Купата Лудогорец си я дават без зор на почти всички отбори с всякакви треньори. Освен това, Лудогорец до седмица или две ще са вече шампиони и титулярите им на 22.05 ще са по тропиците. Ние купата ще я спечелим, но няма как да чакаме Томаш да се научи да бие затворен отбор, кога и какви смени да прави, да си намери по-добър кондиционен треньор и др. Ако собственик ни беше Ганчев, то бих чакал Томаш вместо Крушчич (който също стигна финал за купата между другото и беше в топ 4, и то в Ковид сезона дето не бяха тренирали два месеца). Обаче, в момента можем да си позволим много по-добър треньор, който вече е научил гореспоменатото, който е ставал шампион и познава психологията на шампионския отбор, и не виждам смисъл да чакаме да започнем следващият сезон срещу Крумовград или Септемрви, да отпаднем от затворен отбор като Рига или от сорта, и след три кръга да уволняваме Томаш, тепърва да идва нов, който след три месеца чак ще прави подготовка и нова селекция. Да не говорим и че сериозен треньор няма и да дойде три кръга след началото на сезона без подготовка и селекция... Просто няма смисъл...
И да- всичките сръбски ментета с много по-слаби играчи бяха в топ 3. Половината селекция в момента е провал, да, но преди от една цяла селекция не половината, а всички без един бяха провал.
31 Кръг/ Спартак Варна - ЦСКА /26.04.2025/ 19:30 ч.
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: 31 Кръг/ Спартак Варна - ЦСКА /26.04.2025/ 19:30 ч.
Gotzev.88 написа:Купата Лудогорец си я дават без зор на почти всички отбори с всякакви треньори. Освен това, Лудогорец до седмица или две ще са вече шампиони и титулярите им на 22.05 ще са по тропиците. Ние купата ще я спечелим, но няма как да чакаме Томаш да се научи да бие затворен отбор, кога и какви смени да прави, да си намери по-добър кондиционен треньор и др. Ако собственик ни беше Ганчев, то бих чакал Томаш вместо Крушчич (който също стигна финал за купата между другото и беше в топ 4, и то в Ковид сезона дето не бяха тренирали два месеца). Обаче, в момента можем да си позволим много по-добър треньор, който вече е научил гореспоменатото, който е ставал шампион и познава психологията на шампионския отбор, и не виждам смисъл да чакаме да започнем следващият сезон срещу Крумовград или Септемрви, да отпаднем от затворен отбор като Рига или от сорта, и след три кръга да уволняваме Томаш, тепърва да идва нов, който след три месеца чак ще прави подготовка и нова селекция. Просто няма смисъл...
И да- всичките сръбски ментета с много по-слаби играчи бяха в топ 3. Половината селекция в момента е провал, да, но преди от една цяла селекция не половината, а всички без един бяха провал.
Хубаво и интересно мнение, като с по-голяма част от него съм съгласен. Но...
Според мен Лудогорец ще играят за купата срещу нас на макс. Те виждат колко много се инвестира в клуба ни, виждат нашите амбиции още за следващия сезон и този финал за КБ се явява ключов от чисто психологическа гледна точка за следващия сезон. Един вид хегемонът да защити своята позиция и да покаже на кандидат-хегемонът кой командва парада и че няма лесно да сдаде доминантата си.
Иначе- Да. Взехме Радо за ИД, който все пак си е изградил име и репутация в големи компании, макар и несвързани със спорт.
Взехме Нога за СД, който е работил в топ европейски тимове. Ама не бил СД там....?! Ами да отговаряш за Академиите в такива отбори по-малко отговорно ли е и по-малко познания и квалитетност изисква от СД в България ???
Честно казано аз мисля, че Бай Венци, ако иде в някои от тези тимове и за портиер няма да го вземат.
Но си много прав, че изискванията и квалитета за ЦСКА много се повишиха с идването на Радо и Нога, с изграждането на новия стадион, Панчарево, базите на ДЮШ, ако щеш и с новия автобус.
Просто Томаш в момента не може да отговори на тези изисквания.
