Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Tony_CSKA
Контакти:

Re: Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Мнениеот Tony_CSKA » 24 фев 2025 19:29

danko_sot написа:Знам, че ви липсва форумният живот, но тези неща, които ги пишете на 90 процента аз лично не мога да се съглася с тях.

Дори, ако имате една обикновена квартална бакалия и примерно имате сирене "Дунавия", ще изчакате поне да го продадете или да изтече срока му на годност. Иначе е ясно, че на всички ни се яде хубаво марково сирене "Президент" или някоя моцарела :)

Напълно сте прави, че целта за момента оправдава и средствата. Ние се борим за Топ 5 в Ефбет лига и евентуално за КБ, а не сме тръгнали да влизаме в групите на ШЛ или дори ЛК.

След махането на Филипов всичко тръгна сякаш по вода за отбора. Дали е случайност, Хм...... ;)

Според мен какво горе-долу може да се е случило:

1. Златков е влязъл малко в ролята на изгонения от него ФФ. Поговорил си е насериозно с треньора и с играчите. Обяснил им е как стоят нещата и че оттук-нататък няма да е като по Фичово време :)

2. Златков и Томанов са поели изцяло селекционната политика. Най-вероятно двамата напълно логично и реалистично са стигнали до извода, че в състава няма свободни места и макар някои позиции да изглеждат леко невралгични, на този етап няма смисъл да се вземат нови играчи, тъй като това може да доведе до кое дисбаланс и чудене и маене как да се освободим лятото с новите "Шакич", "Де Нойер" и "Юга". А и ние имаме достатъчно добър състав, с който можем да изпълним целите си ( за Топ 5 поне със сигурност).

Остава само да видим дали имаме и достатъчно добър треньор.....!!!

Треньор се вижда, че имаме в момента. Да, доста неща не се получиха от раз при Томаш, но вече напипа правилния подход откъм тактика и комуникация с футболистите ми се струва.

Изоставиха се вредните ултрамодерни идеи, които не носеха дивиденти, а дори пречеха.

За първи път с Арда позволи на Пинто да се включва в атака и това показа категорично, че си имаме ляв бек на много добро ниво. Това стана възможно след като се изключи абсолютно безсмисленото влизане на десния бек в центъра на халфовата линия. За сметка на това и Вион си играе като класически бек и крилата заработиха.

Другото, което подобри е подборът на състав. Скаршем, Вион и Пинто твърдо титуляри на тези позиции ни оправиха три поста, идването на Лапеня оправи четвърти пост и съответно това си дава отражението. Срещу Славия играехме с грешните хора на постовете десен бек, ляв бек и дясно крило и се вижда каква е разликата. Като добавим и Кареасо като дефанзивен халф вместо Ето'о срещу Славия и имаме пълна законимерност в резултатите от първите три мача.

Вече ясно можем да кажем, че сме надградили от идването на Томаш насам - победи с 2:0 и 3:0 срещу Арда и Ботев срещу загуби от същите отбори с 1:2 и 0:1 си е ясна индикация за израстване. Добавям и това, че няма и помен от физическата безпомощност на отбора, когато той дойде.

С моментната селекция не можем да очакваме чудеса, но определено имаме човек, който може да свърши работата, ако му се осигури необходимата класа в състава.

Резервите ми към него са свързани с това, че дава много шансове на доказано провалени футболисти при нас като Турицов, Санянг, Исека и още няколко, а същевременно много загърбва футболисти с доста сериозен потенциал, защото са по-неопитни. Но дори и техните изяви ги ограничи сериозно напоследък, така да продължава.

Ако до края на сезона успее да даде повече шанс на Панайотов, Чорбаджийски, Стойчев и Юлиан Илиев, защо не и Борносузов, евентуално Илиан Антонов и Тасев ще стане направо перфектен, защото това са му футболистите, които могат да му дадат повече сила и вариативност в настояще и бъдеще. Тук говорим за пълни 90 минути на някой от гореизброените срещу по-слаби отбори и много повече игрово време при рано решени мачове като последните два.

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 24 фев 2025 19:53

danko_sot написа:Знам, че ви липсва форумният живот, но тези неща, които ги пишете на 90 процента аз лично не мога да се съглася с тях.

Дори, ако имате една обикновена квартална бакалия и примерно имате сирене "Дунавия", ще изчакате поне да го продадете или да изтече срока му на годност. Иначе е ясно, че на всички ни се яде хубаво марково сирене "Президент" или някоя моцарела :)

Напълно сте прави, че целта за момента оправдава и средствата. Ние се борим за Топ 5 в Ефбет лига и евентуално за КБ, а не сме тръгнали да влизаме в групите на ШЛ или дори ЛК.

