Мнениеот danko_sot » 21 авг 2025 00:03
Със сигурност според мен КПД-то на Питас ще се покачи. Дето се вика сега като има партньор ще се види колко точно струва Питас и колко е добър.
Тези дни четох, че сте писали нещо за селекцията.
Майсторлъкът поне според мен, не че разбирам много, в селекцията много често е не да вземеш най-добрите на постовете, на които търсиш, а най-подходящите.
Т.е. има едни детайли при селектирането на играчи, които са много важни.
Това е от една страна играчът да пасне на стила на треньора. От друга страна суперважно е и играчът да пасне със съотборниците си, особено с тези, с които играят в една зона.
Ако са в халфовата линия единият, ако е по-малко подвижен, изнася повече топката и е по-добър в дефанзивен план, другият задължително трябва да е пък по-подвижен, по-креативен и добър в офанзивен план и т.н.
При Питас беше сложно от тази гледна точка да му се намери такъв партньор, с който да се допълва, тъй като той е малко "Частен случай" като нападател. Както и да е, писал съм за това.
Селекцията е малко като да редиш пъзел. Може фигурката, която слагаш на празното място да е много лъскава и привидно да пасва, но после като я сложиш има някакво ръбче, което пречи и не влиза. Нещо такова и с играчите. Може да вземеш най-скъпият, но да не пасва .
Пак ще се върна на Арсенал и Юнайтед. Не ви ли се стори, че Гьокереш не пасва много в пъзела на Арсенал?
Вече сега предстои да видим дали Артета може нещо да пренареди частите така че да го напасне, но няма да му е лесно.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]