други, които имат пряко отношение към "Кремиковци" и към "Финметалс" - една от фирмите на Митал. Има документни престъпления във връзка с разпоредителните сделки с имоти на "Кремиковци".

Потребителски аватар
hlucho
Контакти:

Re: Дадоха томов на съда

Мнениеот hlucho » 06 фев 2009 16:56

Дано да вземат да го осъдят! Ма май само в мечтите ми ще стане!
Някои се лекуват с Fervex, други с Coldrex, а трети с Durex!

kalo
Контакти:

Мнениеот kalo » 06 фев 2009 17:07

Ще си плати и ходи го настигай! ;)

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 06 фев 2009 17:57

kalo написа:Ще си плати и ходи го настигай! ;)

Той ще си плати това е ясно,но дали ще оживее след това!!! ;) Томов да избира:затвора или бухалката!!! ;)
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
berbatov
Контакти:

Мнениеот berbatov » 06 фев 2009 18:08

ЛИПСА НА ДОКАЗАТЕЛСТВА ) ама некои ден ултрасите ще го вкарат в Пирогов и едва ли ще излезе от там :твистед:
Последна промяна от berbatov на 06 фев 2009 18:40, променено общо 1 път.
CSKA SOFIA - THE EUROCHAMPIONS KILLER

sedemnaiset

Мнениеот sedemnaiset » 06 фев 2009 18:24

аз пък съм доволен от него.
за лиценза не ми пука.
ще мине време и ще видите че е бил прав.

Потребителски аватар
Kobra666
Контакти:

Мнениеот Kobra666 » 06 фев 2009 20:14

sedemnaiset написа:аз пък съм доволен от него.
за лиценза не ми пука.
ще мине време и ще видите че е бил прав.

Той лапнал 5-6 милиончета от ЦСКА и Кремиковци ...пък ти бъди доволен от него :) Ако не беше крал нямаше да си го отнесете миналата година ;) Баш прав е бил....
ЛЕВСКАР до гроб!

Върни се в “ЦСКА”