Отворено писмо до:
Феновете на ЦСКА (за какъвто се смятам и аз)
Футболен клуб ЦСКА
БФС
Всички спортни медии
Повече от 20 години с интерес гледам футбол, повече от 20 години се притеснявам всяка седмица по 2 часа, защото моят любим ЦСКА играе мач, повече от 20 години се гордея всяка седмица, като стъпя на стадиона или в най-лошият случай чуя от телевизора мощната подкрепа на публиката на ЦСКА към отбора си....
В много ранна детска възраст баща ми постоянно ме навиваше да съм за Левски, той самият и до ден днешен е за този отбор, но колкото и да се опитвах да му подражавам нещо все ме караше да викам за другия отбор, зад който стоеше страхотна публика, велика идея, преданност, вярност и мощен рев...Да, аз станах от ЦСКА и се закалявах с „червената” идея най-вече заради трибуните, там без значение колко свършваше мача, победителят беше един – публиката на ЦСКА...
В неделя, точно когато дойде пролетта, когато символите са цъфналите цветя, слънцето и усмивките по лицата на хората аз увяхнах, за мен слънцето се скри, а дори и шампионска титла едва ли ще ме накара да се усмихна...За щастие имах семеен празник и не успях да пътувам за мача, но за нещастие благодарение на телевизията станах свидетел на един голям срам. И не говоря за играта на отбора ЦСКА, в крайна сметка гледал съм 1:7, гледал съм 0:8, гледал съм 0:5, скоро гледах 0:3, но какво от това – футболът е игра между два отбора и някой път твоят отбор бие, но друг път не успява – чудо голямо! Да, още докато течеше първото полувреме си мислех, как може да играем така, тези футболисти не виждат ли хората зад тях, не чуват ли песните, не виждат ли факлите...Колко по-лесно щеше да ми е, ако можех да им се сърдя и след края на този мач, да бяхме паднали с 1:0, 2:0, все тая, но...но...НО имаше доста хора, които не мислеха така...
Феновете – за първи път се чуствам толкова предаден. Защо? Някой може ли да ми каже защо постъпихме така? Момчета, трябва да се осъзнаем, най-малкото ще дойде момент, в който тези прояви ще са равни на затвор (което впрочем е правилното наказание на всеки провинил се по такъв начин). Нали ходим на мачовете във всяка точка на България и Европа за да подкрепяме отбора, да бъдем част от него, да се радваме като вкараме гол, като победим, да вдигнем духа на футболистите като изостават в резултата, като след последния съдийски сигнал са загубили на терена, там сме да им покажем, че ЦСКА не се предава...Ами ако тази простотия се бе случила преди двайсет години, баща ми щеше да е щастлив, защото аз щях да съм един от оределите сини фенове, а сега колко ли деца сме отказали от ЦСКА, колко ли деца сме спряли по път за стадиона? Замислете се...Остава ми надеждата провокаторите да не са наши фенове...
Футболен клуб ЦСКА – ако една хилядна от усилията които полага ръководството на отбора да успокоява играчите, да се грижи за тях, да им плаща заплати и т.н. беше положена за публиката на този отбор, никога нямаше да ни дойде на акъла, че такова нещо може да се случи. От километри се виждаше, че има фенове на отбора ти, които са на пистата на стадиона, които още не са влезли на стадиона дори, а мача почва. А бе този мач и въобще спорта не се ли играе за публиката, това не е ли театър с артисти, които изнасят представление пред публика (странна метафора за български мач, но принципа е такъв, нали?). Спри футболистите, отиди при делегата, обади се в полицията, прекъсни мача, направи нещо, защити си публиката, тя е там заради теб, а и ти си там благодарение на нея, защото ако я нямаше, ЦСКА щеше да струва около 95 евро цента, а не 20 – 30 милиона евро.
БФС – Това е най-смешната и корумпирана институция в България. Дано някой ден проумеем, че за да управляваш институция, трябва да си мениджър, а не спортист. За да си делегат не трябва да си поредния „заслужил” слуга и бивш футболист (съдия), който има наряди за да получава пари, трябва да си организатор, трябва да познаваш нормативната уредба и да положиш елементарни усилия през двата часа на футболната среща да се играе футбол, да има условия да се гледа и да е безопасно за всички. Трябва да има ясни правила на провеждане на футболното първенство – безумие – да те наказват от лишаване от домакинство защото публиката е била неудържима когато... гостуваш?!? Да загубиш служебно, защото докато гостуваш някъде, изкачат хора, забележете, не от сектора за гости, а от пистата до сектора за гости и почват да вилнеят по стадиона...Ами ако тези момчета, както не ги бяха пуснали в сектора за гости, бяха отишли в сектора на домакините да гледат мача и от там нахлуят на терена...