Същото е валидно и за една голяма група от играчи в клуба в момента. В края на с сезона ще се тегли чертата и съм убеден, че ще има голяма чистка и сред играчите.
И проблемът дори не е толкова в класата на голяма част от играчите, а в техния манталитет. Какъв шампионски манталитет има например Локило, който за 5 години е сменил 5-6 отбора? Какъв шампионски манталитет има Фаетон, който дойде от 2 дивизия и общо взето играе според ретроградния Меркурий? Та дори и един Бютучи? Да продължавам ли? Е има и такива, които нямат и нужната класа.....
Така че при селекцията оттук-нататък, освен класата на играчите, водещ трябва да е характерът на играчите и мотивацията им като спортисти и личности спрямо проектът ЦСКА.
Аз това нещо не го виждам в много от мачовете, включително и срещу Спартак. Та дори и прехваленият Ето'о в някои мачове не прилича на себе си.
Имаме нужда от играчи, които са лидери на терена и извън терена, отдадени и жадни за победи. Играчи като Вион, Бусато, Делова, професионалисти като Лапеня или млади и обещаващи таланти като Лапухов.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
- MASTER_COOL
- Контакти:
Страхотен анализ на Данко, но нито и дума за Питас. А той наистина играе със сърце и се раздава на максимум.Изключителен професионалист
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
Питас е част от бъдещия проект със сигурност.
Аз мисля, че той има манталитет и амбиция, които кореспондират с тези на клуба.
Питас е добър футболист. Нали четеш форуми, гледаш подкасти? Да си чул някой да каже лоша дума за него?
Просто аз ако правих селекция щях да избера по-типичен ЦН за първи избор, който да може да играе и при сгъстена защита и да има повече присъствие и в наказателното поле. Също и малко по-млад може би, въпреки че видимо той чисто функционално си изглежда супер за годините.
Аз мисля, че той има манталитет и амбиция, които кореспондират с тези на клуба.
Питас е добър футболист. Нали четеш форуми, гледаш подкасти? Да си чул някой да каже лоша дума за него?
Просто аз ако правих селекция щях да избера по-типичен ЦН за първи избор, който да може да играе и при сгъстена защита и да има повече присъствие и в наказателното поле. Също и малко по-млад може би, въпреки че видимо той чисто функционално си изглежда супер за годините.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
danko_sot написа:Gotzev.88 написа:Купата Лудогорец си я дават без зор на почти всички отбори с всякакви треньори. Освен това, Лудогорец до седмица или две ще са вече шампиони и титулярите им на 22.05 ще са по тропиците. Ние купата ще я спечелим, но няма как да чакаме Томаш да се научи да бие затворен отбор, кога и какви смени да прави, да си намери по-добър кондиционен треньор и др. Ако собственик ни беше Ганчев, то бих чакал Томаш вместо Крушчич (който също стигна финал за купата между другото и беше в топ 4, и то в Ковид сезона дето не бяха тренирали два месеца). Обаче, в момента можем да си позволим много по-добър треньор, който вече е научил гореспоменатото, който е ставал шампион и познава психологията на шампионския отбор, и не виждам смисъл да чакаме да започнем следващият сезон срещу Крумовград или Септемрви, да отпаднем от затворен отбор като Рига или от сорта, и след три кръга да уволняваме Томаш, тепърва да идва нов, който след три месеца чак ще прави подготовка и нова селекция. Просто няма смисъл...
Според мен Лудогорец ще играят за купата срещу нас на макс. Те виждат колко много се инвестира в клуба ни, виждат нашите амбиции още за следващия сезон и този финал за КБ се явява ключов от чисто психологическа гледна точка за следващия сезон. Един вид хегемонът да защити своята позиция и да покаже на кандидат-хегемонът кой командва парада и че няма лесно да сдаде доминантата си.
Иначе- Да. Взехме Радо за ИД, който все пак си е изградил име и репутация в големи компании, макар и несвързани със спорт.
Взехме Нога за СД, който е работил в топ европейски тимове. Ама не бил СД там....?! Ами да отговаряш за Академиите в такива отбори по-малко отговорно ли е и по-малко познания и квалитетност изисква от СД в България ???
