danko_sot написа:Знам, че ви липсва форумният живот, но тези неща, които ги пишете на 90 процента аз лично не мога да се съглася с тях.
Дори, ако имате една обикновена квартална бакалия и примерно имате сирене "Дунавия", ще изчакате поне да го продадете или да изтече срока му на годност. Иначе е ясно, че на всички ни се яде хубаво марково сирене "Президент" или някоя моцарела :)
Напълно сте прави, че целта за момента оправдава и средствата. Ние се борим за Топ 5 в Ефбет лига и евентуално за КБ, а не сме тръгнали да влизаме в групите на ШЛ или дори ЛК.
След махането на Филипов всичко тръгна сякаш по вода за отбора. Дали е случайност, Хм...... ;)
Според мен какво горе-долу може да се е случило:
1. Златков е влязъл малко в ролята на изгонения от него ФФ. Поговорил си е насериозно с треньора и с играчите. Обяснил им е как стоят нещата и че оттук-нататък няма да е като по Фичово време :)
2. Златков и Томанов са поели изцяло селекционната политика. Най-вероятно двамата напълно логично и реалистично са стигнали до извода, че в състава няма свободни места и макар някои позиции да изглеждат леко невралгични, на този етап няма смисъл да се вземат нови играчи, тъй като това може да доведе до кое дисбаланс и чудене и маене как да се освободим лятото с новите "Шакич", "Де Нойер" и "Юга". А и ние имаме достатъчно добър състав, с който можем да изпълним целите си ( за Топ 5 поне със сигурност).
Остава само да видим дали имаме и достатъчно добър треньор.....!!!
Треньор се вижда, че имаме в момента. Да, доста неща не се получиха от раз при Томаш, но вече напипа правилния подход откъм тактика и комуникация с футболистите ми се струва.
Изоставиха се вредните ултрамодерни идеи, които не носеха дивиденти, а дори пречеха.
За първи път с Арда позволи на Пинто да се включва в атака и това показа категорично, че си имаме ляв бек на много добро ниво. Това стана възможно след като се изключи абсолютно безсмисленото влизане на десния бек в центъра на халфовата линия. За сметка на това и Вион си играе като класически бек и крилата заработиха.
Другото, което подобри е подборът на състав. Скаршем, Вион и Пинто твърдо титуляри на тези позиции ни оправиха три поста, идването на Лапеня оправи четвърти пост и съответно това си дава отражението. Срещу Славия играехме с грешните хора на постовете десен бек, ляв бек и дясно крило и се вижда каква е разликата. Като добавим и Кареасо като дефанзивен халф вместо Ето'о срещу Славия и имаме пълна законимерност в резултатите от първите три мача.
Вече ясно можем да кажем, че сме надградили от идването на Томаш насам - победи с 2:0 и 3:0 срещу Арда и Ботев срещу загуби от същите отбори с 1:2 и 0:1 си е ясна индикация за израстване. Добавям и това, че няма и помен от физическата безпомощност на отбора, когато той дойде.
С моментната селекция не можем да очакваме чудеса, но определено имаме човек, който може да свърши работата, ако му се осигури необходимата класа в състава.
Резервите ми към него са свързани с това, че дава много шансове на доказано провалени футболисти при нас като Турицов, Санянг, Исека и още няколко, а същевременно много загърбва футболисти с доста сериозен потенциал, защото са по-неопитни. Но дори и техните изяви ги ограничи сериозно напоследък, така да продължава.
Ако до края на сезона успее да даде повече шанс на Панайотов, Чорбаджийски, Стойчев и Юлиан Илиев, защо не и Борносузов, евентуално Илиан Антонов и Тасев ще стане направо перфектен, защото това са му футболистите, които могат да му дадат повече сила и вариативност в настояще и бъдеще. Тук говорим за пълни 90 минути на някой от гореизброените срещу по-слаби отбори и много повече игрово време при рано решени мачове като последните два.