За Линдсет съм съгласен, че по-скоро няма да го бъде в ЦСКА. Проблемът е, че той така и не показа развитие, откакто дойде при нас. Даже регресира. А шансове получи доста, включително и да бъде лидер на този отбор. Беше му дадена лентата в един кратък период, но той не оправда доверието. Не показва лидерски функции, нито пък амбиции, че иска да остане при нас. Другият голям проблем е, че не пасва на стила и философията на Томаш. За мен той е пътник и мисля, че и той е с такава настройка.
За Кареасо съм на по- различно мнение. Той е играч, който пасва на стила и философията на Томаш. Не е най-техничният играч на света, липсва му и креативност и поглед върху играта за вътрешен халф, а не е и типичен дефанзивен халф. Но въпреки това бяга и се раздава много, бърз и повратлив е, старае се в защита и дава възможност на Томаш да го използва в нестандартни роли, което води до изненада за противника. Например в последния мач в някои части на срещата си игра като втори нападател зад Питас, а накрая на срещата ми се стори, че беше и на върха на атаката в някои ситуации. Видяхме го и на крилото. Така че поливалентен играч, който може да ни бъде от полза и да играе на ротационен принцип, тъй като сигурно ще вземем нови в средата и ще му е трудно да е титуляр. Бих го оставил в отбора, но трябва да намали малко финансовите си претенции. Иначе за тази заплата може да се вземе по-добър и полезен играч.
Относно Петко на 99 процента ще играе срещу Берое титуляр. Нека да играе! Аз съм "За". То няма и много други варианти. Трябва да му се дадат правилните задачи и точните партньори. Според мен той трябва да играе като Кареасо, а Линдсет да пред защитата и да изнася. Но ти си прав, че Линдсет се затруднява с тази функция, а ако сложим Скаршем там ще се справя по-добре. При слаба игра на Линдсет обаче може да пострада и играта на Петко.
За другите момчета не мога да кажа нищо. Бегли са ми впечатленията от Стойчев и Илиев. Чорбаджийски показва проблясъци, но чисто на ментално ниво не ме убедиш мен лично, че може да изкара цял мач на високо ниво.
Петко ще го тестваме срещу Берое като титуляр, но аз съм оптимист и мисля, че ще се справи. Стига обаче и другата част от отбора да е правилно подредена.
23 Кръг/ ЦСКА - Левски /02.03.2025/ 14:00
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: 22 Кръг/ ЦСКА - Левски /02.03.2025/ 14:00
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
danko_sot написа:За Линдсет съм съгласен, че по-скоро няма да го бъде в ЦСКА. Проблемът е, че той така и не показа развитие, откакто дойде при нас. Даже регресира. А шансове получи доста, включително и да бъде лидер на този отбор. Беше му дадена лентата в един кратък период, но той не оправда доверието. Не показва лидерски функции, нито пък амбиции, че иска да остане при нас. Другият голям проблем е, че не пасва на стила и философията на Томаш. За мен той е пътник и мисля, че и той е с такава настройка.
За Кареасо съм на по- различно мнение. Той е играч, който пасва на стила и философията на Томаш. Не е най-техничният играч на света, липсва му и креативност и поглед върху играта за вътрешен халф, а не е и типичен дефанзивен халф. Но въпреки това бяга и се раздава много, бърз и повратлив е, старае се в защита и дава възможност на Томаш да го използва в нестандартни роли, което води до изненада за противника. Например в последния мач в някои части на срещата си игра като втори нападател зад Питас, а накрая на срещата ми се стори, че беше и на върха на атаката в някои ситуации. Видяхме го и на крилото. Така че поливалентен играч, който може да ни бъде от полза и да играе на ротационен принцип, тъй като сигурно ще вземем нови в средата и ще му е трудно да е титуляр. Бих го оставил в отбора, но трябва да намали малко финансовите си претенции. Иначе за тази заплата може да се вземе по-добър и полезен играч.
Относно Петко на 99 процента ще играе срещу Берое титуляр. Нека да играе! Аз съм "За". То няма и много други варианти. Трябва да му се дадат правилните задачи и точните партньори. Според мен той трябва да играе като Кареасо, а Линдсет да пред защитата и да изнася. Но ти си прав, че Линдсет се затруднява с тази функция, а ако сложим Скаршем там ще се справя по-добре. При слаба игра на Линдсет обаче може да пострада и играта на Петко.
