Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Re: Купа на България Финал Лудогорец - ЦСКА /22.05.2025 /19:00 ч.

Мнениеот MASTER_COOL » 23 май 2025 11:12

Tony_CSKA написа:Продължавам да виждам странно противоречие в мненията за сегашната ситуация. Сами казвате всички, че играчите ни не са на нужното ниво, но същевременно виновен бил треньорът...

Разберете, че нито един треньор в света не може да накара Марселино Педерасо да заиграе футбол.

Гледам, че Шопов бил сериозен виновник. Ами аз видях някои нелоши неща от него и продължавам да съм на мнение, че е добра опция за ширина в състава. Извади ни и много мачове, включително предишния с Берое и реално преди излизането си изведе Питас на чиста голова позиция. Не съм гледал дали е имало засада. Линдсет като влезе започна губене на първи топки, закъснели реакции и неточни пасове, ама той повече ви харесва...

Реално погледнато от настиящия ни състав имаме като програма минимум да разкараме поне 7 или 8 футболисти, конкретни имена ще назова след като мине и баража. Отново програма минимум е да вземем поне 5 или 6 нови през този трансферен прозорец.

Реално през сезона видях промени към положително:

1. От трагично физическо състояние до нотмално такова
2. От пълен хаос в защита до значително стабилна игра в тази фаза
3. От това да ни надиграва абсолютно всеки до това във всички мачове ние да контролираме събитията, включително вчера ние бяхме отборът, който водеше играта. Оправданията с 5, 10 или 28% раздаване от ония не са валидни, толкова им позволихме да играят. Загубихме от детска грешка.
4. Подобряване на играта в атака - първият полусезон само един футболист бележеше
5. Индивидуално израстване на доста футболисти
6. Изчистване на грешките при селекцията

И преди мача казах, че селекцията ни зимата беше закъсняла и недостатъчна. Това се видя и вчера. За сметка на това всички новодошли са основни и класни футболисти.

На Златков нервичките май не му издържаха и по всичко личи, че ще се вслуша в стоновете ви. Томаш му е последният бушон и ако си измие ръцете с него сега ще трябва задължително да се разкара от клуба заедно с ногата, крака, бенто и язовирО си.

Напълно съм съгласен с теб. Това мнение е най-обоснованото и си изложил категорични факти.
И Томаш не е за гонене - КАТЕГОРИЧНО
И ако Златков го махне - Аз пък ще поискам като ФЕН неговата оставка. Защото си измива ръцете с него.
Томаш е прав, че благодарение и на упоритата работа на екипа му през сезона се стигна до тази червена еуфория. За първи път пълним така националния стадион ! И преди сме обичали така силно ЦСКА, но не сме го правили. Едната причина със сигурност за този интерес са големите инвестиции и строежа на стадиона, но другата е точно играта на отбора през пролетта.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 23 май 2025 11:33

Аз не че защитавам Златков, ама дотук той какво да направи.

Дойде преди около половин година. Махна Орманджиев почти веднага, щото той беше основния кукловод до тогава и бе объркал всичко.

Даде време на Фичо и един трансферен период (зимния) да се поправи, щото последния твърдеше, че не той е взимал всички решения, доколкото помня.

Оттам след поредните слаби резултати отстрани Фичо, за да падне малко малко и напрежение, но остави неговия човек- Томаш.

Реално в този момент ние останахме без СД, а ако бяхме махнали и Томаш кадровата криза щеше да стане много сериозна, а и кой щеше да избира новия треньор????? Освен това Томаш може би заслужаваше още малко кредит на доверие.

Последва втората голяма криза при Томаш преди около два месеца, когато и Сектор Г му поиска оставката. Тогава обаче пак не беше подходящ момент за треньорска смяна, а и Томаш в следващите мачове се позакрепи.

Междувременно Златков направи силен ход с Нога според мен. Времето ще покаже прав ли съм. Създаде връзки с отбор като ПСЖ, тук дори идваха техни бивши директори.

