"В"група IV кръг:Ботев (Ихтиман) - ЦСКА (София) FT 0:3

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
RockSeeker
Контакти:

Re: "В"група IV кръг:Ботев (Ихтиман) - ЦСКА (София) FT 0:3

Мнениеот RockSeeker » 01 сеп 2015 16:12

angelofdeath написа:Защитата също играе стабилна, дори без Бранеков. Тези юноши имат самочувствието да изнасят топката постепенно, а не да я ритат напред пък, каквото стане.

Бранеков си игра цял мач в неделя. Макар да съм резервиран към него - без него ги видяхме само в мачовете за Купата и тогава защитата ни далеч не бе толкова стабилна... И на скромния София 2010 позволихме да създават положения (при 3:1 спокойно можеше да стане 3:2), а със Септември направо можеше да си загубим мача и няма да е неоправдано, ако кажем, че имахме и късмет. За изнасянето съм съгласен, но да не забравяме, че сме във В група. Нека да ги видим и срещу съперник, който ще има сили, желание и грамотност да пресира цял мач ;) В момента често си я подават необезпокоявани отзад, докато не измислят нещо или не се отвори пространство. В един по-сериозен и напрегнат мач това време няма да го имат, а и по-трудно ще се освобождават пространства. Същото се отнася и за нападението - правим красиви атаки, но често бавни като реакция, взимане на решение, отиграване. Такива неща ще бъдат наказвани с отнемана на топката от по-сериозни съперници.

angelofdeath написа:Радвам се и за Преслав, защото иска топката и вкарва всеки мач. Преди беше просто един ялов нападател, който сменя всяка година отборите, но сега пасна идеално и си върши работата без излишни фоерверки.

Нямаме причина да изпадаме в еуфория, че и в момента е нещо повече от ялов нападател за А група. Надявам се и може да е намерил себе си, но това тепърва ще се види. Съгласен съм с мнението ти за представянето му до момента, но да не забравяме срещу какви съперници. В А група няма да са много отборите, срещу които ще може да си позволи да направи толкова много пропуски като в някои мачове досега и въпреки това да вкарва по 1-2 гола във всеки мач. Мен повече ме обнадежди увереното му отиграване в края на мача със Септември. Всеки, който е бил на стадиона, знае, че вече атмосферата беше вече много изнервена, напрегната и това бе за всички - и играчи, и фенове. Самите футболисти също си го признаха след края. Той не трепна при открилата се възможност и направи най-доброто, което беше по силите му. Което е добър знак за психическа устойчивост, но пък и не означава непременно, че би бил толкова сигурен в идентична ситуация срещу по-солиден съперник. Не един път сме ставали свидетели как по принцип уверени играчи грешат елементарно в един дерби мач, особено при неблагоприятно развитие и чувствително по-голямо напрежение. Тепърва ще се каляват тези играчи в такива битки. Само за Ст.Колев, Галчев и донякъде Бранеков и Грънчов съм спокоен, че са достатъчно устойчиви психически да не "клекнат" в един такъв момент. За другите - може би предстои да разберем скоро, аз лично нямам достатъчно впечатления, за да преценя. То не, че някой е застрахован де, ама това е друга тема :)

Не казвам, че не трябва да бъдем оптимисти, но няма нужда и да изпадаме в излишна еуфория, да си повишаваме неоправдано очакванията и да ги разпъваме на кръст при първото стъпване накриво, било то и за Купата ;) Пътят е дълъг и едва сега започва :)
[center]Без ЦСКА не мога и миг да живея! За ЦСКА ще викам, ще скачам, ще пея!
Изображение Изображение[/center]

Върни се в “ЦСКА”