За другите момчета не мога да кажа нищо. Бегли са ми впечатленията от Стойчев и Илиев. Чорбаджийски показва проблясъци, но чисто на ментално ниво не ме убедиш мен лично, че може да изкара цял мач на високо ниво.
Петко ще го тестваме срещу Берое като титуляр, но аз съм оптимист и мисля, че ще се справи. Стига обаче и другата част от отбора да е правилно подредена.
Точка по въпроса.
- mistreated
- Контакти:
След като поутихнаха страстите, ще си кажа и аз моето мнение за мача. Оставям настрана крайния резултат, колкото и болезнен да е. За мен отборът изигра отличен мач (с изключение на Дюлгеров и донякъде Шопов). Дори Илиев показа невероятно раздаване в пресата и помощта в защита. Средата на терена беше безапелационно спечелена, а в защита до 90-тата минута сините нямаха голово положение (изключвам засадата при отменения им гол). Контрапресата работеше прекрасно, в атака показахме също хубави неща, макар и една идея по-предпазливи да бяхме, което е нормално за дерби. Играта ни прогресира и по мое мнение (и гледайки какво показват останалите тимове) играем най-добре в цялата А група в момента! Естествено е, че имаме пропуски, неминуемо е. Имаме нужда и от по-добри попълнения, особено на позициите на "десетка" и крилата. Имаме нужда и от скоростни бекове. Но основата е положена, не само като гръбнак от играчи, а и като стил на игра. Моето мнение е, че ще бъде огромна грешка да бъде пипан Томаш. За първи път от много години тимът ни има ясно изразен стил, топката се движи бързо и сравнително точно. Противникът е задушаван от преса и не му се дават много шансове в атака. Ако на някой му харесваха изританите топки, ръгането напред и добутване до един гол и победа... Явно имаме различни виждания за футбол.
Ако линията на развитие продължи да бъде следвана, ако се вземат още 2-3 класни попълнения през лятото и Томаш бъде оставен треньор, аз съм убеден, че ЦСКА ще бъде шампион догодина.
Ако линията на развитие продължи да бъде следвана, ако се вземат още 2-3 класни попълнения през лятото и Томаш бъде оставен треньор, аз съм убеден, че ЦСКА ще бъде шампион догодина.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...
- MASTER_COOL
- Контакти:
Много точен коментар !
Напълно се съгласявам с всичко написано !
Смея да твърдя, че това е най-адекватния коментар от доста време насам
Напълно се съгласявам с всичко написано !
Смея да твърдя, че това е най-адекватния коментар от доста време насам
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
mistreated написа:След като поутихнаха страстите, ще си кажа и аз моето мнение за мача. Оставям настрана крайния резултат, колкото и болезнен да е. За мен отборът изигра отличен мач (с изключение на Дюлгеров и донякъде Шопов). Дори Илиев показа невероятно раздаване в пресата и помощта в защита. Средата на терена беше безапелационно спечелена, а в защита до 90-тата минута сините нямаха голово положение (изключвам засадата при отменения им гол). Контрапресата работеше прекрасно, в атака показахме също хубави неща, макар и една идея по-предпазливи да бяхме, което е нормално за дерби. Играта ни прогресира и по мое мнение (и гледайки какво показват останалите тимове) играем най-добре в цялата А група в момента! Естествено е, че имаме пропуски, неминуемо е. Имаме нужда и от по-добри попълнения, особено на позициите на "десетка" и крилата. Имаме нужда и от скоростни бекове. Но основата е положена, не само като гръбнак от играчи, а и като стил на игра. Моето мнение е, че ще бъде огромна грешка да бъде пипан Томаш. За първи път от много години тимът ни има ясно изразен стил, топката се движи бързо и сравнително точно. Противникът е задушаван от преса и не му се дават много шансове в атака. Ако на някой му харесваха изританите топки, ръгането напред и добутване до един гол и победа... Явно имаме различни виждания за футбол.
Напълно се присъединявам към написаното и аз.
И аз съм съгласен с мнението на mistreated.
Не режа вени от пропусната победа. Чувствам някакво съжаление, но повече се радвам от добрата игра на отбора.
Със сигурност преди седмица-две повечето щяха да заложат на разгромна победа на Левски срещу нас.