Честно казано аз мисля, че Бай Венци, ако иде в някои от тези тимове и за портиер няма да го вземат.
Но си много прав, че изискванията и квалитета за ЦСКА много се повишиха с идването на Радо и Нога, с изграждането на новия стадион, Панчарево, базите на ДЮШ, ако щеш и с новия автобус.
Същото е валидно и за една голяма група от играчи в клуба в момента. В края на с сезона ще се тегли чертата и съм убеден, че ще има голяма чистка и сред играчите.
И проблемът дори не е толкова в класата на голяма част от играчите, а в техния манталитет. Какъв шампионски манталитет има например Локило, който за 5 години е сменил 5-6 отбора? Какъв шампионски манталитет има Фаетон, който дойде от 2 дивизия и общо взето играе според ретроградния Меркурий? Та дори и един Бютучи? Да продължавам ли? Е има и такива, които нямат и нужната класа.....
Така че при селекцията оттук-нататък, освен класата на играчите, водещ трябва да е характерът на играчите и мотивацията им като спортисти и личности спрямо проектът ЦСКА.
Аз това нещо не го виждам в много от мачовете, включително и срещу Спартак. Та дори и прехваленият Ето'о в някои мачове не прилича на себе си.
Имаме нужда от играчи, които са лидери на терена и извън терена, отдадени и жадни за победи. Играчи като Вион, Бусато, Делова, професионалисти като Лапеня или млади и обещаващи таланти като Лапухов.
Пишем в грешната тема, но все пак. Лудогорец имаше невероятната възможност да премаже юношите на Стипич в първият кръг, но би с минимален резултат на ходом. Имаше възможност да смаже и Томаш, но пак игра на ходом. Дори и миналият сезон на последният мач на Армията на практика си играха на ходом и биха случайно без да искат в края. А това беше супер важен за нас и историята ни мач и можеха да ни сложат едно 5:0 за цвят да си го помним вечно. Лудогорец не е това, което беше като цяло и от 4 години вървят все по-надолу и по-надолу и този сезон направо са трудни за гледане дори в Ефбет лига. Пък за купата винаги са си играли на ходом откакто съществуват.
Да, донякъде съм съгласен за шампионският манталитет, някак е ясно, че играч сменил 5 отбора за 5 години не е твоят човек и има нещо нередно в характера, но когато попаднеш и в отбор, в който целта е топ 4, стигането на финал за купата е топ успехът в кариерата на треньора ти и е нормално за него след една важна победа следващият кръг да си свиркаш- то и ти ставаш средняк. Томаш трябва да получи втори шанс в ЦСКА след време, но СЛЕД като е водил някой по-сериозен отбор, ако ще в Косово, Македония или Босна да е, но в който целта във всеки мач наистина да е 3т. А не както досега в Берое и Локото, където целта е да измъкнеш победа срещу ЦСКА, Левски и в пловдивското/тракийското дерби, да те похвалят всички и този "успех" да държи влага три седмици и да няма значение, че после падаш срещу Хебър, например. В ЦСКА си победил, взел си 3т., радостта трае точно 24 ч. срещу слаб отбор и три дни срещу Левски или Лудогорец. Точка. Следващия мач пак ти е на живот и смърт и всичко започва от начало. Томаш е бил в ЦСКА като играч, но също във времена с малко по-занижени стандарти.
- MASTER_COOL
- Контакти:
danko_sot написа:Питас е добър футболист. Нали четеш форуми, гледаш подкасти? Да си чул някой да каже лоша дума за него ?