Спортните медии – в интерес на истината тук искам да спомена цялата шайка сайтове или наречените от мен фенски форуми. Докато самопровъзгласили се спортни портали не спрат да си измислят какви ли не щуротий свързани с тото, букмейкъри и калейдоскопи, докато не престанат да показват клипове, колко зрелищно е било, в сектора Х с много факли и бомби в него, и какво меле е имало в сектора Y няма как да изчезнат лумпените. Тези неща трябва да се игнорират, да се отричат и в никакъв случай да не се показват постоянно, за да се правят герой участниците...
И така, днес пак има мач на любимият ми отбор, аз пак няма да мога да отида на стадиона, но пак ще гледам свит на кълбо пред телевизора и ще се моля всички ние, свързани с футбола в България, да поемем своята отговорност и да дадем своя принос за един по-добър, по-качествен и по-безопасен футбол...
Само ЦСКА!
Отворено писмо до феновете на ЦСКА
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Отворено писмо...
на 100 % съм съгласен с теб че не само феновете имат вина, но и организаторите.Едва ли има нормлна страна в която част от публиката ще стои на пистата и да гледа мача и да бъде пазена от няколко охранителя.
Това с нахлуването е напълно безсмислено. И преди съм казвал - кога ще станем като феновете на Партизан, губят с 1:6 от хърватски(!!!) отбор, но Гробарите продължават да дерат гърла за любимия отбор все едно те водят с 6:1 ! Друг случай - Партизан губи от Панатинайкос с 66:82 (става дума за баскетболен мач, а там това е разгромен резултат), но след края на мача феновете остават в залата, продължават да пеят песни за любимия отбор и баскетболистите на Партизан излизат ОТНОВО, за да поздравят феновете си...Кога и ние ще станем така ???
Това с нахлуването е голяма тъпня-при положение че оставаше половин час...Тоя Дучето и стюардчетата му да се гръмнат или публично харакири.Всяка година правят издънки от което страда клубът и нормалните фенове. 

БРАВО! Хубав анализ! Абсолютно съм съгласен с теб и мисля, че едва ли някой във форума би го написал по-добре! Изобщо не ми се коментира случката в Мездра, нито пък решението на "тъмно синьото БФС", само ще кажа, че това е абсолютно нелепо! Неадекватни организатори, неадекватна публика, неадекватен БФС, неадекватен футбол! Защо няма резултати?! Всъщност... защо пък да има?!
П.п. Най-много ми хареса часта в която споменаваш за децата... вчера когато прочетох за УРОДА Орлинов точно за тях се сетих. Няма да забравя как всички в квартала, ЦСКА'ри и левскари се карахме кой да е 8ми номер-Камата... или пък кой от вратарите да е Боби Михайлов... или пък Костадинов... без значение, мисълта ми е, че сега децата няма на кой да подражават, все по усилено и задружно ги избутваме в гадните чалга клубове, и все по-малко ни дреме за тях, т.е за бъдещето!
П.п. Най-много ми хареса часта в която споменаваш за децата... вчера когато прочетох за УРОДА Орлинов точно за тях се сетих. Няма да забравя как всички в квартала, ЦСКА'ри и левскари се карахме кой да е 8ми номер-Камата... или пък кой от вратарите да е Боби Михайлов... или пък Костадинов... без значение, мисълта ми е, че сега децата няма на кой да подражават, все по усилено и задружно ги избутваме в гадните чалга клубове, и все по-малко ни дреме за тях, т.е за бъдещето!
YA GUNNERS YA
[offtopic]МНОГО ГОТИН ВИЦ НАКРАТКО - МАЛКИЯТ ИВАНЧО МНОГО СЕ ЧУДИЛ ЗАЩО СА ГО ИЗГОНИЛИ ОТ КЛАСНАТА СТАЯ НА ЧИСТ ВЪЗДУХ ,СЛЕД КАТО ПРЪДНАЛ ОТРОВНО , А УЧИТЕЛКАТА ОСТАНАЛА ВЪТРЕ ПРИ ВОНЯТА С ОСТАНАЛИТЕ УЧЕНИЦИ ...
АНАЛОГИЯТА С СЛУЧАЯ МЕЗДРА Е ПОКЪРТИТЕЛНА ....
КЛУБА ЦСКА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ РИТУАЛНО Е СЪСЕЧЕН .И ЗА ДА НЕМА СЪМНЕНИЕ ,ЧЕ ИМА ШАНС ТОВА ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ , СЕ ДАВА 100% ВЪЗМОЬНОСТ НА ОЛИГОФРЕНИТЕ ДА ДЕЙСТВАТ ТОЗИ ПЪТ В КЮСТЕНДИЛ .... ЗАЩОТО НЕ ФУТБОЛИСТИТЕ "ПРЕКРАТИХА" МАЧА В МЕЗДРА , А ТЕЗИ КОИТО ПАК ЩЕ СА НА ТРИБУНИТЕ И ОТ БФС СЕ ЧАКА НОВА ТЕХНА ПРОВОКАЦИЯ ,ТА ЦСКА ДА СЕ ДОВЪРШИ НА 100%.
