Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025
Абсолютно съм съгласен със "Списъка" на Темата!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!
Ако заменим Пинто и Исека с люво бекче и напдател още това лято, нещата ще са много добре.
Не вярвам да успеем да ги разкараме всички. Но Кордоба и Турицов са задължителни заради бройката играчи.
Купър и Пинто по-скоро ще останат.
Исека и Локило също не виждам как на този етап и то при положение, че са с травми, ще можем да ги махнем.
Сега поне двама, зимата евентуално още поне двама. И следващото лято другите.
Купър и Пинто по-скоро ще останат.
Исека и Локило също не виждам как на този етап и то при положение, че са с травми, ще можем да ги махнем.
Сега поне двама, зимата евентуално още поне двама. И следващото лято другите.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
До средата на септември има още доста време! Нищо чудно да разкараме всички изброени! Или ще бъдат продадени, или дадени под наем като Фаетон, а с някои можем да разтрогнем по взаимно съгласие - Турицов, Купър и Пинто са с едногодишни договори и са идеалните кандидати за разтрогване! :)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Пинто не е лош вариант за резерва, но ако наистина е от бая скъпоплатените няма да е голяма загуба. Чудно ми е след полемиките при подписването му дали наистина са му дали тлъст договор, понеже му бяха намерили контузия и ако не се лъжа беше края на прозореца, та едва ли е имал бая опции да ни извива ръцете. Турицов е ясен, просто има нужда да отиде я в Ботев, я в някой средняк в Кипър или Хърватия. Купър - изглежда разбран и ако Теди започне следващия мач (както аз очаквам), трябва да му светне лампичката, че ще е избор номер 4 и няма особен смисъл да стои. Кордоба твърдо е аут, Локило - като е здрав и беше навлезнал във форма не беше толкова зле според мен, но нямаме нужда от поредната скъпоплатена резерва, която се чупи през мач. Бютучи в такъв случай е много по-оправдан риск да бъде оставен, макар и той да е чуплив.
Още юни месец бях писал, че трябва да се разкарат Линдсет, Кареасо, Исека, Локило, Фаетон, Турицов, Кордоба и Санянг. Както и при положение, че вземем ЦЗ да махнем и Купър. Също така и за Бютучи, че трябва да му търсим нов отбор активно. Сетиха се 2 месеца по-късно, че въпросните играчи са ненужни.
За Пинто не съм съгласен да се маха, трябва да се купи нов ляв бек и да се държи той за резерва, тъй като Санянг не става за този пост, нито за отбора. Същевременно няма да роня крокодилски сълзи, ако махнем Пинто, за когото това трябва да е последен сезон максимум, както е и по договор.
За Пинто не съм съгласен да се маха, трябва да се купи нов ляв бек и да се държи той за резерва, тъй като Санянг не става за този пост, нито за отбора. Същевременно няма да роня крокодилски сълзи, ако махнем Пинто, за когото това трябва да е последен сезон максимум, както е и по договор.
Ръководството се активизира, но не трябваше да става в следствие от обществения натиск на фенове, медии и т.н. Сякаш започна да се появява светлина в тунела като спряха да бъдат коне с капаци. Да видим как ще се реализира останалата част от селекцията, до момента нищо фатално не е станало - мина едно от най-тежките ни гостувания за сезона и не загубихме (да, можеше и да спечелим, но и извадихме късмет), играта не беше чак толкова трагична, следващите ни два мача са задължителни и мисля, че няма да имаме особени проблеми, та дори селекцията може да се окаже не толкова закъсняла ако "следващата седмица" дойдат още двама нови.
Благодаря на Тони за отговора относно чужденците, беше изчерпателен и ясен.
Гледам на последното интервю тренера е казал, че се търсят за още 4 позиций ,2 крила нападател и опорен. Ако намерят читави такива, отбора ще се преобрази. А селекционерите може да спрат с денонощната работа и да минат на редовно работно време. :)
Керкез обаче е поставил условие ,новите да са във добра игрова форма или иначе казано, да може до 10 дни след идването им да ги пуска в мачовете.
Гледам на последното интервю тренера е казал, че се търсят за още 4 позиций ,2 крила нападател и опорен. Ако намерят читави такива, отбора ще се преобрази. А селекционерите може да спрат с денонощната работа и да минат на редовно работно време. :)
Керкез обаче е поставил условие ,новите да са във добра игрова форма или иначе казано, да може до 10 дни след идването им да ги пуска в мачовете.
От времето на Ганчев, и много преди него, та и сега, продължава да липсва фигурата на спортният директор. Сега ще вземем играчи, които да пасват на директния футбол на Керкез. Назначихме Керкез след Томаш, който играеше противоположното на директен футбол, за което му взеха и вратар, който да може да играе с крака. Новият треньор започна първият мач с Бусато, а и повечето контроли, което значи, че Лапоухов май не е първи негов избор априори.
Никой не може да ме убеди, че самият клуб има визия как трябва да играем, а това е повече от основно условие за каквото и да било развитие. Трябва да се избере- директен футбол ли ще играем, тики-така ли ще играем, ще я притежаваме ли тая пуста топка, на противника ли ще я оставяме и т.н... и в период от поне 2-3 години да привличаме играчи само за такъв стил и съответно треньори с такъв стил.
