Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Re: Магията ЦСКА!(Всекидневна)

Мнениеот Old_death » 01 юни 2017 16:00

baraba написа:
Търгът за емблемата и активите на ПФК ЦСКА АД бе спечелен от представителя на „Рен Енимълс” ЕООД Иван Велчев. Неговата оферта на стойност 8 милиона лева бе най-висока в наддаването. Два дни по-късно се породиха доста въпроси, които Агенция БЛИЦ зададе на синдик Дора Милева.

-Госпожо Милева, въпреки края на сагата с емблемата на ЦСКА, се появиха някои въпроси...
(смее се). Какви въпроси?! Край. Има оферта от 8 милиона и тя печели търга.

-В какъв срок трябва да се платят тези пари? Първоначално се появи информация за 7 дни. Така ли е?
-Не, категорично няма такъв срок. Победителят в търга е кредитор на ПФК ЦСКА АД. Затова тези седем дни НЕ важат за него в ролята му на кредитор. Има промяна в търговския закон в сила от 1 януари, според която трябва да бъде изготвена сметка за разпределение на тази сума (б.р. – става въпрос за 8-те милиона). Тя трябва да влезе в сила и тогава кредиторът, ако има да приспада свои вземания, да ги приспадне и да доплати остатъка.

-Къде в опашката на кредитори е победителят за емблемата „Ред Енимълс” ЕООД?
-Има си ред на вземанията съгласно търговския закон. Първи ред са обезпечени кредитори – в случая обезпечени кредитори са Инвестбанк и НАП. Но те ще си получат парите от сумата за марката, тъй като това е тяхното обезпечение. След това идват различни разноски, заплати, хонорари на адвокати. След тях на опашката се нареждат треньори и футболисти.

-Появи се слух, че тези 8 милиона може да не бъдат платени. А ще се протака във времето, докато бъдат спечелени базите?
-Аз слухове не коментирам и не работя със слухове. Ако мога да се изразя на футболен език, аз съм фен на закона. И на никой футболен клуб или на бизнесмен. Аз искам законът да се спазва и затова работя според закона. Не искам някой да ми вменява вина за това или онова, аз просто съм представител на закона и придвижвам процеса. Това е. И все пак, за да ви отговоря на въпроса - разчитам, че купувачът е коректен и ще си плати, когато настъпи този срок.

-Пак да ви попитам, какъв е този срок за плащане на 8-те милиона лева? Няколко седмици, месеца или година.
-Няма конкретен срок. Първо трябва да изготвя сметката за разпределение на парите. Тя да бъде публикувана в Търговския регистър и да бъде на видно място в съда в срок от 14 дни. В тези 14 дни всеки кредитор, абсолютно всеки доволен или недоволен кредитор, може да я обжалва. Ако има обжалване, изчакваме съдия по несъстоятелност да се произнесе. Това може да нанесе промени по сметката. Решението на съдията също трябва да бъде вписано в Търговски регистър и може да бъде обжалвано. Така че всичко може да протече няколко месеца.

-Ако един ден победителят в търга оттегли искането си да придобие активите и емблемата на ПФК ЦСКА АД какво следва?
-По закон следва да бъде поканен вторият купувач с най-висока оферта. Знаете коя е.

-Има ли свързаност между офертите, т.е., ако победителят оттегли своята молба, вие да заличите и следващите?
-Не, естествено. Въпросът е следващите в реда на купувачите дали ще продължат да имат интерес да придобият активите и емблемата. Ако имат, продължаваме, ако нямат, те също могат да оттеглят офертите си.

-Доволна ли сте от условията на проведения търг на 30 май в Кърджали? Беше на ваша територия?
-Този търг показа, че има държавност. И тя най накрая се прояви. Огромни благодарности на главния секретар на МВР Младен Маринов за помощта, която ни оказа. Както на служителите на реда и на униформените в Кърджали. Защото на стадион „Българска армия” на предишния търг нещата не бяха нормални. Говореше се, че и в Кърджали може да се случи нещо, но не стана. Работихме спокойно, за което наистина благодаря на органите на реда.

-От ЦСКА казаха, че ще подадат сигнал до прокуратурата и жалба до Министерството на правосъдието, защото не сте осигурила равни възможности за участие на всички страни и сте допуснала подмяна на оферти?
-(смее се). Боже мой, как бих могла да подменя оферти. Нали в стаята имаше поне 10 души и всичко беше повече от ясно.

Та разни сини "експерти" онзи ден определиха съвсем други срокове .... ама не им е за първи път да пишат в темата за ЦСКА глупости !!!
Ако и синдика не знае , какви са сроковете които трябва да спазва и кога и на кого ще се плаща ... :mrgreen:
И специално за Петко , оказа се , че в стаята е имало около 20 очи , не четири , а кой какви доказателства ще представи в съда , това вече е отделен въпрос !!!

