Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

gihuelo
Контакти:

Re: Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025

Мнениеот gihuelo » 11 юни 2025 13:17

Миналата година чакахме да отвори трансферния прозорец, защото ние имаме пари и не купуваме свободни агенти а след това чакахме да затвори този трансферен прозорец в топ първенствата за да видим кои футболисти са останали без отбор и евентуално да ги привлечем.
Дано тази година тактиката не е пак такава.
Трансферния прозорец в България отваря на 1.07.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 11 юни 2025 13:22

Якирович е обяснил много добре как се прави селекция в година без Европа. С две думи : изключително трудно.
Ако даден СЕРИОЗЕН футболист е бил склонен да играе за отбор без стадион, но с участие в ЕКТ срещу сума "Х", то при отпадане на опция Европа - мисията става почти невъзможна дори при възнаграждение "2Х" или "3Х"
Изказването на Златков "парите не падат от небето" и назначаването на "евтин" треньор , както и спекулациите за български играчи ме карат да си мисля, че ОБРАТНИЯ ЗАВОЙ в трансферната политика вече се е състоял.
Не виждам поводи за Бесилка !
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 11 юни 2025 13:49

MASTER_COOL написа:Според мен идеята е да не се привличат играчи като Купър, Локило и Исека. Реално няма полза от такива играчи и представляват огромна финансова загуба. Ако привличаме чужденец трябва да е от нивото на Лапеня, Делова или Питас.
Предпочитам 4,5 класни чужденци в състава и другото да са млади и перспективни български играчи - гладни за развитие и успехи.

И още нещо. Ние титла няма да видим поне още 2,3 години. Съжалявам, но това са реалностите към днешна дата.
Ако се бяхме класирали за Европа и да надградим с качествени трансфери ДА, но сега е само химера да се очаква титла.

Съгласен съм да има жадни за успехи българи с потенциал като алтернатива на титулярите. Дали ще са жадни да се докажат или ще мрънкат и доносничат като Дюлгеров - май по-скоро би било второто, ама да пробваме с такива, които не са "звезди".

Да се избегнат Локило, Исека и Купър е лесно. Да се вземат такива като Делова, Питас, Ето'о и Лапеня също е лесно, струва пари, но е лесно.

Профилирането на добри футболисти и ментета е изключително лесно и ще дам примери:

1. Локило - още като дойде имаше притеснения от всички, че всяка година сменя отбори. Стана ясно защо - изводът е, че не трябва да се привличат играчи, които са сменили 12 отбора за 10 години. Точка.

2. Исека - футболист започнал кариерата в голям отбор и стигнал до на кучето г*за в добавка никога не е правил силен сезон. Няма да го направи и при нас. Да се добави като критерий брат на еди кой си или снимал се/имал 3 тренировки с Неймар, Роналдиньо, Ямал и т.н. Видиш ли такъв - далеч.

3. Купър - капитан и дългогодишен основен футболист на даден отбор, на който същия отбор го освобождава. Той ако е същият футболист, който е бил навремето ще си го държат.

За Питас, Лапеня, Делова и Ето'о - основни футболисти в прилични отбори, които играят до последната секунда преди да дойдат при нас независимо дали са с трансферна сума или не - никога няма да се сбърка с такъв футболист.

Единственият шанс да сбъркаш с такива футболисти е да ги вземеш след като им е свършил договора с нас, защото тук Жеферсон и Кареасо навъртяха по 150 мача.

За титла съм казал Каниховски, Бенджамин Калман, Бардели, Рекоба, грузинчето за дясно крило и още два бека. Селекция за 4 милиона евро. Като приберем пари и за Файтона, каляската, Дюлгеров, Бютучи ще стъпи на 2 милиона евро.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 11 юни 2025 13:56

Tony_CSKA написа:
Профилирането на добри футболисти и ментета е изключително лесно и ще дам примери:

1. Локило - още като дойде имаше притеснения от всички, че всяка година сменя отбори. Стана ясно защо - изводът е, че не трябва да се привличат играчи, които са сменили 12 отбора за 10 години. Точка.

2. Исека - футболист започнал кариерата в голям отбор и стигнал до на кучето г*за в добавка никога не е правил силен сезон. Няма да го направи и при нас. Да се добави като критерий брат на еди кой си или снимал се/имал 3 тренировки с Неймар, Роналдиньо, Ямал и т.н. Видиш ли такъв - далеч.

3. Купър - капитан и дългогодишен основен футболист на даден отбор, на който същия отбор го освобождава. Той ако е същият футболист, който е бил навремето ще си го държат.

За Питас, Лапеня, Делова и Ето'о - основни футболисти в прилични отбори, които играят до последната секунда преди да дойдат при нас независимо дали са с трансферна сума или не - никога няма да се сбърка с такъв футболист.

За титла съм казал Каниховски, Бенджамин Калман, Бардели, Рекоба, грузинчето за дясно крило и още два бека. Селекция за 4 милиона евро. Като приберем пари и за Файтона, каляската, Дюлгеров, Бютучи ще стъпи на 2 милиона евро.