Разбира се Златков направи и други позитивни неща. Мисля, че и Томанов дойде по негово време, а и успя да го разубеди да напусне по времето на Фичо.

Създадоха някои добри инициативи извън футбола, благотворителната организация на ЦСКА, вероятно е приоритезирал цялостната управленска структура в ЦСКА, неща, които са невидими за нас, но вероятно те са точни силата му като ръководител на големи компании преди ЦСКА.

Сега не мисля, че ще махне и Томаш преди баража. Рискът е голям да останем без ЕКТ, но при махане на Томаш сега може да стане още по-голям. А и той не действа по този начин. На 99 процента Томаш ще ни води и на баража според мен.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 23 май 2025 11:47

MASTER_COOL написа:
Tony_CSKA написа:Продължавам да виждам странно противоречие в мненията за сегашната ситуация. Сами казвате всички, че играчите ни не са на нужното ниво, но същевременно виновен бил треньорът...

Разберете, че нито един треньор в света не може да накара Марселино Педерасо да заиграе футбол.

Гледам, че Шопов бил сериозен виновник. Ами аз видях някои нелоши неща от него и продължавам да съм на мнение, че е добра опция за ширина в състава. Извади ни и много мачове, включително предишния с Берое и реално преди излизането си изведе Питас на чиста голова позиция. Не съм гледал дали е имало засада. Линдсет като влезе започна губене на първи топки, закъснели реакции и неточни пасове, ама той повече ви харесва...

Реално погледнато от настиящия ни състав имаме като програма минимум да разкараме поне 7 или 8 футболисти, конкретни имена ще назова след като мине и баража. Отново програма минимум е да вземем поне 5 или 6 нови през този трансферен прозорец.

Реално през сезона видях промени към положително:

1. От трагично физическо състояние до нотмално такова
2. От пълен хаос в защита до значително стабилна игра в тази фаза
3. От това да ни надиграва абсолютно всеки до това във всички мачове ние да контролираме събитията, включително вчера ние бяхме отборът, който водеше играта. Оправданията с 5, 10 или 28% раздаване от ония не са валидни, толкова им позволихме да играят. Загубихме от детска грешка.
4. Подобряване на играта в атака - първият полусезон само един футболист бележеше
5. Индивидуално израстване на доста футболисти
6. Изчистване на грешките при селекцията

И преди мача казах, че селекцията ни зимата беше закъсняла и недостатъчна. Това се видя и вчера. За сметка на това всички новодошли са основни и класни футболисти.

На Златков нервичките май не му издържаха и по всичко личи, че ще се вслуша в стоновете ви. Томаш му е последният бушон и ако си измие ръцете с него сега ще трябва задължително да се разкара от клуба заедно с ногата, крака, бенто и язовирО си.

Напълно съм съгласен с теб. Това мнение е най-обоснованото и си изложил категорични факти.
И Томаш не е за гонене - КАТЕГОРИЧНО
И ако Златков го махне - Аз пък ще поискам като ФЕН неговата оставка. Защото си измива ръцете с него.
Томаш е прав, че благодарение и на упоритата работа на екипа му през сезона се стигна до тази червена еуфория. За първи път пълним така националния стадион ! И преди сме обичали така силно ЦСКА, но не сме го правили. Едната причина със сигурност за този интерес са големите инвестиции и строежа на стадиона, но другата е точно играта на отбора през пролетта.

Къде я видяхте тази игра през пролетта не знам !
Срещу кой?
Ботев Пловдив- отбор които пред разпадане и играчите не са взимали пари от три месеца а за премии да не говорим.
Берое - веселата банда от Аржентина
Спартак Варна - питай някой от Варна да ти каже , че този отбор в последния месец дори не тренира всеки ден поради липса на пари.
Локо Сф - 1:0 и кански мъки накрая
Септември - 1:0 гол в 96-та минута
Това са победите
Левски-усрахме се в 99- та минута от 2:0
Черно Море - един от малкото хиксове на Черно Море като гост през пролетта
Крумовград - загуба
Славия- загуба
Ботев Враца - 1:1 в 93-та минута, кански мъки и там .