Иначе ще продължаваме с абсурдите по време на ГГ- НЕМ с директния футбол идва след Белчев, и след НЕМ с директния футбол идва Любо Пенев?!?! След Любо идва противоположността му Стойчо. След Томаш идва Керкез... Още помня как навремето имахме към 20 крила и после назначиха Люпко, който играеше с халф-бекове :roll: Да не говорим, че сега чувам, че и вторият и третият отбор играят по схемата на първият, значи тия деца и младежи всяка година като се сменя треньора ще им сменят и на тях схемата, та и те да станат разногледи като батковците.
Никой не може да ме убеди, че самият клуб има визия как трябва да играем, а това е повече от основно условие за каквото и да било развитие. Трябва да се избере- директен футбол ли ще играем, тики-така ли ще играем, ще я притежаваме ли тая пуста топка, на противника ли ще я оставяме и т.н... и в период от поне 2-3 години да привличаме играчи само за такъв стил и съответно треньори с такъв стил.
Иначе ще продължаваме с абсурдите по време на ГГ- НЕМ с директния футбол идва след Белчев, и след НЕМ с директния футбол идва Любо Пенев?!?! След Любо идва противоположността му Стойчо. След Томаш идва Керкез... Още помня как навремето имахме към 20 крила и после назначиха Люпко, който играеше с халф-бекове :roll: Да не говорим, че сега чувам, че и вторият и третият отбор играят по схемата на първият, значи тия деца и младежи всяка година като се сменя треньора ще им сменят и на тях схемата, та и те да станат разногледи като батковците.
Gotzev.88 написа:От времето на Ганчев, и много преди него, та и сега, продължава да липсва фигурата на спортният директор. Сега ще вземем играчи, които да пасват на директния футбол на Керкез. Назначихме Керкез след Томаш, който играеше противоположното на директен футбол, за което му взеха и вратар, който да може да играе с крака. Новият треньор започна първият мач с Бусато, а и повечето контроли, което значи, че Лапоухов май не е първи негов избор априори.
+ 1
Добър, смислен коментар.
Какво се случи в клуба в последните седмици според мен!
Първо: Това, което казвах и аз. Има играчи по постове достатъчно с изключение на няколко позиции и то играчи, за които са дадени доста пари и съответно с високи заплати. Търсят се играчи само за позициите, на които няма играчи.
Съвършено логично. А и правилно по всички закони на футболната, а и бизнес страна на играта.
Какво искахме да направим:
Взимаме Керкез- успял в България специалист, познава родното първенство, балканец, с близък до нас манталитет. И най-важното- доказан психолог, човек, който може да сплоти състава и да направи Отбор.
Какво се случи реално:
Сметките на ръководството да спестят пари, но и най-вече да не нарушат баланса в състава за сетен път и да няма отново излишно текучество на играчи излязоха криви.
Защо така се случи?
Първо и основно- Керкез не е магьосник. Керкез не е дори топтреньор. На тактическо равнище Керкез е на ниво Ники Киров примерно. Не очаквайте чудеса в тактическо отношение от него. Директен футбол, стандартно изнасяне от единия ясно изразен типичен дефанзивен халф или дълги часове директно към крилата от защитата. Напред един box to box халф, пред него по-типична десятка и задължителните бързи и остри крила, през които минават 70-80 процента от атаките.
Това е. Когато дойде в Ботев по спомен той отново тръгна плаха и тромаво. И там се наложи да се купят доста играчи, след което той постепенно изгради солиден състав и спечели КБ. Но почти винаги играта на Ботев е била една и съща. Рядко си спомням Керкез да е променял схеми, да е правил някакви кой знае какви тактически ходове и т.н. Мисля, че беше пробвал и 3-5-2 в Ботев в някои мачове и толкоз.
Какво се промени след мача с Ботев?:
Ръководството явно разбра, че така няма да стане. Това е смело и рисковано решение. Очаквах още малко да се опитат да се помъчат с някои поне от старите играчи, са се опитат да ги рестартират.
Но натискът е голям явно. Това са фенове, медии, треньор, а вероятно и собственик.
И се е взело решение са се действа макар и с цената на поредните финансови загуби.
Ето това се случва в клуба според мен в последно време. Но ти си абсолютно прав за СД. Може би сте забелязали, че аз подкрепях Радо доста по-силно, но това решение за Нога ми подкопа и моето доверие малко към него.
В никакъв случай не смятам, че Радо, назначавайки Нога, е очаквал тази несъстоятелност ( така поне изглежда) от страна на португалеца по най-важните спортно-технически въпроси като селекция, избор на треньор и т.н.
Но това е решение на Златков, което в един момент може да рефлектира и върху неговата позиция. Особено при пореден провал в спортно-технически план.
Вероятно Томанов е поел голяма част от функциите на СД, а Радо има крайната дума, но неговата експертиза няма нищо общо с футбола. Нога не знам какъв го играе.
Писал съм тук, че ако всичко е така, както изглежда Радо има полезен ход- урежда напускане на Нога под някаква форма или преназначаване на нов пост и взима най- после истински СД, а не такъв, който само на хартия се води такъв.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]