Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Re: Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025

Мнениеот danko_sot » 03 юли 2025 00:17

Относно състава......

Керкез не е тактически гений. Гледал съм мачове на Ботев и така мисля. Силата му е в психологията и това да сплотява колектива.

Но не очаквайте чудеса!!! Ако всичко е така и дойдат 2-3 футболисти аз очаквам много прагматичен ЦСКА. Здрава защита отзад, бързи преходи по крилата и ниско резултатни мачове. При Ботев имаше серия от 7-8 мача с победи по 1:0. Така че любителите на красивият футбол може и да не са много доволни.

Учуден съм, че Керкез като че ли не пробва други схеми освен 4-2-3-1. При положение, че имаш толкова много ЦЗ, а и винаги трябва да имаш поне План Б.

Определено ще залага на 4-2-3-1.

При тези играчи и при липса на нови, които и да дойдат едва ли ще са готови за първия мач освен шведа, щото първенството им тече, аз очаквам горе-долу такъв състав:

На Вратата номер 1 50/50 Аз съм за Лапухов!

ЦЗ- Лапеня и Делова- изпипана двойка със създаден синхрон.

Десен бек- Вион

Ляв бек- Пинто

Вътрешни халфове - Ето'О и Скаршем. Вероятно Ето'О ще действа по-назад и ще се нагърби с изнасянето основно.

10-ка- Илиан Илиев Джуниър

Крила: Бютучи и Тасев

Нападател: Питас

Това е! Нищо ново под слънцето. Нито един нов играч няма да започне титуляр. Единствено Сегер е вариант вместо Скаршем.

Проблемите са ясни: амортизирани над 30-годишни бекове почти без алтернативи. Турицката и Санянг са резервите.

На едното крило- Бютучи, който не е типично крило и левия крак го ползва само да се подпира. Но поне е във форма и има качества все пак.

На другото- Тасев, който има желание, бърз и агресивен е, но доста други футболни качества му липсват за съжаление.

10-ка: Илиан Илиев дето квото и да си говорим не е за титуляр при нас и то на тази позиция. А отделно не ми в много ясно как ще се синхронизират с Питас при положение, че тоя дето е зад кипъреца трябва да нахлува и в наказателното поле, когато кипъреца не е там.

Напред казах: Самотникът Питас. За мен спорен играч. Все пак притежава някакви качества, но има дефицити за поста, на който играе.

Няма много варианти пред Керкез за състава. В атака нещата се очертават изключително тегави.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 03 юли 2025 08:44

Следващите две седмици са решаващи за Златков !

Не е от моя източник, но на база цялата информация която имам - логиката е точно такава! При Папазки няма сантименти - има известен кредит на доверие и до там!
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 03 юли 2025 09:27

Братле, моля те, ако няма да споделяш някаква информация, спри с този източник :))).
То е ясно, че все нещо ще се случи следващите седмици.
Да не си станал спортен журналист та ни казваш неща от типа на "мълния, светкавица, гръмотевица, в ЦСКА ще има нови футболисти следващите седмици и месеци". Това е ясно, че отчаяно се опитват да го направят тия некадърници. И без гръмотевици и светкавици.

Въпросът е, че ако имахме професионално ръководство, а не изкуфеляци или продавачи на мобилни телефончета, селекцията трябваше да е готова на 80% още в края на Април. И то да оберат каймака в родното първенство почти за без пари, със свободни трансфери, както и да добавят 3-4 ма класни чужденци от Бразилия, Аржентина, Латинска Америка като цяло, Африка ...

Иначе не е ясно защо са вземали заплати месеците Февруари, Март, Април и Май.
Дебели заплати, подчертавам!
Нещо са се засилвали ли ... предстартово клякане ли са упражнявали, не е ясно.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 03 юли 2025 09:34

ivo55 написа:Братле, моля те, ако няма да споделяш някаква информация, спри с този източник :))).
То е ясно, че все нещо ще се случи следващите седмици.
Да не си станал спортен журналист та ни казваш неща от типа на "мълния, светкавица, гръмотевица, в ЦСКА ще има нови футболисти следващите седмици и месеци". Това е ясно, че отчаяно се опитват да го направят тия некадърници. И без гръмотевици и светкавици.

