8 Кръг/ ЦСКА - Септември /13.09.2025/ 20:15 ч.

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Re: 8 Кръг/ ЦСКА - Септември /13.09.2025/ 20:15 ч.

Мнениеот danko_sot » 14 сеп 2025 18:42

Между другото сега слушах някои коментари за мача в нета и съм изненадан от разнопосочните мнения.

Според някои от тях сме играли с трима в защита, а Пастор и Мартино са били по-скоро халф-бекове. Аз честно казано не съм забелязал подобна постройка, макар че по принцип на стадиона се вижда най-добре.

И за играчите има доста разнопосочни мнения. За някой "специалисти" един е играл добре, а друг зле, а за други е точно обратното. Ако не бях гледал мача, наистина щях много сериозно да се объркам. :)

Та затова е хубаво и тук да има повече мнения след мача за играта на конкретни играчи, схема на игра, треньорски решения и т.н. Просто да си сверяваме часовниците ;)
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 14 сеп 2025 18:52

Само за тренера сме повече от категорични. :lol:
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 14 сеп 2025 20:15

danko_sot написа:Разколебан съм за Керкез след това второ полувреме, което направихме. А знаете мнението ми преди мача за него.

Много е важно този мач да се анализира добре и правилно и са се извадят нужните изводи.

1. Видя се вчера ясно кой беше лидерът на отбора. Пак беше защитник, но не бе Лапеня. Много силен мач на Делова, гарниран с изключителен гол. Керкез няма право повече на грешки при избора на капитани. Това не е игра на зарчета.

А Лапеня го видяхме— като си капитан скачаш и я чистиш тая топка от голлинията. И онова положение от два метра го вкарваш.

2 Защита— Лапоухов стои много по-добре на вратата от Бусато. Много по-навременно излиза и борави с топка в крака. При центриранията също се справи солидно. Но за жалост се видя, че на Мартино му липсва скорост и в защита допусна доста грешки. Алтернативата му е Санянг. ;)
Добрата новина обаче е Турицов. Вярно е, че при гола той и още един от нашите ( забравих кой) протегнаха крак да блокират удара на Фурие доста анемично. Но като цяло, особено първото полувреме беше най-силно за Турицов от много време насам. И в сравнение с Мартино от ляво ми изглеждаше като Роберто Карлуш.

3 Халфова линия и крила—Жордао показва проблясъци и добри неща, но физиката му е такава, че на него не може да се разчита да бяга цял мач и да бъде едновременно плеймейкър пред защитата и черноработник и да покрива голям периметър. Освен това изпусна някои чисти ситуации да отбележи.

На Скаршем батериите му свършват за около 60 минути, след което той също намаля темпото.

За мен критиките към Сегер са пресилени. Вчера даде поне два паса, след които имаше почти стопроцентови положения за наши играчи. Видя, се че игра 10-ка, т.е.свърши си работата. Критиката ми е, че като видя, че почват да ни натискат второто можеше да помогне повече в защита, но явно и при него се бе натрупала умора.

Додай не направи силен мач. Първо изтърва едно много чисто положение , където реши да завърши с десен крак вместо ляв. И второ не бе достатъчно активен, а беше грешка на Керкез точно той да играе пред неубедителния дебютант Мартино и да помага в защита при положение, че Додай е 30 кола мокър и това ще е проблем за него във физически футбол като българския.

Пасторът се справи прилично за мен на непривичен пост. Не блестеше и му липсваше активност и на него, но като цяло добре си взаимодействаха с Турицов първата част и от техния фланг дойдоха повече опасности.

4 Годой ми хареса на мен. За мен той трябва да е първи избор, защото може да играе като типична 9-ка, раздвижен е и пресира.

Сериозно ли написа, че Лапоухов е стоял по.добре от Бусато.Ники Александров много добре е обяснил тази смяна в Бутонките.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 14 сеп 2025 20:25

danko_sot написа:Стига с Тея мантри и заклеймявания!

Вчера Турицов игра ли, питам ви? Хареса ли ви?

Проблемът продължава да е в селекционния процес според мен.

Не казвам, че никой не става и всички са слаби обаче как да очакваш нещо мигновено и различно с играчи като Мартино и Брахими.

Да, Брахими вкара, но беше резерва отново.

Додай е 30 кила мокър. Да, бъдещето е пред него, но ще му трябва време поне докато натрупа малко мускулна маса.

Пастор продължава да е загадка. Вчера по-скоро ми хареса играта му.

Годой— добре. За вчера игра момчето.

И все пак селекцията с така изброените играчи не съм въобще сигурен, че отговаря на нивото и претенциите на клуба, а още повече да постигне мигновен резултат.

