най-великия гол в българския футбол

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
архив

най-великия гол в българския футбол

Мнениеот архив » 13 дек 2008 21:57

Изображение

Кольо лъга защитата на Левски едно кафе време, преди да вкара най-великия гол в българския футбол

Никола Цанев е уникален. Треньорите просто се бият за Кольо!Левскарите го отмъкват от скромния отбор на “Червено знаме” и веднага заиграва редом до Кукуша, Патрата, Теко Абаджиев и другия вундеркинд – Йогата.
През 1958 г. получава повиквателна и прекрачва съблекалнята на ЦСКА. Първи от новата вълна – Якимов, Гаганелов, Романов, Боби Станков, Пантелей Димитров.По онова време шеф на федерацията е Недялко Донски. Малко е да се каже, че тази футболна номенклатура е привърженик на “сините”. Той е просто болен левскар. Преди уволнението футболният бос привиква Цането. Поставя му въпроса ребром: “Или се връщай в Левски, или ще гледаш националния отбор през крив макарон!Получава се парадокс. В националния отбор не го пускат да припари, защото е цесекар, избягал от отбора на народа.
1965 г. Стадион “Славия”. Финал за купата: ЦСКА – Левски. На стидион “Славия” “червената” осмица вкарва гол, който се вижда веднъж на сто години.

Цанев поема топката пред голямата пеналтерия. С финтове разхвърля отбраната, предвождана от Вуцов и Здравков. Излиза сам срещу Бисер. Замахва. Вратарят се хвърля като риба на сухо. Вместо да вкара, нападателят се обръща назад, продължавайки да пълни с трева задниците на всичко синьо, което се изпречи на пътя му. На дузпата Цанев прави “кръгом”. Пак е в голова позиция. Пак не бие. Лъже за трети път оскотялата отбрана. Михайлов отново се хвърля напразно. Кольо го изчаква да стане и мазно му я мушва в обратния ъгъл. Бранителите в синьо лежат по тревата в различни пози от “Кама сутра”.

Стъписаният стадион мълчи. После изригва. За първи и последен път левскари и цесекари аплодират заедно. Соколов си спомня: “Според мен Цанев ни лъга близо 2 минути. По едно време забелязах, че и Гунди като мен седи с ръка на кръста и гледа как Кольо мародерства отбраната ни. Но не само ние двамата наблюдавахме сеир. Всички халфове и нападатели на двата отбора правеха същото – зяпаха как защитниците и вратарят ни лазеха след Никола. На другия ден Левски замина за Швеция, за да играе срещу Юргорден. През целия полет се говорехме кой, как и колко пъти е бил излъган от Цанев.”

Подобна фиеста е правел бразилецът Гаринча, но на приятелски мач, а не на финал за купата при резултат само 1:0 за ЦСКА. Знаменитият гол на Марадона срещу англичаните също бледнее пред шоуто на Цанев.
А играта на Цанев изпреварва времето си. Всичко се прави на хокейна скорост. Бие от всяко положение и с двата крака, вкарва с глава. Радва публиката с волета, задни ножици и пети. Кольо отиграва топките в движение, без да ги меси като повечето играчи от онова време. Става голмайстор на България, години наред е капитан на ЦСКА. Упрекват го, че пропуска но той е трети по резултатност нападател на “червените” за всички времена. А като футболен импровизатор може би е номер 1
През 60-те години ЦСКА и Левски си размениха неволно двама големи централни нападатели: Цанев и Аспарухов. И до ден-днешен никой на “Българска армия” не съжалява за избора на Крум Милев.
КОПИРАНО ОТ БЪЛГАРСКИ АРХИВ

Потребителски аватар
albena

Re: най-великия гол в българския футбол

Мнениеот albena » 13 дек 2008 22:02

много хубаво човек да си припомни историята ,но тази тема не е за този син форум,веднага ще е осерът,а обикновено като няма какво да коментират започват да посуват

Потребителски аватар
Боримечката
Контакти:

Мнениеот Боримечката » 13 дек 2008 22:17

Не,че съм цесекар,ама това е тема.Има смисъл,има какво да научиш!
Дано и сините привърженици се придържат към това.Надали...
Иначе албенче спука го тоя ТЕЛора бе бейби :D :D :D :D :D

Потребителски аватар
MaRTo1233
Контакти:

Мнениеот MaRTo1233 » 13 дек 2008 22:25

Не съм чувал за тоя гол ама вероятно ще е бил УНИКАЛЕН! :)
[center]ИзображениеИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
lilweezy
Контакти:

Мнениеот lilweezy » 13 дек 2008 22:31

ЛЕВСКИ,ТИ СИ ВСИЧКО ЗА НAС!

