Господин Хонда ,знаете ли къде се намира стадиона на ЛОКО ПД.?
Аз ,като се разхождам около него, ако ми е шумно,на кого да се обада ,на 112 или в най-близкото РПУ ,за да спрат мача?
Щото нали 24/7, и само един сигнал стига.
Магията ЦСКА! (Всекидневна)
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)
И аз ще бъда любезен - Господин Хонда, още чакам да ми отговорите на един простичък въпрос! Предвид възрастта Ви има вероятност да сте го забравили, затова ще Ви го припомня : Бихте ли ми казала, г-н Хонда, как събаряш един стар стадион, на негово място построяваш нов, в СЪЩИТЕ граници, ОБАЧЕ старото 50+ години НЕ е пречи, НО НОВОТО ще пречи? Как при старото не е имало шум, агресивни фенове и притеснения за мирните граждани, обаче при новото ( което е СЪЩОТО,НО НОВО ) ще има и шум , и агресия, и притеснения, изнасилвания....?!? Ще Ви бъда безкрайно задължен, ако обясните на мен, незнаещият, как точно и защо се получава така?!? Благодаря Ви предварително!
от Kris_men2000 » 31 юли 2019 00:31
Целият проблем на Левски не е в ръководството или в славинизацията а в това , че 90% от феновете са тъпи като магарета и грам не разбират от футбол
Целият проблем на Левски не е в ръководството или в славинизацията а в това , че 90% от феновете са тъпи като магарета и грам не разбират от футбол
Един от собствениците на ЦСКА Юлиян Инджов внесе повече ясното около новия стадион на "червените" след срещата с главния архитект на София Здравко Здравков."Нека феновете да са спокойни - нов стадион ще има. Тепърва ще уточняваме откъде ще влиза техниката, кога и как ще ни пуснат, ще има специален режим и графици. Задачата няма да е проста. Да кажем, че засега ни показват желание да задвижим колелото.
Главният архитект на София обеща да стартира процедурата по реконструкцията и останалия ремонт на стадиона. Направихме една програма, по която ще работим ние и общината. Смятаме, че визата за проектиране ще бъде издадена най-късно до края септември.
Смятам, че ще се добутаме до това, което искаме. Дано не са само предизборни обещания. В София не е лесно да построиш гараж, камо ли да се направи реконструкция на стадион. Пречки могат да се появат много и отвсякъде.
Оттук нататък ЦСКА ще подготви в кратки срокове необходимите документи, за да кандидатства за виза за проектиране. Те се подават до главния архитект, който трябва да я издаде. Той има 14-дневен срок от датата на входиране на документите. Разбира се, при положение че няма забележки. В най-оптимистичния вариант клубът ще получи виза около 15 септември.
Получаването на виза далеч не означава разрешително за строеж. Тепърва клубът ще трябва да представя много проекти и други детайли около своите намерения. Те пък ще е необходимо да се одобряват от различни министерства, така че процедурата е времеемка и тежка.
Положителното е, че на този етап от държавата и общината не правят спънки на ЦСКА, което дава ход на процесите. Кога обаче ще се стартира реалното строителство на новата Армия, това едва ли някой може да прогнозира в момента. Важното е, че движение около казуса има и ЦСКА прави първата истински сериозна стъпка към изграждането на стадион, който ще позволи провеждането на мачове на най-високо ниво.
Аз лично не храня големи надежди. Ако има мегдан да се крадне някой лев, може и да стане нещо, но ако начинанието ще трябва да се финансира само от собствениците, забрави!
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Дори и да се тръгне да се прави нещо, преди пролетта на 2020 нищо няма да се случи! Като това е оптимистичен срок, само за започване на дейности - краят ще се чака през...202..и някоя. Така че, много изписани страници, ама...кучетата продължават да си лаят, а кервана си върви
, Делянски "стреля", Митата се ядосва, Хондата черногледства....абе всичко е под контрол..
Хубав ден на всички!

от Kris_men2000 » 31 юли 2019 00:31
Kiril2681 написа:И аз ще бъда любезен - Господин Хонда, още чакам да ми отговорите на един простичък въпрос! Предвид възрастта Ви има вероятност да сте го забравили, затова ще Ви го припомня : Бихте ли ми казала, г-н Хонда, как събаряш един стар стадион, на негово място построяваш нов, в СЪЩИТЕ граници, ОБАЧЕ старото 50+ години НЕ е пречи, НО НОВОТО ще пречи? Как при старото не е имало шум, агресивни фенове и притеснения за мирните граждани, обаче при новото ( което е СЪЩОТО,НО НОВО ) ще има и шум , и агресия, и притеснения, изнасилвания....?!? Ще Ви бъда безкрайно задължен, ако обясните на мен, незнаещият, как точно и защо се получава така?!? Благодаря Ви предварително!
