Мнениеот danko_sot » 18 сеп 2025 23:55
Ние неслучайно не можем да му разберем схемата на игра миналия мач.
Днес се загледах да видя "стратегията".
Почна пак с трима в защита- Турицов, Лапеня, Делова. Додай- десен халф-бек, а Мартино— ляв.
"Геният" на Керкез реши зад нападателите като десятка да действа Жордао, дето по принцип знаете с кой номер на гърба играе. Еми—греда.
Второто полувреме или може би още края на първото-—ново 10: Мартино се връща като лявостоящ ЦЗ, Додай минава вместо него ляв халф-бек, а Турицката става десен халф-бек.
Имаше моменти, в които Турицов пак влизаше навътре и оставяхме почти оголен целия десен фланг или пък Жордао го уплътняваше.
В един момент, може би от средата на второто полувреме, забелязах, че играхме класическото 4-4-1-1.
Двойката в атака не знам дали дори един път успяха да си подадат точно. Питас през цялото време теглеше много назад, но от това не последваха празни пространства за Годой или нещо позитивно за нас.
Като цяло никаква идея как да преодолеем защитата на Арда. Честа промяна на постройката и на позициите на играчите в нея. Странни тактически приумици да оставаш фланга (десния) почти без присъствие, когато действието се развива на отсрещната страна.
Вече писах, че Илиан Илиев няма какво да даде според мен. За разлика от Сегер, който все си мисля, че има някакви качества.
Но....Г-н Керкез намекна след мача, че трябвало да вземе свои решения, а не да се поддава под натиск от чужди и да взима решения на тяхна база. Което пак показва колко е несигурен и нестабилен като треньор и ръководител.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]