Имаме нужда от бързи бекове и крила. След лятото не се знае колко от сегашните футболисти в халфовата линия ще останат в отбора. Така че може и там да се търсят попълнения.
Не режа вени от пропусната победа. Чувствам някакво съжаление, но повече се радвам от добрата игра на отбора.
Със сигурност преди седмица-две повечето щяха да заложат на разгромна победа на Левски срещу нас.
Имаме нужда от бързи бекове и крила. След лятото не се знае колко от сегашните футболисти в халфовата линия ще останат в отбора. Така че може и там да се търсят попълнения.
- MASTER_COOL
- Контакти:
[offtopic]Не е хубаво да се разделяме с Ето'О това лято - НО ! Ако дойде добра оферта, няма как да го спрем.
Фаетон, Локило и Исека - за мен са пътници на 90 %
Подсилването трябва да е на крилата и нов разиграващ халф ( който май е осигурен )[/offtopic]
Подсилването трябва да е на крилата и нов разиграващ халф ( който май е осигурен )[/offtopic]
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
mistreated написа:След като поутихнаха страстите, ще си кажа и аз моето мнение за мача. Оставям настрана крайния резултат, колкото и болезнен да е. За мен отборът изигра отличен мач (с изключение на Дюлгеров и донякъде Шопов). Дори Илиев показа невероятно раздаване в пресата и помощта в защита. Средата на терена беше безапелационно спечелена, а в защита до 90-тата минута сините нямаха голово положение (изключвам засадата при отменения им гол). Контрапресата работеше прекрасно, в атака показахме също хубави неща, макар и една идея по-предпазливи да бяхме, което е нормално за дерби. Играта ни прогресира и по мое мнение (и гледайки какво показват останалите тимове) играем най-добре в цялата А група в момента! Естествено е, че имаме пропуски, неминуемо е. Имаме нужда и от по-добри попълнения, особено на позициите на "десетка" и крилата. Имаме нужда и от скоростни бекове. Но основата е положена, не само като гръбнак от играчи, а и като стил на игра. Моето мнение е, че ще бъде огромна грешка да бъде пипан Томаш. За първи път от много години тимът ни има ясно изразен стил, топката се движи бързо и сравнително точно. Противникъ
т е задушаван от преса и не му се дават много шансове в атака. Ако на някой му харесваха изританите топки, ръгането напред и добутване до един гол и победа... Явно имаме различни виждания за футбол.
И аз като цяло съм съгласен, ....... НО :)
Относно Томаш- никога не казвай Никога. Да, сега всичко като че ли тръгна за него, колелото се задвижи така да се каже. Обаче аз поне имам едно наум. Томаш си е Томаш. Истината в, че има още доста хляб да яде. Сега му трябва постоянство. Нека видим дали ще го постигне. И другото което е, задават се важни мачове с важни липсващи футболисти. Нека видим как Томаш ще се справи с тази ситуация без важни играчи. Не бързайте, пичове. Нека да изчакаме края на сезона.
[offtopic]Има и още нещо. Говори се, че сме договорили разиграващ халф, т.е. може да се ползва и като 10-ка евентуално. Не знам дали е така и за коя позиция е взет този играч. . Но не пипайте Шопов. Съгласен съм, че не направи най-добрия си мач с Левски, но се вижда, че той е много израснал. В момента в негово лице разполагаме с един почти завършен играч, еднакво полезен в почти фази на играта. Със сигурност ще е огромна глупост той да бъде оставям резерва следващия сезон. Другият вариант е да го продадат, но за мен може да играе поне още един сезон в ЦСКА.[/offtopic]
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
[offtopic]
Точно това трябва да изкореним като манталитет, ако искаме да ставаме шампиони. Ето'о има договор с нас и можем да го спрем, не е като да му изтича. Ако ни дадат 5-10 милиона евро за него - окей. Но дори да вземем друг от неговата класа ще имаме проблеми в началото на следващия сезон.
Ако ни дадат 2-3 милиона дори Реал Мадрид трябва просто да кажем опитайте пак.
За мен е задължително да го задържим и да престанем с мантрите за престиж, когато ни напускат най-добрите ни футболисти. Това не е престиж, а олекване.