След махането на Филипов всичко тръгна сякаш по вода за отбора. Дали е случайност, Хм...... ;)

Според мен какво горе-долу може да се е случило:

1. Златков е влязъл малко в ролята на изгонения от него ФФ. Поговорил си е насериозно с треньора и с играчите. Обяснил им е как стоят нещата и че оттук-нататък няма да е като по Фичово време :)

2. Златков и Томанов са поели изцяло селекционната политика. Най-вероятно двамата напълно логично и реалистично са стигнали до извода, че в състава няма свободни места и макар някои позиции да изглеждат леко невралгични, на този етап няма смисъл да се вземат нови играчи, тъй като това може да доведе до кое дисбаланс и чудене и маене как да се освободим лятото с новите "Шакич", "Де Нойер" и "Юга". А и ние имаме достатъчно добър състав, с който можем да изпълним целите си ( за Топ 5 поне със сигурност).

Остава само да видим дали имаме и достатъчно добър треньор.....!!!

Демек, досега Филипов е пречел на играчите, които уж той всичките ги е селектирал, да играят. А ми явно е за разстрел. А как точно ги е убедил да саботират, за да си осигури да бъде освободен, къде е логиката в тая работа и какви светкавични и успешни контрамерки е успял да осъществи Златков спрямо подчинения си служител, и как е разкрил, че виновника не е треньора, а вездесъщия Филипов, е тайна, която ми се струва е дълбоко скрита единствено в твоята глава, Данко :)
Аз понякога се дразнех, че всички нападат Филипов, дето сам позволи да го третират като бушон-идиот, ама почвам да се замислям, че съм го подценявал и хич не е глупав и беззащитен бивш футболист на ЦСКА, а ми е нещо като Окото на Саурон. Чистото зло. :)
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 24 фев 2025 22:05

Пак залитаме по стар български обичай.

Томаш направи един много слаб мач от втория полусезон. И го разпънахме на кръст. Аз такъв лингвистичен анализ на български треньор не помня да е правен в медиите, а следя нашият футбол от доста време вече. :)

Сега два добри мача- и вече Томаш стана добър треньор. Еми да, хубаво играем в последните два мача. Най-добрите ни срещи при Томаш. Вижда се игрови стил, отборът има облик, играе с желание и висок интензитет.

Обаче има още доста мачове до края на полусезона. Аз лично по-крайна оценка на Томаш ще му дам на края на сезона.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 24 фев 2025 22:23

Томаш слаб или добър, заслужава да изведе ЦСКА в Европа и то на новият стадион, заради страстта , любовта и отдадеността с която работи за клуба.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 25 фев 2025 07:36

danko_sot написа:Пак залитаме по стар български обичай.

Томаш направи един много слаб мач от втория полусезон. И го разпънахме на кръст. Аз такъв лингвистичен анализ на български треньор не помня да е правен в медиите, а следя нашият футбол от доста време вече. :)

Сега два добри мача- и вече Томаш стана добър треньор. Еми да, хубаво играем в последните два мача. Най-добрите ни срещи при Томаш. Вижда се игрови стил, отборът има облик, играе с желание и висок интензитет.

Обаче има още доста мачове до края на полусезона. Аз лично по-крайна оценка на Томаш ще му дам на края на сезона.

Вярно е, че бяхме крайни срещу Томаш след срещата със Славия, но той си го заслужи.Какво се промени след този мач, опрян до стената Томаш за срещата с Арда прекрати с експериментите и титуляри започнаха точните футболисти поставени на точните си постове.Томаш почти беше отписал Пинто и Скаршем, а за Кареасо наговори куп глупости.Оказа се,, че тези футболисти плюс Ето,о са между най-добрите в последните два мача.Освен това след мача със Славия Томаш стана видимо по-умерен в изявите си пред медиите.Ако след мача със Славия бяхме си замълчали и ръкопляскали на Томаш дали нямаше да го накараме да си продължи с експериментите.Ако Томаш беше подходил по-сериозно за мача със Славия сега щяхме да имаме шанс и за първата четворка.Тази седмица ни е много важна, неделя следобед ще разберем има ли промяна към добро в ЦСКА или ще я караме по старо.
1914.1902 » 13 апр 23:02

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 25 фев 2025 08:53

Мача с Арда е в графата задължителен, докато с Левски съвсем не стоят така нещата. Те са много сериозен отбор и направиха завидна селекция за възможностите си. Оказа се, че имат и добър треньор.
Но въпреки всичко си мисля, че може да им се противопоставим имаме необходимата класа. Ако играем добре, но загубим няма да правя драми и да искам главата на Томаш

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 25 фев 2025 09:19

peliforewer написа:
danko_sot написа:Пак залитаме по стар български обичай.

Вярно е, че бяхме крайни срещу Томаш след срещата със Славия, но той си го заслужи.Какво се промени след този мач, опрян до стената Томаш за срещата с Арда прекрати с експериментите и титуляри започнаха точните футболисти поставени на точните си постове.Томаш почти беше отписал Пинто и Скаршем, а за Кареасо наговори куп глупости.Оказа се,, че тези футболисти плюс Ето,о са между най-добрите в последните два мача.Освен това след мача със Славия Томаш стана видимо по-умерен в изявите си пред медиите.Ако след мача със Славия бяхме си замълчали и ръкопляскали на Томаш дали нямаше да го накараме да си продължи с експериментите.Ако Томаш беше подходил по-сериозно за мача със Славия сега щяхме да имаме шанс и за първата четворка.Тази седмица ни е много важна, неделя следобед ще разберем има ли промяна към добро в ЦСКА или ще я караме по старо.