Някой много точно описа скоро стила на Томаш.
Ако играч А трябва да подаде на играч Б , то при Томаш играч А подава на играч В, той на играч Г, той от своя страна на играч Ди вече той подава на играч Б :) Тоест вместо един пас играем с 5-6 паса.
От там притежанието на топката е убийствено в наша полза ама за това победа не дават.
Вчера безумно слаб мач ! Ама те били глътнали граматиката :) Нали за това е треньора да ги надъха и успокои.
Имаме и психоложка дори , имаме и нутро незнамси какъв човек .
Не знам дали го помните Томаш , като играч защото аз го помня . Беше същия такъв пребледнял в дербитата с Левски и почти всеки път падахме когато той играеше . Постоянно с Тошко Кючуков се прегръщаха и се успокояваха , ама то че е 3:0 Левски няма как да го обърнат с прегрдки.
Най-добрия треньор в този щаб според мен е Бащата, но така като го гледам не му е много на сърце ЦСКА.

CSKA_FEN4E
Контакти:

Мнениеот CSKA_FEN4E » 23 май 2025 11:51

Vesko85 написа:Бих прибавил и Фаетон тук. Взима доста висока заплата, а реално нищо не прави. По-добре да се освободи този финансов ресурс.

Аз бих добавил и Илиян Илиев младши

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 23 май 2025 11:56

https://www.facebook.com/watch?v=1380514703147279

Тук горе долу се вижда кои футболисти примат сребърния медал във финала за успех и кои веднага го свалят.

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 23 май 2025 12:02

danko_sot написа:Аз не че защитавам Златков, ама дотук той какво да направи.

Дойде преди около половин година. Махна Орманджиев почти веднага, щото той беше основния кукловод до тогава и бе объркал всичко.

Даде време на Фичо и един трансферен период (зимния) да се поправи, щото последния твърдеше, че не той е взимал всички решения, доколкото помня.

Оттам след поредните слаби резултати отстрани Фичо, за да падне малко малко и напрежение, но остави неговия човек- Томаш.

Реално в този момент ние останахме без СД, а ако бяхме махнали и Томаш кадровата криза щеше да стане много сериозна, а и кой щеше да избира новия треньор????? Освен това Томаш може би заслужаваше още малко кредит на доверие.

Последва втората голяма криза при Томаш преди около два месеца, когато и Сектор Г му поиска оставката. Тогава обаче пак не беше подходящ момент за треньорска смяна, а и Томаш в следващите мачове се позакрепи.

Междувременно Златков направи силен ход с Нога според мен. Времето ще покаже прав ли съм. Създаде връзки с отбор като ПСЖ, тук дори идваха техни бивши директори.

Разбира се Златков направи и други позитивни неща. Мисля, че и Томанов дойде по негово време, а и успя да го разубеди да напусне по времето на Фичо.

Създадоха някои добри инициативи извън футбола, благотворителната организация на ЦСКА, вероятно е приоритезирал цялостната управленска структура в ЦСКА, неща, които са невидими за нас, но вероятно те са точни силата му като ръководител на големи компании преди ЦСКА.

Сега не мисля, че ще махне и Томаш преди баража. Рискът е голям да останем без ЕКТ, но при махане на Томаш сега може да стане още по-голям. А и той не действа по този начин. На 99 процента Томаш ще ни води и на баража според мен.

Значи Томаш е виновен, а Златков какво да направил?!

Златков преговаряше за привличането на играчи през зимата. Селекцията ни беше изчистена от грешки този път, но беше НЕДОСТАТЪЧНА. Вижда се, че нямаме адекватни халфове и крила. Взехме защитник и вратар - резултстът е от разграден двор отзад до стабилност. Т.е. Томаш си е свършил работата с предоставените му футболисти.

Питас замести Коялипу окей, но това не е надграждане в атака, а запълване на огромната празнина.

Когато останалите футболисти са същите от есента не можем да очакваме кой знае каква фантазия в атака, но дори и там имаме леко подобрение.