ЗАЩО МАЧА НЕ СЕ ИГРАЕ БЕЗ ПУБЛИКА НА ЦСКА НА "АРМИЯТА" ИЛИ СЕКИ ДРУГ СТАДИОН В СОФИЯ. ГОСТИТЕ ЩЕ СЕ ПУСКАТ СЛЕД КАТО ФЕНКЛУБА ИМ ГИ ПРЕДСТАВИ ЗА НЕГОВИ ЧЛЕНОВЕ И Т.Н.АМА ТОГАВА КАК ДА СЕ ДОКАРА СЦЕНАРИЯ ДО КРАЯТ МУ .... НЕ ВИЖДАМ КАК В КЮСТЕНДИЛ ЦСКА МОЖЕ ДА ПРЕДОТВРАТИ НОВА ВАНДАЛЩИНА НА ФЕНОВЕТЕ СИ ИЛИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ НА ХОРА ИЗРПАТЕНИ СПЕЦИАЛНО ЗА ДА ПРОВОКИРАТ ИЛИ НАПРАВО ДА ДЕЙСТВАТ ПО НАЧИНА ОТ МЕЗДРА....[/offtopic]
Пиши с малки букви!!!
АНАЛОГИЯТА С СЛУЧАЯ МЕЗДРА Е ПОКЪРТИТЕЛНА ....
КЛУБА ЦСКА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ РИТУАЛНО Е СЪСЕЧЕН .И ЗА ДА НЕМА СЪМНЕНИЕ ,ЧЕ ИМА ШАНС ТОВА ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ , СЕ ДАВА 100% ВЪЗМОЬНОСТ НА ОЛИГОФРЕНИТЕ ДА ДЕЙСТВАТ ТОЗИ ПЪТ В КЮСТЕНДИЛ .... ЗАЩОТО НЕ ФУТБОЛИСТИТЕ "ПРЕКРАТИХА" МАЧА В МЕЗДРА , А ТЕЗИ КОИТО ПАК ЩЕ СА НА ТРИБУНИТЕ И ОТ БФС СЕ ЧАКА НОВА ТЕХНА ПРОВОКАЦИЯ ,ТА ЦСКА ДА СЕ ДОВЪРШИ НА 100%.
ЗАЩО МАЧА НЕ СЕ ИГРАЕ БЕЗ ПУБЛИКА НА ЦСКА НА "АРМИЯТА" ИЛИ СЕКИ ДРУГ СТАДИОН В СОФИЯ. ГОСТИТЕ ЩЕ СЕ ПУСКАТ СЛЕД КАТО ФЕНКЛУБА ИМ ГИ ПРЕДСТАВИ ЗА НЕГОВИ ЧЛЕНОВЕ И Т.Н.АМА ТОГАВА КАК ДА СЕ ДОКАРА СЦЕНАРИЯ ДО КРАЯТ МУ .... НЕ ВИЖДАМ КАК В КЮСТЕНДИЛ ЦСКА МОЖЕ ДА ПРЕДОТВРАТИ НОВА ВАНДАЛЩИНА НА ФЕНОВЕТЕ СИ ИЛИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ НА ХОРА ИЗРПАТЕНИ СПЕЦИАЛНО ЗА ДА ПРОВОКИРАТ ИЛИ НАПРАВО ДА ДЕЙСТВАТ ПО НАЧИНА ОТ МЕЗДРА....[/offtopic]
Пиши с малки букви!!!
Спокойно, този път няма да има сблъсаци! От Кюстендил ще осигурят към 40-52ма сотаджий, от които само 30 ще са пенсионери!
Иначе имаш право, има хора които много силно желят гибелта на ЦСКА, по-силно от колкото желаят успеха за своят отбор...

Иначе имаш право, има хора които много силно желят гибелта на ЦСКА, по-силно от колкото желаят успеха за своят отбор...
YA GUNNERS YA
crap написа:Иначе имаш право, има хора които много силно желят гибелта на ЦСКА, по-силно от колкото желаят успеха за своят отбор...
Айде поне веднъж кажете кои са тези хора ? ЦРУ ? МИ-6 или може би МОСАД ?
xWarden написа:Айде поне веднъж кажете кои са тези хора ? ЦРУ ? МИ-6 или може би МОСАД ?
Незнам кои са поръчителите, знам кои е им е пресаташето-ТАРА!
YA GUNNERS YA