Въпросът е, че ако имахме професионално ръководство, а не изкуфеляци или продавачи на мобилни телефончета, селекцията трябваше да е готова на 80% още в края на Април. И то да оберат каймака в родното първенство почти за без пари, със свободни трансфери, както и да добавят 3-4 ма класни чужденци от Бразилия, Аржентина, Латинска Америка като цяло, Африка ...

Иначе не е ясно защо са вземали заплати месеците Февруари, Март, Април и Май.
Дебели заплати, подчертавам!
Нещо са се засилвали ли ... предстартово клякане ли са упражнявали, не е ясно.

Плюс октомври, ноември и декември. Томаш каза октомври месец, че се работи по зимната селекция и по лятната селекция още към онзи момент. Зимната се забави и беше недостатъчна, лятната е мираж. Пълно недоверие към Златков от мен. Да си ходи на секундата.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 03 юли 2025 09:40

От Златков се искаше едно РЕШЕНИЕ да вземе по спортно-техническата част.. Само едно!!!

Да намери истински, квалифициран, професионалист на позицията СД. И сега можеше да си свирка...

Дотук обаче поне във видимата част резултатът от работата на Нога май е едно голямо- НИЩО.

Както казах, не е докарал нито един специалист да работи в клуба, нито един футболист, а треньорът ни на 90 процента не е негов избор.

Тези дни се появи информация, че Томанов има тежката дума при трансферите, а не Нога.

И ако е така, тук възниква въпросът: Какво прави въобще при нас Нога? И защо не бе назначен Томанов за СД или някой друг, а плащаме със сигурност немалко пари за този португалец, който май е поел функциите на Фичо от Ганчево време.

Това са камъни все в градината на Златков. Като човек работил на отговорни позиции в големи компании очаквах да си подбере кадрите по-рационално и правилно.

Не мисля, че позицията на Златков е застрашена все още, но ако Нога се окаже провал, то доверието и към него сериозно ще спадне. И в един момент търпението на Папазки може и да се изчерпи.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 03 юли 2025 09:51

Този Златков изпълни със смисъл израза "некадърно говедо".
Сега ще натискат семейство Папазки и съдружниците им да дадат милиони за някакви спешни трансфери, защото тоя некадърник и избрания от него екип са свършили ... едно голямо НИЩО до момента.
С аргумента, "шефе не щЪт, макя им опърничава. Знайш ли как усилено изпращаме оферти, мъ зиро ефект. Даже и безплатни телефончета им обещавам, защото съм умен и способен, ама пак не щЪт." (припомням че професионалните футболисти по света са няколко стотин хиляди, а иначе са стотици милиони), трябва да извадим(ш) пачките и може и да убедим някой друг.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 03 юли 2025 09:56

ivo55 написа:Този Златков изпълни със смисъл израза "некадърно говедо".
Сега ще натискат семейство Папазки и съдружниците им да дадат милиони за някакви спешни трансфери, защото тоя некадърник и избрания от него екип са свършили ... едно голямо НИЩО до момента.
С аргумента, "шефе не щЪт, макя им опърничава. Знайш ли как усилено изпращаме оферти, мъ зиро ефект. Даже и безплатни телефончета им обещавам, защото съм умен и способен, ама пак не щЪт." (припомням че професионалните футболисти по света са няколко стотин хиляди, а иначе са стотици милиони), трябва да извадим(ш) пачките и може и да убедим някой друг.

Напълно съм съгласен. Тоя и една фотосесия не можа да организира навреме, камо ли друго да свърши. Ако си тръгне днес ще се раздели с футбола като некадърник, който не е успял да финализира нито един трансфер.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 03 юли 2025 09:59

При 10 млн лв бюджет за селекция (това е за план Б или план Ц), не можеш да привлечеш ЧЕТИРИ играчи от дълъг списък !
Какъв трябва да си ?!
Тотален неможач и олигофрен !
Всички финансови операции - преговори, договори и тем подобни се извършват от Дългия маркуч !