Разбира се, просто исках да го прочета и от теб ;)
Gotzev.88 написа:danko_sot написа:Gotzev.88 написа:Купата Лудогорец си я дават без зор на почти всички отбори с всякакви треньори. Освен това, Лудогорец до седмица или две ще са вече шампиони и титулярите им на 22.05 ще са по тропиците. Ние купата ще я спечелим, но няма как да чакаме Томаш да се научи да бие затворен отбор, кога и какви смени да прави, да си намери по-добър кондиционен треньор и др. Ако собственик ни беше Ганчев, то бих чакал Томаш вместо Крушчич (който също стигна финал за купата между другото и беше в топ 4, и то в Ковид сезона дето не бяха тренирали два месеца). Обаче, в момента можем да си позволим много по-добър треньор, който вече е научил гореспоменатото, който е ставал шампион и познава психологията на шампионския отбор, и не виждам смисъл да чакаме да започнем следващият сезон срещу Крумовград или Септемрви, да отпаднем от затворен отбор като Рига или от сорта, и след три кръга да уволняваме Томаш, тепърва да идва нов, който след три месеца чак ще прави подготовка и нова селекция. Просто няма смисъл...
Пишем в грешната тема, но все пак. Лудогорец имаше невероятната възможност да премаже юношите на Стипич в първият кръг, но би с минимален резултат на ходом. Имаше възможност да смаже и Томаш, но пак игра на ходом. Дори и миналият сезон на последният мач на Армията на практика си играха на ходом и биха случайно без да искат в края. А това беше супер важен за нас и историята ни мач и можеха да ни сложат едно 5:0 за цвят да си го помним вечно. Лудогорец не е това, което беше като цяло и от 4 години вървят все по-надолу и по-надолу и този сезон направо са трудни за гледане дори в Ефбет лига. Пък за купата винаги са си играли на ходом откакто съществуват.
Да, донякъде съм съгласен за шампионският манталитет, някак е ясно, че играч сменил 5 отбора за 5 години не е твоят човек и има нещо нередно в характера, но когато попаднеш и в отбор, в който целта е топ 4, стигането на финал за купата е топ успехът в кариерата на треньора ти и е нормално за него след една важна победа следващият кръг да си свиркаш- то и ти ставаш средняк. Томаш трябва да получи втори шанс в ЦСКА след време, но СЛЕД като е водил някой по-сериозен отбор, ако ще в Косово, Македония или Босна да е, но в който целта във всеки мач наистина да е 3т. А не както досега в Берое и Локото, където целта е да измъкнеш победа срещу ЦСКА, Левски и в пловдивското/тракийското дерби, да те похвалят всички и този "успех" да държи влага три седмици и да няма значение, че после падаш срещу Хебър, например. В ЦСКА си победил, взел си 3т., радостта трае точно 24 ч. срещу слаб отбор и три дни срещу Левски или Лудогорец. Точка. Следващия мач пак ти е на живот и смърт и всичко започва от начало. Томаш е бил в ЦСКА като играч, но също във времена с малко по-занижени стандарти.
Ок. Уважавам твоето мнение. Ще видим на финала кой е бил прав и как ще играе Лудогорец.
Иначе за Томаш, да. Колкото и да се бие в гърдите, че знае какво в ЦСКА, той наистина не бе водил гранд и нямаше този опит и рутина. Оттам може би идва донякъде и това непостоянство в играта и резултатите.
То е характерно за средняшките отбори. Там един хубав мач и победа срещу силен тим "храни" после 2-3 седмици фенове и ръководство. При нас не е така.
Не може да говориш и да се оправдаваш с еуфорията и психологическата умора от мач полуфинал за купата преди 3-4 дни. Да твърдиш, че играта е добра, когато видимо не е било така.
Трябва да се натискат тези играчи повече и да се изисква повече от тях иначе те свикват, а знаете човешкото същество е така устроено, че винаги иска да е в една зона на комфорт. Само, че успехите идват, когато стане точно обратното.....
На финала Разград ще играят за сините си приятелки.Затова дано късмета е с нас.
- MASTER_COOL
- Контакти:
dragoni написа:На финала Разград ще играят за сините си приятелки.Затова дано късмета е с нас.
Нагласата ни трябва да е :
"Излизаме и ги убиваме !"
Не да разчитаме на късмет
MASTER_COOL написа:dragoni написа:На финала Разград ще играят за сините си приятелки.Затова дано късмета е с нас.
Нагласата ни трябва да е :
"Излизаме и ги убиваме !"
Не да разчитаме на късмет
И на мен тъй ми се иска АМА