+1

А и за първи път от не помня кога наш треньор успява да обърне нещата към добро представяне след като е имало срив. Обикновено при такава ситуация в миналото се стигаше до свободно пропадане.

Промени и доста тактически прийоми, които ползваше. Можеше да се заинати и това да му изяде главата, но показа гъвкавост.

И пак ще кажа, че от две загуби срещу Арда и Ботев се стигна до две победи срещу тях, т.е. има израстване в отбора под негово ръководство.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 25 фев 2025 09:23

Tony_CSKA написа:1. Защо Златков не внесе яснотата, която ти си внесъл тук? Това трябва да е неговата работа, ама той има две изявления от назначаването си, останалото в актива му е криене. Не ми допада този стил на упраление.
2. Не си споменал каква роля в целия този процес играе увеличението на капитала от 40 на 60 милиона лева. Ако разясниш аз лично ще ти бъда още по-благодарен.

Какво ново може да ни каже Златков, което ние сами не знаем?
Че клубът е една пробита каца ли? Че от билети и карти генерираме около 1,5М на година ли? 1,5М не стигат само да покрият заплатата и гарантираните бонуси на най-скъпото Мини в Европа!!!!
Че собствениците трябва да наливат по 15-20М на година за да сме над водата ли?
Нали тогава възниква въпросЪТ за 100 000: За чий им е на букитата ЦСКА? Какво получават срещу 15-20М на година, защото на всички ни е ясно, че няма жив човек на земята, който да налива подобни пари за кеф на 1500 човека.

Капиталът беше увеличен 2 пъти за 2 години!
Букитата станаха партньори 50/50 на Джуджи февруари 2023 и юни същата година капиталът бе вдигнат от 25 на 40М.
Погледни си цитата от предходната страница за "отрицателните парични потоци от основна дейност" (иначе казано ЗАГУБА) в размер на 14 348 000 лева и виж с колко е вдигнат капитала през 2023.

2024 същата работа, само че този път увеличението е с 20М.
7М бяха внесени преди края на календарната година (явно за да се покрие счетоводнтата загуба), а останалите 13 трябва да се внесат до края на 2025. С 2 думи, загубите се покриват с вдигане на капитала за да имаме лиценз, с малката подробност, че капиталът не може да се вдига всяка година с по 15-20М.
Не случайно припомних кога букитата станаха ортаци на Джуджи, кога започна да се вдига капитала и не е трудно да се сетим кога започнаха да се трошат пари за трансфери. Още тогава ви писах, че едва ли след 25 години във футбола ГГ ще промени начина си на работа толкова драстично. До този момент за 15-16М нетно в канала само от трансфери, резултатът е неравна борба за 5 място и евентуален бараж. Найс, а!?
Някой/и явно са намазали мноооого дебело. После не питайте пак "какво прави говедото Златков в ЦСКА?"
Тук имаше огромна радост от напускането на Джуджи, но към този момент се вижда, че новите най-общо се учат да управляват ФК. Дано само докато се научат не сме дали фира като клуб и инфраструктурата не е заминал по разпределение!

.... и една молба, нека когато пак влезем в ролята си на "изискващи фенове" не забравяме, че с нашата "подкрепа" не покриваме дори 1000-та минути на Купър за ЦСКА!
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 25 фев 2025 10:18

MASTER_COOL написа:Мача с Арда е в графата задължителен, докато с Левски съвсем не стоят така нещата. Те са много сериозен отбор и направиха завидна селекция за възможностите си. Оказа се, че имат и добър треньор.
Но въпреки всичко си мисля, че може да им се противопоставим имаме необходимата класа. Ако играем добре, но загубим няма да правя драми и да искам главата на Томаш

Естествено, че важният мач е този с Арда, но успеем ли да го вземем ще съм по-спокоен за този с Левски.Черешката на тортата ще е ако спечелим и двете срещи и тогава Томаш ще докаже, че е наистина готов за треньор на ЦСКА.За Левски срещата във Варна в сряда е по-важна, тя беше изтеглена в по-ранен час за да могат сините да се приберат навреме в София и да не пътуват по нощите.Реално ЦСКА трябва да са по-свежи, но да изчакаме четвъртфиналите в сряда.
1914.1902 » 13 апр 23:02

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 25 фев 2025 10:23

Трябва да имаме и късмет срещу Арда ! Визирам риска да останем без основни футболисти за дербито поради натрупани жълти картони - визирам Вион, Делова и Кареасо ! И тримата са основни ! Трудно биха могли да бъдат заместени.

Върни се в “ЦСКА”