Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

На линия
Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Re: Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025

Мнениеот ivo55 » 16 юни 2025 19:24

Сега ако вземем и един-двама световно безизвестни играчи от Спартак Вн, Ботевъ, Берое, Септември, ще е много забавно. След привличането на Керкез вече ще се оформи ясна картинка.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 16 юни 2025 19:51

Това с ниските (относително) откупни клаузи е мениджърски подход.
И Кольо и Делова приемат ЦСКА за стъпало към по-добро първенство и по-добър отбор.
Ако идеята на мениджъра на футболиста е да мине за сезон през умрялата ни лига срещу нормална клауза (защото клауза 2 или 3 пъти над платената цена е нормална) то няма как да накараш подобен футболист/мениджър да се обвърже за по-дълъг период след като е заиграл добре и е предизвикал интерес.
Не е зле да приемем реалностите - ЦСКА съвсем не е това което беше и никой читав игралец не се вижда дългосрочно в умрялата ни лига.
В този ред на мисли, няма как да задържиш футболист пряко волята му, а ние изобщо не сме добра партия от доста време.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

ivonotbad
Контакти:

Мнениеот ivonotbad » 16 юни 2025 21:08

Tony_CSKA написа:Керкез бил казал, че не иска да освобождава никого. Нормално е така да каже. Да не е луд да си запали съблекалнята още на първата тренировка като каже истината, че от 25 футболисти 20 са брак?! Ако пък наистина вярва, че може да стане шампион с отбор, в който Турицов, Кордоба, Санянг, Фаетон, Локило и Исека играят по 30 мача на сезон трябва не само първата тренировка да му е последна, но и ФИФА, ФАФА, че и ФУФА да му забранят да се занимава с футбол доживот.

Не си прав така пренебрежително да говориш за треньора и момчетата. За нивото на нашето футболно първенство тези хора са идеални.

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 16 юни 2025 22:25

Red_Neck написа:Това с ниските (относително) откупни клаузи е мениджърски подход.
И Кольо и Делова приемат ЦСКА за стъпало към по-добро първенство и по-добър отбор.
Ако идеята на мениджъра на футболиста е да мине за сезон през умрялата ни лига срещу нормална клауза (защото клауза 2 или 3 пъти над платената цена е нормална) то няма как да накараш подобен футболист/мениджър да се обвърже за по-дълъг период след като е заиграл добре и е предизвикал интерес.
Не е зле да приемем реалностите - ЦСКА съвсем не е това което беше и никой читав игралец не се вижда дългосрочно в умрялата ни лига.
В този ред на мисли, няма как да задържиш футболист пряко волята му, а ние изобщо не сме добра партия от доста време.

Все пак трябва да отчетем следното:
- Коялипу беше голмайстор на Втора лига в Белгия, но не отиде оттам в Първа лига на Франция. А дойде тук стана голмайстор на отбор, който се движеше от 14то място към 8мо място в Ефбет лига и чак тогава го забелязаха във Франция.
- Делова 4 г поред шампион на Косово, но трябваше да дойде при нас, в отбор, който от 17г не е ставал шампион, от 2г не може да се добере до ЕКТ, за да го забележат от по-квалитетни първенства.

sly
Контакти:

Мнениеот sly » 16 юни 2025 23:46

ЦСКА винаги е бил стъпало за по-горно ниво, едно време Мъро Стоилов, или един Гетов дойдоха да поритат в ЦСКА за да се уредят с трансфери, в техните случай в Португалия. Щото на Сухата река нямаха тази опция. Мога да изреждам и много други имена не само Българи минали през ЦСКА с такива намерения, например Мораеш, но да не разводняваме темата. За добро или лошо, така е било и така ще бъде. ЦСКА е марка която винаги е привличала чужди селекционери, но не е хубаво да свикват ,че продаваме на промоция както се казва, и тук Златков и Нога трябва да направят нещо по темата. Иначе ще заприличаме на продавалник, а насила никой не можеш да задържиш.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 17 юни 2025 00:03

Моите 2 стотинки за тази вечер:

1. Официално е разтрогнато с Дюлгеров!

