"Червените" фенове с 10 фундаментални въпроса!

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
angelco77
Контакти:

Re: "Червените" фенове с 10 фундаментални въпроса!

Мнениеот angelco77 » 18 сеп 2014 19:12

saract написа:Ако хипотетично утре Домусчиев или Ганчев купят ЦСКА колко бързо ще бъдат оттеглени точка 1 или точка 2.Ах колко жалко е да си чорбар.Никога не е звучало по актуално.

Право в десетката. :lol: :mrgreen:
За УЕФА сте чисто нов клуб, за БФС сте си Литекс. А общото е, че за всички вие не сте ЦСКА. :mrgreen:

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 18 сеп 2014 19:48

angelco77 написа:
saract написа:Ако хипотетично утре Домусчиев или Ганчев купят ЦСКА колко бързо ще бъдат оттеглени точка 1 или точка 2.Ах колко жалко е да си чорбар.Никога не е звучало по актуално.

Право в десетката. :lol: :mrgreen:

Абсолютно, да не говорим, че КТБ дължи пари на двамата споменати, а не обратно, както червените твърдят.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 18 сеп 2014 20:39

Луд Гидия 123 написа:Я покажи тогава справките на ЦСКА, нали и те са задължени по закон.

На ЦСКА отчетите са публикувани в ТР до 2013 година включително! Ако ти не знаеш къде да ги погледнеш (то не е сложно да потърсиш в гугъл що е то търговски регистър), аз нямам намерение да давам частни уроци.
И Tommi, аз доколкото знам законите са със задължителен характер. Точно понеже в тая държава всички мислят, че няма нищо "задължително", сме на това дередже.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 18 сеп 2014 20:43

А относно въпросите на Кашчей за осигуровките. Да, над максималния осигурителен доход не се дължат осигуровки, но се дължи данък върху доходите! Ако работодател не декларира реалната заплата, то на работника няма да му се удържи и реалния данък, което пък от своя страна е скрит доход. Така хем спазваме финансовия феърплей (като уж даваме малки заплати), хем пък и футболистите доволни, че не им удържат реалния данък. Само държавата (демек ние) сме пак в г.ъза!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 18 сеп 2014 20:56

mistreated написа:И Tommi, аз доколкото знам законите са със задължителен характер. Точно понеже в тая държава всички мислят, че няма нищо "задължително", сме на това дередже.

Ами де юре са със задължителен характер, но де факто не са с задължителен характер, защото винаги имаш възможност за избор - да спазваш рекламентираните задължения или да не ги спазваш, поемайки последствията от това. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 18 сеп 2014 20:58

Tommi написа:
mistreated написа:И Tommi, аз доколкото знам законите са със задължителен характер. Точно понеже в тая държава всички мислят, че няма нищо "задължително", сме на това дередже.

Ами де юре са със задължителен характер, но де факто не са с задължителен характер, защото винаги имаш възможност за избор - да спазваш рекламентираните задължения или да не ги спазваш, поемайки последствията от това. ;)

Да де, въпросът е някой дири ли им сметка на тези, които не ги спазват и има ли последствия за тях... Нали точно затова са тия въпроси.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 18 сеп 2014 21:00

Въпреки ,че съм заклет левскар съм съгласен с болшинството въпроси,въпреки че според мен въпросите са написани малко неграмотно и тенденциозно. Бих си позволил да допълня с няколко въпроса:
1. Доколко е спазен интерес на държавата в договора по приватизацията на ПБМФ и доколоко е изпълнен договора за приватизация? Ако договора е изпълнен ,къде са заложените в договора инвестиции за над 700 млн лева? Да не би случайно тези инвестиции да се пренасочени към други фирми на мажоритарните собственици на ПБМФ( в това число и един ФК) и ако е така какво смята да направи държавата да защити интереса си (респективно интереса на всеки един български гражданин)
2. Какви са задълженията на Кремиковци към държавата ,през 2008 бяха над 2млрд лева. Сега едва ли са по-малко. Какви действия е предприела държавата към собствениците и ръководството на Кремиковци?
3. Какви точно са активите на акционерите в КТБ? Не е ли напълно нормално всичката им собственост да бъде конфискувана и реализираните по този начин средства да отидат за оздравяване на КТБ.
4. Да бъде проведена операция "Чисти ръце "в българския футбол - да бъде огласен публично начина на финансиране на всички професионални футболни клубове в България.
5. Да бъде забранено плащането от собствениците на един отбор на трети отбори да играят срещу втори отбор. По принцип няма лошо,но когато се играе на системата всеки срещу всеки не ясно за какво се плаща на третия отбор да изграе срещу втория или да не играе срещу първия.(Това предложение е към БФС)
6. Да бъде забранено хора свързани с определени клубове да заемат ръководни длъжности в БФС( в това число и собственици на клубове в Изпълкома)(това предложение е към БФС)