В момента от такива "престижни" трансфери страдат дори и в Разград, където си имат изграден отбор от години и имам едно лошо предчувствие, че подготвят шпалир на иначе доста нискокачественото отборче на противника ни от неделя.[/offtopic]
MASTER_COOL написа:Не е хубаво да се разделяме с Ето'О това лято - НО ! Ако дойде добра оферта, няма как да го спрем.
Подсилването трябва да е на крилата и нов разиграващ халф ( който май е осигурен )
Точно това трябва да изкореним като манталитет, ако искаме да ставаме шампиони. Ето'о има договор с нас и можем да го спрем, не е като да му изтича. Ако ни дадат 5-10 милиона евро за него - окей. Но дори да вземем друг от неговата класа ще имаме проблеми в началото на следващия сезон.
Ако ни дадат 2-3 милиона дори Реал Мадрид трябва просто да кажем опитайте пак.
За мен е задължително да го задържим и да престанем с мантрите за престиж, когато ни напускат най-добрите ни футболисти. Това не е престиж, а олекване.
В момента от такива "престижни" трансфери страдат дори и в Разград, където си имат изграден отбор от години и имам едно лошо предчувствие, че подготвят шпалир на иначе доста нискокачественото отборче на противника ни от неделя.[/offtopic]
danko_sot написа:mistreated написа:След като поутихнаха страстите, ще си кажа и аз моето мнение за мача. Оставям настрана крайния резултат, колкото и болезнен да е. За мен отборът изигра отличен мач (с изключение на Дюлгеров и донякъде Шопов). Дори Илиев показа невероятно раздаване в пресата и помощта в защита. Средата на терена беше безапелационно спечелена, а в защита до 90-тата минута сините нямаха голово положение (изключвам засадата при отменения им гол). Контрапресата работеше прекрасно, в атака показахме също хубави неща, макар и една идея по-предпазливи да бяхме, което е нормално за дерби. Играта ни прогресира и по мое мнение (и гледайки какво показват останалите тимове) играем най-добре в цялата А група в момента! Естествено е, че имаме пропуски, неминуемо е. Имаме нужда и от по-добри попълнения, особено на позициите на "десетка" и крилата. Имаме нужда и от скоростни бекове. Но основата е положена, не само като гръбнак от играчи, а и като стил на игра. Моето мнение е, че ще бъде огромна грешка да бъде пипан Томаш. За първи път от много години тимът ни има ясно изразен стил, топката се движи бързо и сравнително точно. Противникъ
т е задушаван от преса и не му се дават много шансове в атака. Ако на някой му харесваха изританите топки, ръгането напред и добутване до един гол и победа... Явно имаме различни виждания за футбол.
И аз като цяло съм съгласен, ....... НО :)
Относно Томаш- никога не казвай Никога. Да, сега всичко като че ли тръгна за него, колелото се задвижи така да се каже. Обаче аз поне имам едно наум. Томаш си е Томаш. Истината в, че има още доста хляб да яде. Сега му трябва постоянство. Нека видим дали ще го постигне. И другото което е, задават се важни мачове с важни липсващи футболисти. Нека видим как Томаш ще се справи с тази ситуация без важни играчи. Не бързайте, пичове. Нека да изчакаме края на сезона.
[offtopic]Има и още нещо. Говори се, че сме договорили разиграващ халф, т.е. може да се ползва и като 10-ка евентуално. Не знам дали е така и за коя позиция е взет този играч. . Но не пипайте Шопов. Съгласен съм, че не направи най-добрия си мач с Левски, но се вижда, че той е много израснал. В момента в негово лице разполагаме с един почти завършен играч, еднакво полезен в почти фази на играта. Със сигурност ще е огромна глупост той да бъде оставям резерва следващия сезон. Другият вариант е да го продадат, но за мен може да играе поне още един сезон в ЦСКА.[/offtopic]
[offtopic]Данко, Шопов не може да бъде продаден, защото договорът му с нас изтича този сезон. Според мен трябва да му го подновим, защото би бил солидна конкуренция за новодошли качествени халфове, а и при контузии и наказания има нужното ниво, за да не усетим евентуална липса на този пост, каквато се задава сега с отсъствието на Ето'о.
Защо все още не подновяваме договора на 22-годишен българин, който се представя соста добре и е лидер по асистенции в цялото първенство е доста загадъчно за мен...[/offtopic]