Благодаря за уважението

В последствие изискванията биват променени многократно. Тези нови изисквания не касаят съществуващия стадион , защото той е в заварено положение( няма как да отговаря на новите изисквания) и няма как да има закон с обратно действие. Но примерно ако започвате да строите стадион , то той ще трябва да отговаря на изискванията ,които са в сила в настоящия момент.
Казано по-просто да кажем, преди 50 години не е имало ограничения във височината на която да се строи и е била построена сграда на 10 етажа и височина 30 метра. Да кажем през 2015г влиза в сила плана за съответния район и според този план във въпросния район се разрешава строителство примерно до 10 метра(3 етажа) Това не касае вече съществуващите сгради в района, а само тези които тепърва ще биват проектирани . През 2019г решаваш ,че ще разрушиш старата сграда и ще строиш на нейно място нова. Няма лошо , само дето новата сграда ще трябва да отговаря на изискванията от 2015г и максималната и височина ще бъде 10 метра.
Проблемите свързани със стадиона ги има и в момента (за справка общинския кмет), но стадиона е в "заварено" положение и няма как да бъде махнат от парка. Но ако веднъж бъде премахнат ,новия стадион ще трябва да отговаря на новите изисквания .
Red_Neck написа:Един от собствениците на ЦСКА Юлиян Инджов внесе повече ясното около новия стадион на "червените" след срещата с главния архитект на София Здравко Здравков."Нека феновете да са спокойни - нов стадион ще има. Тепърва ще уточняваме откъде ще влиза техниката, кога и как ще ни пуснат, ще има специален режим и графици. Задачата няма да е проста. Да кажем, че засега ни показват желание да задвижим колелото.
Главният архитект на София обеща да стартира процедурата по реконструкцията и останалия ремонт на стадиона. Направихме една програма, по която ще работим ние и общината. Смятаме, че визата за проектиране ще бъде издадена най-късно до края септември.
Смятам, че ще се добутаме до това, което искаме. Дано не са само предизборни обещания. В София не е лесно да построиш гараж, камо ли да се направи реконструкция на стадион. Пречки могат да се появат много и отвсякъде.
Оттук нататък ЦСКА ще подготви в кратки срокове необходимите документи, за да кандидатства за виза за проектиране. Те се подават до главния архитект, който трябва да я издаде. Той има 14-дневен срок от датата на входиране на документите. Разбира се, при положение че няма забележки. В най-оптимистичния вариант клубът ще получи виза около 15 септември.
Получаването на виза далеч не означава разрешително за строеж. Тепърва клубът ще трябва да представя много проекти и други детайли около своите намерения. Те пък ще е необходимо да се одобряват от различни министерства, така че процедурата е времеемка и тежка.
Положителното е, че на този етап от държавата и общината не правят спънки на ЦСКА, което дава ход на процесите. Кога обаче ще се стартира реалното строителство на новата Армия, това едва ли някой може да прогнозира в момента. Важното е, че движение около казуса има и ЦСКА прави първата истински сериозна стъпка към изграждането на стадион, който ще позволи провеждането на мачове на най-високо ниво.
Аз лично не храня големи надежди. Ако има мегдан да се крадне някой лев, може и да стане нещо, но ако начинанието ще трябва да се финансира само от собствениците, забрави!
Само на мен ли прави впечатление, че Инджов и главния архитект говорят за реконструкция и ремонт ,а не за строеж на нов стадион.
Имаш право, до сега никой не каза, че настоящият ще бъде тотално разрушен и изграден нов стадион, все за реконструкция и ремонт говорят, но все пак нека изчакаме 5-6 месеца да покажат реалният архитектурен проект.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
Абсолютно не вярвам, даже и не следя такива публикации. Каквито и схеми да се правят - външи финансирания, молове, 3-то, 5-то, няма пари за такова нещо.
Другата възможна схема е като при Левски - по сектор на десетилетие, козирка - следващото десетилетие и така за около 50-60 години нов стадион.
Другата възможна схема е като при Левски - по сектор на десетилетие, козирка - следващото десетилетие и така за около 50-60 години нов стадион.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
Mitata написа:honda написа:Не искам да те обиждам, но на колко години си и какво образование имаш?
Има една поговорка "Знай че кой каквото и да ти казва, знай че става дума за пари"![]()
Какъв е смисъла да се прави една инвестиция , ако не се търси възвращаемост?
Намирането на чужд инвеститор не е особено голям проблем. Имаше и други компании ( британска, американска, китайска) подобни на немската за която стана дума по горе . Тези компании са готови да построят стадион , общо взето на всеки един клуб. Едно от изискванията им е клуба да бъде собственик на земята или да има държавни гаранции. Да кажем, че това с гаранциите може да се уреди . Проблема е че всяка една от тези компании иска гарантирана възвръщаемост - като немската фирма спомената по-горе( представляваше ги една засукана нашенка) общо взето искаше най-малко. другите искаха и повече. Това у нас няма как да стане. Ако гарантираните приходи не могат да бъдат реализирани от продажба на билети . Разликата се поема от клуба.
