На 19.12.1994г.Златната топка беше българска
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: На 19.12.1994г.Златната топка беше българска
Незабравимо събитие е!

Левски завинаги в моето сърце
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.
Станимир Стоилов.
727150 написа:1.Христо Стоичков го прецакаха през 1992-а година и го компенсираха през 1994-а година Това по темата за гениалния футболист .2.Треньорът Христо Стоичков е полукатастрофа /за мен е цяла,защото съсипа националния отбор.Да беше станал треньор на Сесекату/3.Ръководителят Христо Стоичков е лъжец/излъга дори своите фенове от четирибуквието през това лято/.3.На футболния коментатор Христо Стоичков се смее цяло Мексико/дават го редовно по тяхното предаване от рода на "Господари на ефира " .4. Христо Стоичков е лош човек , това поне го знам от личен опит още от 1996-а година,когато се срещнах очи в очи с него в Скарбъро , Англия , а в Португалия през 2004-а година по време на ЕВРО2004 той затвърди образа си на много прост и арогантен човек, като единствените изненадани бяха заблудените фенове на красноармейците от Панчарево.л
Точка 4. е интересна,но явно е нещо лично
Никой не може да спре Лавината!Лавината спира само когато сама реши!
Old_death написа:honda написа:Old_death написа:honda написа:mistreated написа:Тогава възтържествува една правда, която ни бе отнета 2 години по-рано. 92-ра топката заслужаваше Ицо, но я подариха на Бастен.
От друга страна трябва да кажем и истината, че по онова време все още Златна топка можеха да печелят само футболисти от Европа. Ако правилата бяха, като днешните, то Ромарио щеше да грабне приза.
С какво точно Христо Стоичков заслужаваше "Златната Топка" повече от ван Бастен през 1992?- Само да ти напомня ,че през 1992 Стоичков дори не беше най-добър футболист на испанското първенство,такъв беше Лаудруп. Нито беше голмайстор? Повече голове ли вкара?
През 1994 Стоичков изкара малко късмет- другите кандидати Баджо и Барези са от една страна и разделиха гласовете,а и пропуснаха дузпи на финала,а на най-добрия футболист за мен в онзи момент-Деян Савичевич ,просто не го пуснаха по политически причини(кум е на Аркан).
Кажи честно би ли казал,че Стоичков беше по-добър футболист от Баджо,Барези или Савичевич? -Справка какво стана когато четиримата играеха в един шампионат. А сравнение между Стоичков и ван Бастен е несериозно.
Почти през цялата 1992 - ра Ван Бастен страдаше от контузия и изигра много малко мачове . Никой не отрича качествата му като нападател , но тогава златната топка му бе дадена малко като приз за цялостно творчество . През тая година той сложи преждевременно и край на кариерата си . През същата година Ицо стана клубен шампион на Европа с Барселона , като имаше голям принос за спечелване на отличието . На Световното първенство през 1994 - та година , той стана голмайстор на турнира с основен принос за класирането ни на полуфинал . Зная , че мразите всичко , свързано с ЦСКА , но престанете да плещите глупости !
p.s. Мила ми , Венетке ! Темата е за Златната топка , а не за клубните ти пристрастия и вашата интерпретация на историческите събития . Червената партия можеш да си я завреш .... , знаеш къде . Не зная дали си гледала рекламирания от теб син футболист , лека му пръст , но това в което го превърнахте няма нищо общо с действителността . Беше добър футболист , но не и такъв футболен гений , какъвто го изкарахте . Според теб майорът от ДС и член на централния комитет на ДКМС (Димитровски Комунистически Младежки Съюз ) няма нищо общо с БКП !
Грешка- през 1992 ван Бастен игра рдовно и вкара около 40 гола в официални мачове. Контузи в началото на 93-та.
Никой не отрича качествата на Стоичков, дали е първи ,втори или трети за мен е огромен успех .
През 94-та Милан на Барези(доколкото си спомням не игра във финала) прегази Барселона с 4:0, Италия на Барези победи България на полуфинала. Голмайсторския приз на Стоичков си е огромен успех,но нека да не забравяме ,че Баджо който играеше тогава като халф вкара 1 гол по-малко от Стоичков(без да бие дузпите за адзурите) и на практика сам ни елиминира.