На 99% винаги се съгласявам с теб.
Но според мен последните няма да искат да дойдат без ЕКТ !
Това е. Много лошо се занулихме
Следва нов преходен процес/сезон.

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 11 юни 2025 14:02

MASTER_COOL написа:
Tony_CSKA написа:

На 99% винаги се съгласявам с теб.
Но според мен последните няма да искат да дойдат без ЕКТ !
Това е. Много лошо се занулихме
Следва нов преходен процес/сезон.

Аз съм съгласен, че ще е трудно. Сега видях, че Калман е отишъл в Хановер - втора бундеслига. Т.е. не му е било драма да не играе в ЕКТ, проспали сме го. Въпросът е преходният сезон да не ни доведе селекция, която и следващото лято да ни кара да се чудим как да разкараме 10 човека, както е сега. По-добре да вземем трима, които са на нивото на Делова, Лапеня и Питас. Когато тези футболисти са на позициите, които отговарят за граденето на играта ще изглеждаме неузнаваемо. Ляво крило и двама централни халфа пред Ето'о ни трябват и в България ще изглеждаме като Барса дори и с лимитираните ни бекове в момента.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 11 юни 2025 14:07

Много е важно да се гледа и ФП ! Баланса ни е много отрицателен. Да не стане така, че като се класираме за Европа да ни лепнат наказание ! Не съм много наясно с тази тема, но се надявам в клуба да са подготвени професионално по същата !

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 11 юни 2025 14:15

MASTER_COOL написа:Много е важно да се гледа и ФП ! Баланса ни е много отрицателен. Да не стане така, че като се класираме за Европа да ни лепнат наказание ! Не съм много наясно с тази тема, но се надявам в клуба да са подготвени професионално по същата !

Това е основното притеснение и по мои наблюдения Реднек има повечко познания по въпроса. Това, което зная със сигурност е, че зимата сме изхарчили само 50к евро за нови с продажбата на Коялипу и Християн Петров. А в края на декември капитала на дружеството беше увеличен с 20 милиона лева, което би трябвало да ни позволи да похарчим 4-5 милиона, ако продадем играчи за 1-2.

В началото на изграждането на отбор е нормално да сме на минус. За да балансираме трябва да сме в ЕКТ догодина. Аз лично не съм уверен, че Минов, Йорданов, Сораков и Теодор Иванов сами по себе си ще ни гарантират нещо повече от бараж, ако трябва да съм честен.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 11 юни 2025 14:23

Съвсем скоро периода на "слънчево затъмнение" приключва и ще знаем повече за селекционните процеси.
Със сигурност през другата седмица или преди заминаването за Словения на 22.06 и треньора ще сподели някои по-конкретни неща.

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 11 юни 2025 14:59

Tony_CSKA написа:
MASTER_COOL написа:Според мен идеята е да не се привличат играчи като Купър, Локило и Исека. Реално няма полза от такива играчи и представляват огромна финансова загуба. Ако привличаме чужденец трябва да е от нивото на Лапеня, Делова или Питас.
Предпочитам 4,5 класни чужденци в състава и другото да са млади и перспективни български играчи - гладни за развитие и успехи.

И още нещо. Ние титла няма да видим поне още 2,3 години. Съжалявам, но това са реалностите към днешна дата.
Ако се бяхме класирали за Европа и да надградим с качествени трансфери ДА, но сега е само химера да се очаква титла.

Съгласен съм да има жадни за успехи българи с потенциал като алтернатива на титулярите. Дали ще са жадни да се докажат или ще мрънкат и доносничат като Дюлгеров - май по-скоро би било второто, ама да пробваме с такива, които не са "звезди".

Да се избегнат Локило, Исека и Купър е лесно. Да се вземат такива като Делова, Питас, Ето'о и Лапеня също е лесно, струва пари, но е лесно.

Единственият шанс да сбъркаш с такива футболисти е да ги вземеш след като им е свършил договора с нас, защото тук Жеферсон и Кареасо навъртяха по 150 мача.

Oooo, потвърждавам, над 90% от българските юношки (тук това се отнася за мамини дечица до 28-29 г. възраст) са много, много жадни. Голяма част от чужденците, идващи в България, са също така много, много жадни.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 11 юни 2025 17:15

Гледам че някои сънуват някакви селекции за милЕонЕ, само дето все още един трансфер не сме направили, пък дори и на БГ футболист, свободен агент! Няма лошо, мечтайте си! Но реалността е такава, че този сезон няма да има много трансфери и ще се наблегне на наличните футболисти, които имат дългосрочни договори и получават огромни за нашето първенство заплати! Трябва в ръководството да са кръгли идиоти, за да прекратят договорите на доста от новопристигналите футболисти! Ще трябва да се платят милиони за компенсации на договорите! И същите футболисти да не са луди да си прекратят договорите по взаимно съгласие! Къде на друго място ще им дадат такива заплати, които са минимум тройно по-високи спрямо качествата на футболистите!
Та през новия сезон ще бъде до където стигнем с наличните, и евентуално 2-3 трансфера на халфове, понеже там сме доста "осакатени"! Но въобще не е сигурно, че тези трансфери ще са с трансферни суми!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Върни се в “ЦСКА”