Това че се говори за чуждестранен инвеститор готов да вложи 20 млн евро. - Чудесно дали въпросния инвеститор няма да иска по 2млн евро (поне) на година за него или казваш той е заклет "армеец" и просто за да ви направи кефа ще инвестира 20 млн евро.
Честно казано намирането на пари не е голям проблем, проблема е че тези пари трябва да се връщат с лихва.
Влизане в ШЛ- сериозно ли? По новия регламент шанса български отбор да влезне в групите на ШЛ е много малък. За да се случи това трябва да преодолее примерно някой от шампионите на Холандия, Гърция, Швейцария не мисля ,че е по силите на български отбор.
Така както правиш разчетите най-вероятно ще се окажеш с едни 30-40 млн еврака .....дълговеи оттам нататък пътя го знаете
![]()
Аз вече писах моето мнение - за мен пътя е построяване на стадиони от държавата и клубовете да ги ползват . Примерно за София - един за националния отбор, Левски и ЦСКА-София и друг за останалите клубове. Който и клуб да тръгне да строи сам стадион ще влезне много дълбоко и най-вероятно ще фалира. При нас един сектор почти ни докара до фалит. Какво остава за цял стадион.
Не съм запознат с начина, по който този фонд финансира дейността си. Ако беше банка, ГГ щеше да иде в някоя от многото с клон в България и щеше да изтегли кредит. Възможно е фондът да действа с акумулирани европейки средства, които се харчат по програма за развитие на спорта (доколкото си спомням за няколко години в България бяха похарчени към 100 милиона лева за развитието на селския футбол), възможно е същият да възнамерява да стъпи на родния пазар и с продажбите да избива направените разходи, т.е. да действа като спонсор. При всички случаи преди да се пристъпи към реални действия, за ЦСКА е важно да вземе БА на дългосрочна концесия или да получи стадиона по подобие на Левски - безвъзмездно и за вечни времена.
Колкото до влизането в групите на ШЛ, няма невъзможни неща. Въпрос на силно желание е, на средства, стройна организация, последователност, може би и на нов стадион, защо не национален.
Между другото, за мен построяването на нов ст. БА не е належаща задача пред ръководството на клуба, писал съм го и друг път. За подмяна на седалките и настилката на пистата, за асфалтира на пространството пред А сектор и изграждане на тоалетни във В, Г и Б сектори предполагам работа ще свършат 3-4 милиона. Даже козирка над секторите не ни е нужна, защото чарът на стадионът е близостта с парка, гледката и усещането, че си в едно наистина райско място. Но ако средствата са налице, защо да не се вдигне нова Армия?
Един инвестиционен фонд най-грубо казано се занимава с инвестиране на определени средства с цел постигане на печалба на вложителите във фонда. Има известна разлика между инвестиционен фонд и банка, но не е тук мястото да се коментира.
На мен лично не ми е известно да има европейски фондове за развитие на професионалния спорт.
Тези пари за селски стадиони са всъщност от фонд за развитие на селските райони. Центъра на столицата няма как да мине за селски район. Оставям настрана ,че ЕС въобще забранява масивното строителство в парк.
За спонсорство много трудно някой ще даде повече от 1% от приходите си.
За влизане в ШЛ - много ,много трудно . примерно тази година потенциален противник можеше да ви бъде Аякс , според теб какви средства трябва да бъдат вложени да им бъдете равностойни? -Смешно е.
Хондо, ако за толкова години не си разбрал, че в България всичко е възможно, значи язък ти за годините.
Българският закон е просто една врата в полето стига да имаш необходимото съгласие отгоре.
Що се отнася до икономическата рентабилност на пръв поглед може и да не е изгодно, а всъщност да е точно обратното.
Примерно що за за малоумник трябва да си за да си бутнеш стадиона без осигурено финансиране и коя фирма ще се хване да строи. Обаче резултатът е налице има работещ сектор който е икономически нерентабилен .Обаче те на има го въпреки,че няма логика да го има.
Та такива ми ти работи по нашите земи,чудеса се случват обаче само на подходящите хора.
Българският закон е просто една врата в полето стига да имаш необходимото съгласие отгоре.
Що се отнася до икономическата рентабилност на пръв поглед може и да не е изгодно, а всъщност да е точно обратното.
Примерно що за за малоумник трябва да си за да си бутнеш стадиона без осигурено финансиране и коя фирма ще се хване да строи. Обаче резултатът е налице има работещ сектор който е икономически нерентабилен .Обаче те на има го въпреки,че няма логика да го има.
Та такива ми ти работи по нашите земи,чудеса се случват обаче само на подходящите хора.