22 Кръг/ Ботев Пловдив - ЦСКА /22.02.2025/ 15:00

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Re: 22 Кръг/ Ботев Пловдив - ЦСКА /22.02.2025/ 15:00

Мнениеот MASTER_COOL » 21 фев 2025 13:33

[offtopic]Не съм казал, че съм против него ! Просто не му симпатизирам.
Ако се задържи по-дълго при нас, значи се е справил.
Така, че дали съм му фен или не - все тая :lol:[/offtopic]
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 21 фев 2025 14:45

[offtopic]Пресконференцията на Филипов сама по себе си беше излишна и това беше ясно още като я обяви. Да беше писал на лична драма или тийн проблем. Да бъде мъж.

С казаното на нея той доказа, че не е имал дори място като градинар в ЦСКА. За мен той е човек, който наистина с цялото си сърце искаше да помогне на клуба, за което съм му благодарен, но му липсва капацитет.

1. Изнесе цялата информация от кухнята, която имаше - това е възможно най-лошата практика на бивш служител. Да говориш кои футболисти не се чувстват добре в отбора само може да навреди, това са първосигнални аматьорски действия, какво направи, за да се промени това? Че и за треньори говори, за конкретни имена на футболисти, които сме опитвали да договорим - селска клюкарщина и плачевна аматьорщина.

2. Сам не може неговия договор да си изпипа, а чакаме да го прави за футболисти - никакъв шанс.

3. Мнението му, че в България няма футболисти, които стават за ЦСКА е скандално и вреди сериозно на резултатите - спортно-технически и финансово. Най-добрият ни футболист (Ето'о) го взехме от България. Много по-лесно е да се оцени потенциала на даден футболист да пасне добре, ако вече е играл мачове срещу отборите в първенството. Ахмедов го купиха за 250к евро в Япония, ако го бяхме взели щяхме да си имаме вече адаптиран нападател и според мен дори нямаше да загубим срещу Славия. Още повече, че Питас щеше да има конкуренция. Макни е супер опция за евтино ляво крило, което може дори да е част от бъдещ шампионски отбор дали като титуляр или като резерва (не просто бройка, а такава дето дава опция). Дори Аралица, ако вземем сега ще е добър вариант в поне краткосрочен план.

4. Престижни трансфери сме били направили и престижни трансфери предстоели... много престижно е да продадеш единствения си адекватен нападател без да имаш думата да преговаряш или стопираш продажбата му, защото договорът му е в твой ущърб (също като твоят собствен) не е престижно. Престижът от тази продажба се нарича 9-то място в класирането след първия мач. В цял свят големите отбори като продадат основен футболист казват, че са изгубили футболист, само при нас е престиж да се обезкървиш и после да куцаш на един крак. Говори за Ето'о - настоящ играч как и него "престижно" сме щели да продаваме. А отбор кога ще имаме според неговите разбирания?! Отбор, а не сергия!

Златков в случая е бил напълно адекватен. Множество слаби трансфери, много пари хвърлени за посредствени футболисти, слабо (меко казано) представяне през сезона, сбъркано мислене относно развитието на отбора - съвсем правилно е махнат. В случая Златков е защитил интереса на ЦСКА и не виждам защо някои хора го нападат. Като може да бъде махнат без да му се плаща неустойка да му плати такава ли?! Така си е подписал договора, така е законно да се направи. Неустойка да си получи от ОФИ, на които изсипа 1.2 милиона евро за чутовно менте.[/offtopic]

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 21 фев 2025 15:30

[offtopic]Единственото впечатление, което имам от Златков, е от интервюта и пресконференции.
Дава вид на интелигентен меринджей, използва вносни термини, които се употребяват в съвременните ИТ фирми. Предполагам, че ще се опита да въведе управленски процеси, каквито има в компаниите, в които е работил. Дали ще успее да го направи, дали ще успее да адаптира процесите за футболен клуб, ще разберем. Дано наистина да си разбира от работата и да има картбланш от сайбията. В смисъл, че работата му е да управлява клуба, не да разбира от футбол. Да назначи и да управлява експерти, които разбират от футбол, така че целите, поставени от Папазки относно спортната дейност, да бъдат постигнати.
За мен решението на Папазки да сложи изпълнителен директор, който реално да върти работата в клуба, е принципно правилно. Вече дали конкретният човек е точният човек, ще разберем. Дано да е, понеже доста време изгубихме вече.[/offtopic]

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 21 фев 2025 18:36

[offtopic]Не го казвам със злоба, но мисля, че Фичо приключи като директор във футбола. Не знам кой отбор ще иска да работи с него след всичко това. Не е лошо да се преориентира към друга дейност, с която да генерира доходите си.