За мен е сигурен пътник, ако не си размърда задника в следващите дни !
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 03 юли 2025 10:13

Да, има известно буксуване на сегашното ръководство на клуба в спортната част. Вероятно причината е, че сега се пускат за пръв път в тази сфера. Логиката беше в този случай да подберат експертен екип с опит, който да движи нещата.
Те и стадион не са строили преди, но там нещата се случват по перфектен начин засега.
За мен подписването на договори за сътрудничество с големи хиени в спорта, като Сити груп и Милан, е много положителен сигнал за плановете на Папазки и хората зад него.
Не съм съгласен, че топката в спортната част непременно е в краката на Златков, а по-скоро е в Нога. Ако обаче нещо в клуба не работи както трябва, то задължение на Златков е да направи необходимите корекции. Той трябва да управлява.
Ако корекцията в трансферните дела, а именно даването на карт бланш на Томанов да действа, е дело на Папазки, а не на Златков, то да, това е сигнал, че скоро може да има и трансфер на висши меринджеи.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 03 юли 2025 10:37

Керкез каза в последното интервю: "Без паника"!

Аз това го разбирам от една страна като призив към феновете, но от друга да не се взимат панически и прибързани решения при трансферите.

Ние помним как бяха привлечени футболисти като Исека например буквално в последния момент и за нереално висока сума.

С напредване на времето и липсата на трансфери, напрежението и натискът ще се увеличават, а с това респективно и шансът за нови грешки при новопривле чените.

Самият факт, че имаме 5 ЦЗ в момента е проблем. И аз го харесвам Теодор Иванов, но ние взехме човек на най-обезпеченият ни пост-. Точно както беше с вратарите миналата година. :idea:

Т.е. не се мисли рационално и прагматично. Сега просто трябва да продадат някой от ЦЗ. Който и да е - без Лапеня!

Искаме нови бекове, ама ние реално си имаме по двама леви и десни.

Искаме крила, но реално и там си има хора. Имаме Бютучи, Фаетон, Локило, Тасев.

За 10-ка също на хартия има двама- Илиев и Чорбаджийски.

Нападатели има трима при вероятна схема на игра с един- Питас, Борносузов и Исека.

Т.е. ние сега ако направим прибързани трансфери на някои от позициите, на които не сме доволни от качеството, ние рискуваме още повече да задълбочим кадровия проблем с многото играчи и невъзможността да се освободим от тях.

За мен задължително е да вземем едно крило ( продажба на Фаетон или сваляне на Тасев във втория отбор), за да са по двама на позиция.

Задължително един полузащитник- тук поне има свободно място. Ето'о, Петко, Скаршем и Юлиан Илиев са четири човека за две позиции, но реално тук си трябва поне още един, а и Петко и Юлиан могат да играят и във втория отбор, за да са в ритъм.

Задължително един ЦН. Имаме трима, но Борносузов може да играе и във втория отбор. За предпочитане раздвижена 9-ка.

За 10-ката е най-сложно. От една страна имаме Илиев и Чорбаджийски, от друга и двамата не са достатъчно добри за твърди титуляри на тази позиция според мен.

Не виждам кой от другите налични футболисти може да играе 10-ка и не виждам при схема на игра с един нападател (Питас) как ще се получат нещата в атака за нас. Трудно ми е да определя и точния профил на тази 10-ка, за да си пасне с Питас. По-скоро ако се взима трябва да е лек нападател с функции на 10-ка, който да използва празните пространства, оставяни от Питас в наказателното поле на противника.

И при взимане на такъв играч пак надвишаваме малко лимита на играчи. Затова казах, че може да не взимаме точно такъв тип класическа десятка, а само нападател ( горе съм го писал за раздвижена 9-ка). Просто да вземем един по-комплексен нападател, който ако Питас го няма ще може да играе сам на върха на атаката като 9-ка. Ще може да играе и зад Питас или пред него при нужда и ще може да изпълнява и някои функции на 10-ка, когато играе зад Питас.

Много трудна задача за скаутинга ни, особено като се има предвид работата им до момента.

П.п. Малко дълго стана, но днес си пуснах един ден отпуск. :)

Върни се в “ЦСКА”