На Златков привличането на Нога му е силен ход, да. Силен ПР ход. Такива са и благотворителните инициативи. Той обаче се провали в това да доведе достатъчно на брой качествени футболисти, а и привлечените дойдоха след подготовката. Т.е. не осигуряваш на треньора нужното, за да преследва целите, които му поставяш и после държиш него отговорен.

Това, което искате е да продължим Ганчевата политика - няма играчи, но сменяме треньори, защото не играем. Причинате да не играем в случая е, че "футболисти" като Жеферсон и Кареасо 'илядат в отбора, но уволняваме редицс треньори, повечето от тях напълно читави.

За Нога не мога да кажа все още нищо и съм на мнение, че е по-добре да мълчи и лятото да направи адекватна селекция, отколкото да говори надълго и широко за визията си пред медиите. Ще видим какво ще свърши.

Gotzev.88
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот Gotzev.88 » 23 май 2025 12:40

gihuelo написа:Най-важното от този мач е че се преброихме и сме много и доста повече отколкото някои предполагаха.

Да, този мач е рекорден, но не е само този. Последният мач на старата Армия беше последното преброяване преди това. В каквато и лоша форма да сме били и каквито и простотии да са се случвали в отбора в повечето дербита с Левски, с Лудогорец - когато сме близо до тях, финалите за купите, в европейските мачове особено- също си е доста висока посещаемостта. Това ме води към единственото негативно усещане относно публиката от вчера- кой и кога реши новият стадион да е с такъв капацитет? Само поради "зелени" причини ли беше? Аз разбирам, че срещу половината отбори в Ефбет лига и 5 000 места са достатъчни, но нали идеята е този отбор по-често да играе гореспоменатите мачове. Ами ако един ден излезем от групите на ЕКТ пак ли на В. Левски ще играем заради уникално високият интерес?! :cry:

По другата тема- Пауло Бенто ще е попадение по много параграфи, но може да се окаже проблем, че явно той самият предпочита да води национални отбори. Освен това е водил най-скъпите отбори в лигата си- Спортинг и Олимпиакос, а при нас ще се очаква поне на първо време да постигне някакви резултати с втория по бюджет деморализиран отбор.

Vesko85
Контакти:

Мнениеот Vesko85 » 23 май 2025 12:58

Аз лично спрях да ходя на мачове след едно дерби с Левски, на което трябваше да водя момичета които бяхме взели с нас в Пирогов да им вадят стъкла от ръцете и да им чистят кръвта. За новия стадион определено ще си купя абонаментна карта и ще ходя отново, защото знам че условията ще предразполагат за нормално провеждане на спортни събития.

Vesko85
Контакти:

Мнениеот Vesko85 » 23 май 2025 13:01

Капацитета се определя от местоположението. Няма как да има голям стадион в парк, изискващ огромен брой паркоместа и т.н. Не е и редно спрямо града. Ако искахме по-голям стадион трябваше да се откажем от Борисовата градина.

Gotzev.88
Контакти:

Мнениеот Gotzev.88 » 23 май 2025 13:18

Vesko85 написа:Капацитета се определя от местоположението. Няма как да има голям стадион в парк, изискващ огромен брой паркоместа и т.н. Не е и редно спрямо града. Ако искахме по-голям стадион трябваше да се откажем от Борисовата градина.

Стадионът на Дортмунд се намира в парк и побира 81 365 души, този на Мюнхенгладбах също е в парк и е с капацитет 54 057, стадионът на Копенхаген се намира в парк и е 38 065 места за спортни събития и 50 000 места за концерти. Сигурен съм, че има и други такива примери. Стадионът може да е и на три етажа без да заема повече пространство от този на един етаж. Паркингът може да бъде и на 5 етажа, стига да е под земята. А и този паркинг може да се ползва от жителите на София и когато няма мачове. Може би самият парк и достъпът до него е устроен по-зле от тези в Европа...

Edit: Съвсем забравих и самият ст. В. Левски на една плюнка разстояние от нашето местоположение :)

Върни се в “ЦСКА”