1 Кръг/ Ботев - ЦСКА /19.07.2025/ 22:00 ч.

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Tony_CSKA
Контакти:

Re: 1 Кръг/ Ботев - ЦСКА /19.07.2025/ 22:00 ч.

Мнениеот Tony_CSKA » 20 юли 2025 18:15

Поради други ангажименти нямаше как да гледам мача снощи, но случилото се е пълна закономерност. Такова ни е нивото на селекцията в момента. Няма как да не си си свършил работата по селекцията и да очакваш да имаш добър отбор.

Керкез е жертва на тези обстоятелства, но още отсега виждам огромен проблем при него. Да пускаш Купър в игра при наличието на Делова, Лапеня и Теодор Иванов е престъпление. Ясно е, че Лапеня в този мач е трябвало да играе ДХ, защото Ето'о все още не е готов за 90 минути игра, но това са ни тримата централни защитници, повече нямаме. В случай, че продължи да пуска Локило и Исека като се възстановят няма да ми липсва, когато си тръгне.

Ненужните в отбора трябва да бъдат третирани като ненужни, независимо от заплатата, която взимат. Отделно от това пръстови отпечатъци не ни останаха да пишем, че ни трябват много на брой класни нови футболисти. Тази работа обаче не може да бъде свършена адекватно от продавач на GSM-и.

nikolay_cska
Контакти:

Мнениеот nikolay_cska » 20 юли 2025 18:29

Керкез: Ще направим нещо голямо този сезон !
С кой ще го направи и той не знае обаче!

Непродаваеми футболисти като Санянг, Купър , Кордоба, Вион ,Пинто ,Турицов, Скаршем , Локило , Тасев, Илиев мл., Борносузов , Исека....
ЦЯЛ ОТБОР !
Загубили всичко възможно!

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 20 юли 2025 21:12

nikolay_cska написа:То има и теория, че днес не победихме заради липсата на головата ни машина Исека!

А ако имахме и един Станко в нападение щяхме да сме машина! :lol:

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 20 юли 2025 22:01

Пуснах сега да видя някви коментари за мача.

Слушах бай Марин, той направо ни изкара, че сме играли добре и всичко е наред, с което не съм съгласен.

Ония от ЦСКА фен тв пък на другата крайност. Всичко е пълна трагедия, някъв там заблуден фен коментира колко сме зле и едва ли не обвини Папазки, а стадионът и другите инфраструктурни проекти не били толкова важни.

Истината може би е някъде по средата. Все пак е първи мач и доста от феновете са объркани и не знаят как да реагират и какво да очакват все още.

Аз лично много се надявах Керкез да успее да събуди тези играчи и някакси да успеем да извадим от нафталина поне някои от тях. Да ги вдигне и да почнат да играят.

Ама снощи като го видях на пресконференцията как още малко щеше да се разплаче, отделно той сам каза, че играчите са смачкани от миналия сезон и самочувствието им е ниско.

Дефакто какво се получава- Ние пак трябва да се подсилим май не с един или макс двама, а може да отидем на 3-4 нови играчи. Което аз съм писал тук : ГЕНЕРАЛНО Е ГРЕШКА!!!

Тука сте няколко човека, знаете се кои, които постоянно пишете за нуждата от нови попълнения. Ок, аз разбирам и вашата гледна точка.

ОБАЧЕ ТАКА ОТБОР НЕ СЕ ПРАВИ!!! Има си футболни закони. Дори в момента групата от играчи е почти напълно достатъчна като бройка играчи за първия отбор.

11 човека играят на терена. За всяка позиция ни трябват по двама поне + още един, двама най- много- значи 23-24 човека. Не играем ЕКТ- само първенство и купа. Има и втори отбор .

Тази бройка при нас и към момента е почти пълна. Може да се редуцира малко, ако пратим някои като Борносузов във втория отбор, дадем играч под наем или продадем.