Хонда , според тебе Ван Бастен игра РЕДОВНО ПРЕЗ 1992 - РА И БЕЛЕЖИ ОКОЛО 40 ГОЛА В ОФИЦИАЛНИ МАЧОВЕ !!! Може спомените да ме лъжат , но съм склонен повече да вярвам на официалната статистика . Според нея през тая година холандецът има изиграни 10 мача с националния отбор с 1 вкаран гол . С екипа на Милан за сезон 1992 - 1993 та година той има 20 гола от 22 мача . Май единствената истина е , че приключи с футбола през 1993 -та . Преди това той страдаше от една серия от контузии , вече не беше тоя футболист , излезе не напълно възстановен от поредната и това бе края на кариерата му . Може и да бъркам , но не намерих статистика само за 1992 - ра година . Най - правилно е според мен да се гледа статистиката му за предходния сезон 1991 - 92 - ра . На базата на тая статистика трябва да се дава и приза . За тоя сезон Ван Бастен има 29 гола в 38 мача в Калчото . Няма нито една изиграна среща с Милан в ЕКТ или други турнири . Тогава дилемата на журито бе между него и Ицо . Те предпочетоха холандеца пред европейския клубен шампион . Още си спомням горчилката от това решение Ние , българите сме гадно племе . Склонни сме в омразата или завистта си да оплюем всеки нашенец , който е дръзнал да се извиси над сивата маса на посредствеността .
Първо нямам никакво намерение да омаловажавам успехите и постиженията на Стоичков-дали първи ,втори или трети в Европа,за мен е огромен успех и постижение с което никой друг български футболист не може да се похвали. Но нека бъдем честни и с ръка на сърцето да отговорим на въпроса "Кой беше по-добър през 1992- М.ван Бастен или Хр.Стоичков?". Съмнявам се ,че има някой ,който е безпристрастен и е гледал и двамата да посочи Стоичков. Стоичков беше страхотен футболист,но просто ван Бастен беше футболист от друго ниво-може би последния футболист ,заради който публиката отиваше на стадиона да го гледа и дори феновете на противниковите отбори му се възхищаваха и му се радваха. За мен 1992 беше най-силната в кариерата на ван Бастен.
Иначе за 1992 ван Бастен има 37 гола(малко по-малко от 40
Сравнение между двамата за 1992. Вътрешно първенство, пролет 1992- равенство между двамата - и двамата стават шампиони в първенствата в които участват,като и двамата имат решителен принос. ЕКТ пролет- категорично Стоичков,стана шампион на Европа, ван Бастен( а и целия отбор на Милан не участваха в ЕКТ поради наказание). Национални отбори пролет -предимство на ван Бастен, полуфинал на ЕП(Стоичков въобще не участва в ЕП). Есен 1992 Бътрешен шампионат-предимство на ван Бастен, Милан убедително водеше ван Бастен се разписваше в почти всеки мач , ЕКТ- предимство на ван Бастен отбора печелеше убедително ,той късаше мрежи, Барселона на Стоичков отпадна изненадващо от ЦСКА(М). Национални отбори -приблизително равенство. Индивидуални награди- Стоичков спечели "Златен Онз" ,ван Бастен -най-добър футболист на калчото,голмайстор на калчото, всички възможни призове на най-добър футболист (без това на "Онз Мондиал",където е втори)- "Уърлд Сокър", "Франс Футбол", ФИФА(където се избира от треньорите и капитаните на всички национални отбори) ,тук не слагам най-авторитетния спортен всекидневник "Ла Гадзета делло Спорт". по разбираеми причини. Според мен една такава съпоставка дава сериозно предимство на ван Бастен.
NOMER14 написа:Знаете, че съм хард-левскар, НО:
Стоичков си говори на "ТИ" с тримата най-велики - Пеле, Кройф, Марадона. За какви Малдинита, Барезита, Ладрупита и Бастени става въпрос - та някои от тях няма на какъв език да се поздравят дори с тях.
За успокоение на някои ще кажа, че Ицата получи топката през '94-та, защото зад него стоеше целият национален отбор и част от топката е и за тях. Именно тия момчета по-късно му отидоха до един на бенефиса (с изключение на Балъка) на полуизпълнения стадион Камп Ноу. Та Ицата е на България, а не на някой клубен отбор, още повече Барса. Поздравление на автора за заглавието!
Не искам да те обиждам,но се изказваш малко неподготвен.
Въобще не може да има сравнение в отношението на Кройф към ван Бастен и Стоичков. Ван Бастен се счита за откритие,любимец и "син" на Кройф.
Пеле посочи ван Бастен за най-добрия централен нападател на 20-и век.
За Малдини- самия факт,че игра повече от 20 години и изигра близо 1000 мача на възможно най-високо ниво и че близо 20 години беше най-добрия на своя пост в света говори ясно за качествата му. 5 пъти клубен шампион на Европа и още 3 загубени финала, сребърен и бронзов медал от СП и също сребърен и бронзов медал от ЕП.
Франко Барези - пълен комплект медали от СП , играл футбол на възможно най-високо ниво близо 20 години, считан за най-добрия защитник за всички времена(ако изключим Франц Бекенбауер), футболист Номер 1 на Италия за 20-век , и то в конкуренцията на легенди като Дж.Ривера,С.Мацола, Л.Рива,П.Роси, Дж.Факети,Р.Баджо,Д.Дзоф,С.Пиола,Дж.Меаца,Бр.Конти, П.Малдини.
Всъщност Ицо е единствения носител на Златната топка от Балканския полуостров
!Някъде срещнах това!