Мнениеот CSKArforever » 27 юли 2025 13:22
Аз продължавам да не разбирам защо се отказахме от пазара в Южна Америка? Забелязва се тенденцията със скандинавците, като се купуват някакви играчи в халфовата линия, които не могат да бъдат определени като "слаби" и "трагични", а по скоро като "безлични". И вчера го казах, и днес го казвам - Сагер или там както се казваше не е халф, който ще вдигне класата ни, няма завършващо подаване, няма визия, а на нас ни трябва плеймейкър. От Бразилия за тези пари можеш да намериш футболист като Марселиньо.
Забелязва се и друга тенденция - тази с шиптърите. Вече имаме 3 бройки, ако и Камили дойде стават 4. И то все играчи (освен Бютучи) за които се дават пари. Защо по дяволите ще влагаш пари в скандинавски и шиптърски пазари, а не в бразилския, където дори отборчета от долната половина на ефбет лига намират безработни плажни футболисти, които не знам дали са обували бутонки през живота си, но са по-добри от нашите шиптъри, скандинавци, британци, "звезди" от втора френска и така нататък?
Имам чувството, че директорите искат да ни покажат, че са "различни" от предишните, които вземаха основно свободни агенти и Стойкас влачеше на килограм "бижута" от Бразалия. Защо не взехме Сула за без пари? Нима е по-слаб от Сагер, за когото се дадоха половин милион евро? Или Ради Кирилов макар и на 33 щеше да ни върши по-малко работа от Санянг, Тасев и Бютучи?
Или пък парите за трансферни суми и заплати, които се вложиха за играчи "от запада" като Купър, Бютучи, Исека, Локило, Фаетон и Сагер нямаше да е по-добре да бъдат вложени в бразилци? Защото за тези пари там можеш да намериш нешлифовави диаманти като Мораеш, Игор Тиаго, Марселиньо и Каранга, вместо да взимаш някакви reject-и от долните дивизии на западните първенства или някакви скандинавски дървосекачи със склонност към развитие на хазартна и алкохолна зависимост.
Като искаме да бъдем офанзивен и доминиращ отбор ни трябват бързи, технични и остри крила, креативни халфове и бекове, които да се включват успешно напред. Повечето ни покупки обаче са на играчи, които не разполагат с подобни характеристики, а са избирани по визитки. Този бил национал на Косово, онзи пък на Люксембург, третия бил вкарал в Лига 1, четвъртия е хванал хемороиди на пейката в 16тия от Чемпиъншип, петия пък е играл в по-силните първенства на Норвегия и Швеция... Така няма да стане просто.