В противен случай, купувайки нови играчи и оставяйки старите "звезди" в състава ние се превръщаме в един платен санаториум, в който играчите ни цял сезон си подсвиркват, ходят на процедури, потренирват и играят 3-4 мача в годината и за това всичко клуба им плаща огромни заплати.

И към момента имаме прекомерно много ЦЗ. Защо взехме тогава сина на Вальо. Миналата година по същия начин направихме с вратарите. Накрая видяхте как се разделихме с Дюлгеров.
И така влизаме в една непрестанна спирала, от която излизане почти няма.

Ето защо трябва да се внимава много с новите покупки. И продължавам да си седя на мнението, че не трябва да изпадаме в паника и да тръгнем да купуваме много нови футболисти и на всяка цена.

Проблемът обаче е, че Керкез не е този магьосник, който ръководството очакваше. И той няма как да преобрази старите футболисти. Той и в Ботев не се свенеше да иска ново играчи. Ако няма нови, скоро ще почне да го прави и при нас.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 20 юли 2025 22:33

Да, психологическото състояние е много важно. Ако се мърдосват, ако не са достатъчно агресивни, няма как да побеждават.
Тук роля имат психолозите, треньорите. И на последно място, но първо по важност - лидерите на отбора. Какво видяхме вчера?
Кой може да поведе другите? Питас изпълни дузпата перфектно в много отговорен момент. Ето'O влезе и веднага раздвижи средната линия, опита удари от далеч. Чорбата, колкото и да е малък, винаги влиза и играе с голям хъс. Друг такъв е Петко, надявам се и на Теодор да е взел от качествата на баща си. Т.е. потенциалните лидери са най-вече нашите юноши, както и добрите чужди футболисти. Чувам, че и Лапухов много бързо е влязъл в час и е започнал да командва защитата. Сегер идва като капитан на предишните си два отбора.
Значи тука ролята на треньора е да наложи тези момчета, които могат да водят отбора в трудни моменти. Той нали каза, че играли първите 30 минути без енергия. Ми да сложи такива, дето ще играят с енергия.
Боби Борисов вика, че е изчел много материали, които описват физическото състоятие на Купър като трагично и безнадежно. Ако е така, то пускането му в игра си е безумие. Може да заслужи заплатата си и по време на тренировка.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 20 юли 2025 23:19

Нека не ги отписваме още след първия мач.

А миналия сезон, а и по-миналия, ако може някакси да ги заличим, все едно ги е нямало.Това се отнася и за играчите.

Купър аз вчера като го видях, ми той е струна. Физически стои много добре. Играл си срещу Холанд, Салах, Исак и т.н. и сега макар и на 33 си в Ефбет и да не можеш срещу Атанас Илиев или оня с маската от Левски!?

Тасев с Раднички направи супер мач. При първия гол вдигна главата, видя Санянг, пусна му уникален пас успоредно и малко напред, направо му я сложи на крака.

Могат! Трябва да си повярват! И феновете да сме по-обединени, малко по-толерантни. Имам предвид да не почваме поне след първия мач да издаваме смъртни присъди: Тоя не става, оня не става. След някой друг кръг и Керкез може да не става.

Трябва повече вяра, търпение и да си подкрепяме отбора и играчите.

Вие да не мислите, че те не четат по Тея форуми и не гледат подкасти.

Оня ден едвам двама човека зорлем писаха да честитят на Турицов РД. Ама той е втори капитан и е играч на ЦСКА.

Аре да ги оставим малко са поиграят. Поне до 5 кръг а???!!? ;)
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

nikolay_cska
Контакти:

Мнениеот nikolay_cska » 20 юли 2025 23:55

Те сами се отписаха още от финала за Купата!

Резултатите от подготовката в Словения също не са случайни!

Купър го видяхме в 20 мача вече и както Любо Пенев казва "Ми той скача надолу" Толкова за Капитана!

Тасев и Турицов стават единствено за контроли и мачове без значение !

Тези футболисти не могат 3 поредни победи да направят цяла година !
Ама Златков,Нога и Керкез ще ги развиват ....

Върни се в “ЦСКА”