Потребителски аватар
liverpul

Мнениеот liverpul » 13 дек 2008 22:38

Тихо дядо си подръпна
внуче малко, за ръка
- Дядо Гонзо, я кажи ми
"ВЕЧНО ВТОРИ!ДОКОГА!?!"

- Ще ти кажа мило внуче,
туй левскарска е съдба!
- ВЕЧНО ВТОРИ ЩЕ СМЕ НИЕ
ЩОТО ИМА ЦСКА

СинТерор
Контакти:

Мнениеот СинТерор » 13 дек 2008 22:42

Да си цеЦекар е диагноза !
Фактически цеЦекари няма - има анти-фенове на Левски.
Всеки цеЦекар преди всичко мрази Левски,а после обича своя тим.
Това им е заложено в мръсната (циганска ) природа.
За цеЦекарите най-големите евро успехи са загубите на Левски.
цеЦекарите серадват само тогава,когато някой чуждестранен отбор елиминира Левски.
цеЦекарите не се интересуват от своите мачове и дали падат или бият..
За тях е важно Левски да пада.
цеЦекарите не ходят на своите мачове.
Те ходят на мачовете на Левски да викат за чуждестранния отбор,който играе със сините.
цеЦекарите не са българи - те са турци,кюрди,цигани и всичко останало,но не и българи.
цеЦекарите са модерния вариант на Поп Кръстьо - навръх националния празник на България - 3-ти март насред националния стадион "Васил Левски",когато българския отбор - ЛЕВСКИ играеше с чуждестранния тим на Ливърпул, те ( цеЦекарите ) бяха на мача и подкрепяха Ливърпул...

60 ГОДИНИ Ц(*КА - 60 ГОДИНИ ТУРЦИ !

ИЗБЕРИ САМ ДАЛИ ДА БЪДЕШ ЕДИН ОТ ТЯХ !

Потребителски аватар
milen.hrisrov
Контакти:

Мнениеот milen.hrisrov » 13 дек 2008 22:50

Боже Господи,ГА и това ли го има в 4ервената библия
НЕЗКОННО ВИ СЪЗДАДОХА,НЕЗКОННО ВИ ВКАРАХА В А ГРУПА,НЕЗАКОННО ВИ ОСТАВИХА,СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ЦСКА
Този профил вече не съществува.

СинТерор
Контакти:

Мнениеот СинТерор » 13 дек 2008 22:53

Deliba6 написа:Пет пари не давам за финансовата им криза! Таман има шанс да си ометат дебелите задници от двата велики отбора на България! А ние ще си гледаме дечурлигата, ще са дърлим на тема кой колко и за колко е продал на Запад и ще четеме анални откровения на пъпчиви олигофрени във форума ни...
Да, да!!! Заебавам този сайт! Тука се преместиха всички ненормалници от "***" и напълниха страниците и темите с гнусотии, които и "Доместос" няма да изчисти!
За няколко дена назад бях писал най-много 2-3 пъти със съвсем нормален тон. За капак тази сутрин, при опита ми да попитам някаква Albena дали не е Вулвева /такава смрад разнася от няколко дена по темите/, ми бе изписано "Бан по IP"?!!! В момента 23 минути преди "Ел Класико" във форума е такава гнус, че не се трае. Да ама баннати няма! Значи политика на сайта!
Е, благодаря!!! Съжалявам за някои от вас, пичове, ама както не влизам при Употребяваните Балони така ще се въздържам и от този сайт!!!
Обещавам да поглеждам само в тази тема и ако трябва да споделям каквото ми е насърце!!!
Само синьо-червените и Меси!!!

Приятел тая "Albena" дето казваш е тъп модератор, които постоянно пуска собствените си педалски снимки в нета и наи-жалкото от цялата история е, че на тия снимки изкарва че съм аз! Ама какво да се чудя те чорбарите са си комплексари от всякъде!

Върни се в “ЦСКА”