Някои от нещата, които каза, не беше уместно да ги казва и според мен.

Други от нещата, които каза, се чудя защо не излезе да ги сподели още докато беше директор. Така щеше да се защити и поне малко да се опита да получи обществено одобрение за работата си.

Някои от нашите теории и интерпретации в хода на сезона мисля, че се потвърдиха поне косвено. Например Фичо каза, че още в началото е предложил Томаш, но не е станало на неговата. Не каза защо, но вероятно Орманджиев и Александров не са го подкрепили и може би са лобирали за Стипич. Нещо, което ние предположихме и което по- късно коства главата на Орманджиев, за който стана ясно, че именно той е водил преговорите с набелязаните около 41 футболисти. След това Фичо сам почти уговаря Томаш. При това положение не вървеше в онзи момент да бъде махнат и Фичо заедно с Орманджиев. Вероятно Златков му е дал последен шанс и ако с Томаш не се получи- Адиос.

Голямата мъка на Фичо може би е, че на него му биха шута при положение, че неговия избор за треньор Томаш все още е на мостика.

Явно обаче и Златков не издържа, а и да не забравяме, че и той си има шеф на главата- Папазки.

Друго, което ми направи впечатление от думите на Фичо е, че той признава, че до края на август спортно-техническите решения са ги взимали той, Стоян и Александров. От тях тримата този Александров се оказа най- голям хитрец. Мисля, че още преди два-три месеца при преназначаването на Фичо назначиха и нов директор в ресора на Александров за инфраструктурата. Човекът си взима заплатата, но дали върши някаква работа кой знае, може би ще разберем с течение на времето.

Друго, което чух и не знаех е, че Лапеня е набелязан от Томанов. Договорът му не е изтичал, защото е имал клауза за автоматично подновяване и цената му е била 2 млн. евро. Не разбрах толкова сме платили или цената му е била такава просто.

Фичо си призна също така, че когато са купували Коялипу от осмия в 2-ра дивизия на Белгия не са очаквали такова развитие и затова са договорили клауза от едва 2 млн. , но така и не призна това за грешка.

Мисля, че предвид цялата тази тирада и информация от кухнята, която изнесе Фичо е напълно нормално да не бъде допускан близо до отбора, тъй като като нищо може да забърка някакви интриги и сплетни в клуба сред играчите и треньорския щаб, пък и макар и неволно.[/offtopic]
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 22 фев 2025 09:41

Групата на ЦСКА:

25. Иван Дюлгеров, 12. Марин Орлинов, 15. Тибо Вион, 4. Адриан Лапеня, 18. Мика Пинто, 19. Иван Турицов, 5. Лумбард Делова, 13. Браян Кордоба, 99. Джеймс Ето’о, 22. Джейсън Локило, 26. Марселино Кареасо, 7. Улаус Скаршем, 16. Георги Чорбаджийски, 73. Илиан Илиев, 29. Иван Тасев, 30. Петко Панайотов, 10. Джонатан Линдсет, 8. Станислав Шопов, 45. Аарон Исека, 28. Йоанис Питас

Контузени: Густаво Бусато , Фьодор Лапоухов, Лиъм Купър, , Зюмюр Бютучи , Матиас Фаетон.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 22 фев 2025 10:10

Мача днес е ключов. Бием и тръгваме нагоре или губим и затъваме тотално ! Този мач и в Сряда са ключови за бъдещето на Томаш. Много искам да е първото. Искам Томаш да успее, заслужава го !

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 22 фев 2025 10:17

Отсъствието на Стойчев от групата ме разочарова.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 22 фев 2025 10:20

Съвсем нормално е да го няма ! Няма как в разширения състав да присъстват трима от една и съща позиция

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 22 фев 2025 10:44

MASTER_COOL написа:Съвсем нормално е да го няма ! Няма как в разширения състав да присъстват трима от една и съща позиция

Не казвам да са трима на една и съща позиция. Има един доказано излишен на тази позиция все пак.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 22 фев 2025 10:58

Гласи го за титуляр, за да съхраним Вион за Сряда / Неделя !

Върни се в “ЦСКА”