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 18 сеп 2014 21:10

honda написа:Въпреки ,че съм заклет левскар съм съгласен с болшинството въпроси,въпреки че според мен въпросите са написани малко неграмотно и тенденциозно. Бих си позволил да допълня с няколко въпроса:
1. Доколко е спазен интерес на държавата в договора по приватизацията на ПБМФ и доколоко е изпълнен договора за приватизация? Ако договора е изпълнен ,къде са заложените в договора инвестиции за над 700 млн лева? Да не би случайно тези инвестиции да се пренасочени към други фирми на мажоритарните собственици на ПБМФ( в това число и един ФК) и ако е така какво смята да направи държавата да защити интереса си (респективно интереса на всеки един български гражданин)
2. Какви са задълженията на Кремиковци към държавата ,през 2008 бяха над 2млрд лева. Сега едва ли са по-малко. Какви действия е предприела държавата към собствениците и ръководството на Кремиковци?
3. Какви точно са активите на акционерите в КТБ? Не е ли напълно нормално всичката им собственост да бъде конфискувана и реализираните по този начин средства да отидат за оздравяване на КТБ.
4. Да бъде проведена операция "Чисти ръце "в българския футбол - да бъде огласен публично начина на финансиране на всички професионални футболни клубове в България.
5. Да бъде забранено плащането от собствениците на един отбор на трети отбори да играят срещу втори отбор. По принцип няма лошо,но когато се играе на системата всеки срещу всеки не ясно за какво се плаща на третия отбор да изграе срещу втория или да не играе срещу първия.(Това предложение е към БФС)
6. Да бъде забранено хора свързани с определени клубове да заемат ръководни длъжности в БФС( в това число и собственици на клубове в Изпълкома)(това предложение е към БФС)

Подкрепям!

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 18 сеп 2014 21:18

djd написа:
W84me написа:
djd написа:
W84me написа:Комунисти са наследници на царски офицери? :mrgreen: Това е комунистическото мислене, присвояване на всяко ниво!

Дали са царски, дали са комунистически или някакви други, офицерите са си офицери.
Ценностите в армията са едни и същи.

Щом са едни и същи защо са били избити царските?

Ба ли га? Не всички са избити. Някои са набедени за хитлеристи, други за агенти на запада, трети може са застреляни за неизпълнение на заповед (примерно по време на войната).
Всякакви причини може да има. Генерал Владимир Заимов защо е убит по царско време? А Генерал Владимир Стойчев пък не е.

През 1948 когато е създаден ЦСКА в армията служат по-малко от 200 царски офицера отпреди 1944. Тези 200 офицера са клетвопръстъпници понеже не са спазаили положената клетва пред Н.В. и Конституцията.
Разликата между царските офицери и комунистическите офицери и съответно между царската армия и комунистическата армия е огромна. Едните са се клели във вярност пред Родина. Н.В. и Конституцията,другите са се клели във вярност на една Партия.
Ген.Вл.Заимов и Вл.Стойчев(умишлено не го пиша генерал, понеже не е ясно от кого е произведен в генерал ,след като през 1935г е осъден и разжалван) са осъдени за противодържавна дейност. Единия и за шпионаж в полза на друга държава .
Между другото никой от вашите създатели Г.Дамянов, Ив.Михайлов , Б.Българанов не са офицери от Българската Армия- първите двама са генерали от Червената Армия,а третия е полковник от армията на Тито.

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 18 сеп 2014 21:24

Твоите въпроси са по-читави. На тия от първия въпрос вече отговорих. Третия ти въпрос обаче...

Има си книга на акционерите към всяко АД, там пише. Отвори я :mrgreen: В Централния депозитар също ще има данни, защото акциите по всяка вероятност са безналични (предполагам, че не ти говори нищо това). И... трудно е да конфискуваш собственост, освен ако не се докаже, че е придобита по престъпен начин и първо трябва да докажеш това.

Върни се в “ЦСКА”