Има-няма доказателства..... кой знае....Аз поне тези чатове не ги приемам за такива. По-скоро си мисля, че се потвърди тезата, че ще действаме всякак, дори и "мръсно", оттук-нататък с цел да възстановим малко баланса в клуба. Много нелепа история и край на кариерата при нас на Дюлгеров и с това мисля да приключа темата ;)

2. Керкез каза, че Андрей Йорданов няма да идва в ЦСКА и това пак си е половин новина. За други футболисти от Ботев тактично отказа да говори, но те все пак успяха да защитят най-добрите си играчи, а сега се говори, че Самуилов и Филипов ще ги спасят и Попето ще е СД, а за тези двамата дълговете към Зингаревич не са нищо особено..

3. Няколко неща ми направиха впечатление в думите на Керкез:

- Надграждането в клуба трябва да стане стъпка по стъпка (step by step). Затова няма логика да се махнат 10 играчи и да дойдат други десет.

- На няколко пъти акцентира върху това колко са важни във футбола отборният дух и колективът. :idea:

-Каза, че е доволен от играчите, с които разполага, но иска да повиши още качеството в отбора с няколко попълнения. Би желал Делова да остане, а с Ето'о са в отлични отношения.

- Относно четиримата българи, които трябва да играят не даде ясен отговор. Но когато го попитаха взе да говори за школата и всички подобрения, свързани с нея, което ме навежда на мисълта, че и той няма пълна яснота по този въпрос.

Относно Делова и Ето'о чак пък толкова да се натискат за тях не ми се вярва. Айде за Делова може да има малко доза истина, но то е по-скоро заради головете за Косово, а не заради изявите в ЦСКА. Джеймс според мен няма кой да го вземе на този етап и на 90 процента поне ще остане.

Теодор Иванов май се опитва да си вдигне и той заплатата, защото се твърди, че Папаза се е разбрал с Найденов ( ти да видиш, да не се окажат другарчета). Едва ли има сериозен интерес към него от средноевропейски клуб поне.

Между другото аз и за Делова се съмнявам, че по-класен клуб от някое от по-силните първенства в Европа , играещ и в евротурнири, би го взел. Поради тази причина си мисля, че и той може да остане- 50/50. Нека не забравяме, че тази клауза не влиза автоматично в сила, ако играчът отхвърли въпросния отбор, а само клубът е задължен да приеме.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

На линия
Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 17 юни 2025 00:33

ivonotbad написа:
Tony_CSKA написа:Керкез бил казал, че не иска да освобождава никого. Нормално е така да каже. Да не е луд да си запали съблекалнята още на първата тренировка като каже истината, че от 25 футболисти 20 са брак?! Ако пък наистина вярва, че може да стане шампион с отбор, в който Турицов, Кордоба, Санянг, Фаетон, Локило и Исека играят по 30 мача на сезон трябва не само първата тренировка да му е последна, но и ФИФА, ФАФА, че и ФУФА да му забранят да се занимава с футбол доживот.

Не си прав така пренебрежително да говориш за треньора и момчетата. За нивото на нашето футболно първенство тези хора са идеални.

Идеални какво значи? Способни са да ни направят шампиони ли? Или са идеален пълнеж? Много уважително се държим с играчи, които прекалено много време са били при нас и не са показали нищо освен посредственост. Относно треньора казах, че за мен говори така, за да не влоши атмосферата в отбора, а не защото реално ги смята за добри играчи. С тези идеалните не станахме ли пети в бляскавата ефбет лига?

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 17 юни 2025 08:33

Много са случаите, когато едни и същи играчи при различни треньори показват различно лице и представяне. Това е защото футболистите са хора все пак и отношението е важно. Най-нормалното нещо е Керкез да даде равен шанс на всички през първите две седмици от подготовката и след това да вземе решение. Керкез е много различен треньор от Томаш и аз очаквам някои играчи да ни изненадат с представянето си при него.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

На линия
Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 17 юни 2025 09:03

MASTER_COOL написа:Много са случаите, когато едни и същи играчи при различни треньори показват различно лице и представяне. Това е защото футболистите са хора все пак и отношението е важно. Най-нормалното нещо е Керкез да даде равен шанс на всички през първите две седмици от подготовката и след това да вземе решение. Керкез е много различен треньор от Томаш и аз очаквам някои играчи да ни изненадат с представянето си при него.

При 6-7 треньора са показали, че не стават. Няма как да ни помогнат тези играчи, само ни пречат. Само Бютучи от изброените горе от мен е футболист, но стремежът му не е да показва постоянство.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 17 юни 2025 09:07

Ще те разочаровам, но на 100% ще сме с почти същия състав. Примерно 70% от наличните и не повече от 30% нови като съотношение
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Върни се в “ЦСКА”