Понеже по горе говорите за тренировките в часове. През 2010г. треньор в ЦСКА беше Андоне, ( имали сме и такъв тренер) питаха го как му се вижда Българския и Румънския футбол спрямо западния. Човека отговори в цифри. Каза ,че на запад един средностатистически халф пробягва между 10 и 12 км. за мач, в Румъния не повече от 9 км. а в България за да е дипломатичен не даде цифра само каза ,че са по малко от Румънските.
Затова като гледаме мач от Англия и после включим нашето първенство ни се струва ,че ги гледаме на забавен кадър. Нали си представяте когато всеки от тези 10 полеви играча пробягат по още 3,4 км средно на мач, за какво друго темпо става дума.
Но както казвате по-горе нещата тръгват още от школите, тренировките, връзкарите и т.н.
Магията ЦСКА! (Всекидневна)
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
-
- Контакти:
Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)
Когато клубовете се обявиха против ранните футболни срещи през работните дни от БФС им отговориха , че УЕФА им забранява да се играят срещи след 19.15ч. наше време когато има кръгове от Европейските клубни турнири.Как тази същата УЕФА разрешава днес в Англия да се играят цели три футболни срещи за Купата на лигата по едно и също време с късните срещи от ШЛ.Явно от БФС яко ни манипулират, едва ли някой ще му дреме в Европата дали някакъв си мач в България започва в 18.00ч. вместо в 17.30ч.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...
sly написа:Понеже по горе говорите за тренировките в часове. През 2010г. треньор в ЦСКА беше Андоне, ( имали сме и такъв тренер) питаха го как му се вижда Българския и Румънския футбол спрямо западния. Човека отговори в цифри. Каза ,че на запад един средностатистически халф пробягва между 10 и 12 км. за мач, в Румъния не повече от 9 км. а в България за да е дипломатичен не даде цифра само каза ,че са по малко от Румънските.
Затова като гледаме мач от Англия и после включим нашето първенство ни се струва ,че ги гледаме на забавен кадър. Нали си представяте когато всеки от тези 10 полеви играча пробягат по още 3,4 км средно на мач, за какво друго темпо става дума.
Но както казвате по-горе нещата тръгват още от школите, тренировките, връзкарите и т.н.
Неслучайно нашите играят сравнително добре в първите двадесетина минути, за толкова стигат силите им. Това важи особено за футболисти като Зегер и Скаршем.
Трябва яка гонка по време на тренировките, особено през подготвителния период. Не бива и да се предозира, за да останат сили за официалните мачове. От тези неща разбират футболните капацитети, с дилетанти трудно може да се получи.
ЦСКА, ЦСКА всичко започва и свършва така,
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!
Езикът на тялото на Скаршем не ми харесва. Той след два-три спринта и изглежда все едно е копал цял ден на лозето на село, ама при 40 градуса.
А Сегер е подценяван, но той за мен загатва, че има качества. Да, на моменти и той се изключва и става пасивен като целия отбор, както стана и второто полувреме със Септември. Но той ако си подобри ефективността при пасове и удари и бъде още една идея по-активен и работоспособен може доста да ни помогне. Вярно, че физически не е супер бърз или физически много здрав, но той и Лука Модрич не е. А предполагам, че той се стреми да копира именно неговата игра.
А Сегер е подценяван, но той за мен загатва, че има качества. Да, на моменти и той се изключва и става пасивен като целия отбор, както стана и второто полувреме със Септември. Но той ако си подобри ефективността при пасове и удари и бъде още една идея по-активен и работоспособен може доста да ни помогне. Вярно, че физически не е супер бърз или физически много здрав, но той и Лука Модрич не е. А предполагам, че той се стреми да копира именно неговата игра.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
- MASTER_COOL
- Контакти:
Сегер е средно ниво играч и това е ясно само като погледнеш къде е играл преди това. Не е лош, но е много по-ниска летва и от Кареасо и от Шопов. Ние реално в момента сме с доста по-слаба средна линия от предния сезон. Бруно Жордао е загатка на този етап, но също не смятам че е класа. Дано греша, ДАНО !
Ако може да се направи мач между ЦСКА на Томаш срещу ЦСКА на Керкез е почти сигурно, че ще завърши 2 или 3 на 0 за този на Томаш. Много хейт за Сашето ( включително и от мен след Арда), но той изгради ясно изразен стил на игра и другите отбори се съобразяваха с нас.
Ако може да се направи мач между ЦСКА на Томаш срещу ЦСКА на Керкез е почти сигурно, че ще завърши 2 или 3 на 0 за този на Томаш. Много хейт за Сашето ( включително и от мен след Арда), но той изгради ясно изразен стил на игра и другите отбори се съобразяваха с нас.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
Абе недей да съдиш толкова по това къде е играл един футболист преди да дойде при нас! Нека не бързаме все пак с по-крайни оценки. Аз лично бих го пуснал 10-ка с по-свободни функции зад Годой. Видяхме един Ето'о какво прави като го пуснеш там. Целият този хаос характерен за играта му се прехвърля върху атаката ни.
А относно Жордао той качества има—пас, поглед, визия—добре е там; в защита обаче- горе-долу; физика ( включвам бързина и работоспособност) — пак горе-долу ;) Което пък е проблем при игра с двама ясноизразени вътрешни халфа.
Иначе сила има, физиката му е като на културист малко. Да наблегне повече на бегови упражнения и кардио, не толкова на фитнеса.
А относно Жордао той качества има—пас, поглед, визия—добре е там; в защита обаче- горе-долу; физика ( включвам бързина и работоспособност) — пак горе-долу ;) Което пък е проблем при игра с двама ясноизразени вътрешни халфа.
Иначе сила има, физиката му е като на културист малко. Да наблегне повече на бегови упражнения и кардио, не толкова на фитнеса.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
-
На линияsoilwork
- Контакти:
Нищо чудно ако изгонят Керкез в следващите кръгове, Вальо Илиев да ни е новият треньор. Доста врачани започнаха да се събират
- MASTER_COOL
- Контакти:
И за мен е странно Вальо Илиев да е треньор на втория отбор. Мисля, че има потенциал да води отбор от първото ниво.
Факт е, че откакто се назначи Бойко Величков се направиха адски много промени на всички нива - футболисти, ръководители и служители. Не казвам, че от него е инициативата. Дано всички тези промени са за добро и да видим положителни резултати в близко бъдеще.
Факт е, че откакто се назначи Бойко Величков се направиха адски много промени на всички нива - футболисти, ръководители и служители. Не казвам, че от него е инициативата. Дано всички тези промени са за добро и да видим положителни резултати в близко бъдеще.
MASTER_COOL написа:И за мен е странно Вальо Илиев да е треньор на втория отбор. Мисля, че има потенциал да води отбор от първото ниво.
Откакто е назначен Величков няма скука, случват се промени всеки ден и това вярвам че е за добро, клуба се нуждае от тези промени и мисля че Бойко малко по малко си подрежда къщичката. Като за начало за 10 дни се отърва от всички ненужни. Вече имаме тренер на втория отбор, който като вариант Б, може във всеки един момент да поеме първия отбор. Това е опция с която се подсигуряват всички големи отбори. Предполагам ,че и други треньори от школата ще бъдат сменени, но по средата на сезона не е толкова лесно.
- MASTER_COOL
- Контакти:
В допълнение на тези думи, Бойко Величков вече е с решаващата дума за селекцията !