Турицов беше в състава, имаше късмет, че Септември атакуваше повече от зоната на Мартино.Турицов през първото полувреме на няколко пъти като получеше топката махаше с ръка да не бързат и връщаше назад, а второто повечето му пасове бяха грешни.При гола на Септември най-близо до голмайстора беше Турицов и той не се намеси подобаващо.Другият неориентиран при гола на Септември беше единият от Скаршем или Сегер, те са като близнаци.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 14 сеп 2025 20:54

Да, сега го погледнах репортажа, че поне в началото си бяхме с трима в защита.

Не знам аз лично съм объркан от идеите на Керкез.

Преди мача писах, че Мартино вероятно си е типичен ляв бек. Той го пуска в дебюта му халф-бек.

Моето мнение за Турицов е, че в играта му има подобрение. Дали съм прав или не, ще разберем в скоро време .

Не следя бутонките. Само анализи ме интересуват, не емоционални излияния. Лапухов трябва да е титуляр на 100 процента.

Бусато сяда на пейката и това е правилно решение. Но трябва и нов капитан тогава.

Аз вече написах, че за мен капитан ( е поне спрямо тоя мач) трябва да е не Лапеня, а Делова. Е той пък правеше някакви цигански номера, помним, че не искаше да тренира дори. Но ако подпише нов договор сега, той трябва да стане капитан и лидер на отбора.

Всичко е объркано при нас. Но ме дразнят феновете, които много искат Керкез да бъде махнат и затова говорят, че вчера нищо не сме играли и т.н.

На Тея бих им казал: Я си пуснете пак първото полувреме и го гледайте на спокойствие.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

sly
Контакти:

Мнениеот sly » 14 сеп 2025 21:05

В следващия мач Питас трябва да играе, дали зад Годой или до него, ако искаме да бележим и от игра. Петко също за сметка на някой от сьомгите, Теодор трябва да е в центъра на защитата, за сметка на туриста, ще имаме височина защото в играта с глава сме зле. Убеден съм ,че тези тримата могат да променят много играта. Да добавя че и Ето О ще се завърне, ако психоложките са му излекували главата тогава средната линия с него ще стане съвсем друга.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 14 сеп 2025 21:15

sly написа:В следващия мач Питас трябва да играе, дали зад Годой или до него, ако искаме да бележим и от игра. Петко също за сметка на някой от сьомгите

Абсолютно!
Още като видях, че Питас е резерва за сметка на Скаршем/Сегер, тегли една дълга на малоумника! Тоя знае ли къде се намира? Очевидно Не! Абе играеш срещу Септември ( не ги подценявам), но такъв отбор като домакин трябва да го "навреш" в малкия пеналт и да го громиш!
Това трябва да е ЦСКА и съм сигурен, че всеки от Янев и Любо щеше да направи точно това. И дори да бяхме загубили, никой нямаше да скандира ОСТАВКА.
Мишки в ЦСКА не се толерират. Керкез за съжаление като такъв се изживява! Писна ми от наглите му оправдания!
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 14 сеп 2025 21:28

Аз пък бих пуснал отново Годой и зад него десятка- Сегер.

Зад тях Ето"о с Жордао. По крилата Брахими и Додай.

В защита все пак Лапеня с Делова. За десен бек съм 50/50 между Турицов и Пастор. Отляво новото момче трябва да играе, няма как.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 14 сеп 2025 21:29

danko_sot написа:Между другото сега слушах някои коментари за мача в нета и съм изненадан от разнопосочните мнения.

Според някои от тях сме играли с трима в защита, а Пастор и Мартино са били по-скоро халф-бекове. Аз честно казано не съм забелязал подобна постройка, макар че по принцип на стадиона се вижда най-добре.

И за играчите има доста разнопосочни мнения. За някой "специалисти" един е играл добре, а друг зле, а за други е точно обратното. Ако не бях гледал мача, наистина щях много сериозно да се объркам. :)

Та затова е хубаво и тук да има повече мнения след мача за играта на конкретни играчи, схема на игра, треньорски решения и т.н. Просто да си сверяваме часовниците ;)

4-1-4-1 си играхме. Пастор и Мартино може на моменти да са влизали дълбоко напред, а дефанзивният халф при нужда да се е връщал към линията на защитата и затова някои да си мислят, че сме с трима в отбрана, но не беше така.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 14 сеп 2025 23:56

На босненското менте досега във всички отбори веруюто му е било дълбока защита, чакане на грешки на съперника и контраатака. Той затова е и толкова объркан и затова и футболистите са объркани. Всеки играе както му падне, за осем кръга няма никакъв изграден стил. Пробва 4-1-4-1, 3-5-2, 4-4-2 и все не му се получава. Абсолютен некадърник. Градинаря миналата година по това време след резила във Варна, доста изнервен обеща пред журналистите че ще бъдем шампиони в края на сезона. Сега и ментето видимо изнервен заяви вчера на всеослушание че ще спечелим нещо. Да видим ....следващите три мача ще са показателни

Върни се в “ЦСКА”