Сто пъти да го публикувате това , Андрешко пак няма да го разбере . Просто трябва да се чете преди да се пише !
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 01 юни 2017 16:02

baraba написа:Така , най-после една от Комисиите в това БФС си свърши работата и се произнесе , сега чакаме ЛК , какво ще направи !!! ЛК трябваше да се произнесе още вчера !!!

Точно това е! БФС са изпратили запитване до УЕФА, на което последните са отговорили отрицателно!
Това не е решение, а запитване! На запитване не можем пуснем жалба! А решението се чака от БФС!
Когато излязат с решение за евролицензите, и ако то е негативно за ЦСКА, едва тогава ще можем да обжалваме!

ПП И за да няма неразбрали! Решенията за евролицензите се вземат от БФС, а не от УЕФА!
ППП Много голямо протакане от БФС тази година за евролицензите, нещо много мътно има тук!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 01 юни 2017 16:17

vaskonti написа:
Teo написа:Голяма част от парите за емблемата отиват в погасяване на стари задължения които имаше старото акционерно дружество... чакам мнение от Васконти за очевадната приемственост, която искаше!

Нищо очевадно няма, Тео. Има само обещание да се дадат едни пари, има сведения, получени по канала ЕЖК, че на УЕФА ще се платят едни 2 милиона.
Тео, аз съм казвал хиляда пъти, че при определени обстоятелства бих припознал тоя клуб. Да кажем, че всичко необходимо в тази насока се случи. Питам - защо трябваше да се загубят 2 години, даже вече са 4? Защо трябваше да се стига до там да се псуват юноши на ЦСКА, които са в тоя клуб от 5 годишна възраст? Защо трябваше да се разделят феновете - все тая колко е било разединението! И тука седнали разни хора да пращат на Герена стари ЦСКАри само защото не искат да приемат това, което стана? А колкото и да си заравяте главата, този клуб на Армията няма никаква пряка или дори далечна косвена връзка с ЦСКА. Това е абсолютен факт, макар и да има легитимен шанс все пак в крайна сметка да бъде приет за приемник на ЦСКА. Ами ние не приемаме нещата просто така, случилото се беше наистина прекалено! Самите фенове малко преди това писаха декларация, че няма никога, забележи - никога да приемат Литекс. Да не ти припомням самият ти как залиташе. В крайна сметка все пак избрахте лекия и неангажиращ път - ваше право. Аз реших да действам на принципа виновен до доказван на противното. Ако Ганчев не направи нещо повече от едни голи обещания, той ще си остане виновен в моите очи, а този клуб ще си остане чисто нов такъв, без история и все тая вие какво мислите по въпроса.

Васко, обстоятелствата са налице след като плащаме задълженията на старото дружество и притежаваме административно емблемата. Знам, че харесваш ЦСКА на Армията и Гришата и ненавиждаш оня урод от Разград. Няма нищо фрапантно вече да си кажеш, че това е твоя отбор, защото приемствеността е налице. Знаеш ли защо Гришата даде такава огромна сума, заради това, че имаше слух, че трите подставени фирми на Домуса ще предложат 7 милиона лева и накрая се оказа нещо такова като ги събереш всичките му пари са 7.5 милиона. Гришата ще плати за емблемата и оттам насетне сме на 99.9% правоприемник на старото дружество!
Дори и един лев от тия пари за емблемата да отиде в държавата, ставаме правоприемник на ПФК ЦСКА АД!
@ В тая връзка не е нужно да плащаме на абсолютни никой нищо повече... от новия сезон Гришата ще сменя името на дружеството за да не може да правиме повече оргазъм на сините ... ставаме ПФК ЦСКА ЕАД!

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 01 юни 2017 16:25

Да вметна още нещо само на тема "приемственост на дружество".
@ В момента всеки лев които отива в Панчарево е все едно връщаме на държавата задължения към ПФК ЦСКА АД.

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 01 юни 2017 16:50

Old_death написа:
baraba написа:
Търгът за емблемата и активите на ПФК ЦСКА АД бе спечелен от представителя на „Рен Енимълс” ЕООД Иван Велчев. Неговата оферта на стойност 8 милиона лева бе най-висока в наддаването. Два дни по-късно се породиха доста въпроси, които Агенция БЛИЦ зададе на синдик Дора Милева.

-Госпожо Милева, въпреки края на сагата с емблемата на ЦСКА, се появиха някои въпроси...
(смее се). Какви въпроси?! Край. Има оферта от 8 милиона и тя печели търга.

-В какъв срок трябва да се платят тези пари? Първоначално се появи информация за 7 дни. Така ли е?
-Не, категорично няма такъв срок. Победителят в търга е кредитор на ПФК ЦСКА АД. Затова тези седем дни НЕ важат за него в ролята му на кредитор. Има промяна в търговския закон в сила от 1 януари, според която трябва да бъде изготвена сметка за разпределение на тази сума (б.р. – става въпрос за 8-те милиона). Тя трябва да влезе в сила и тогава кредиторът, ако има да приспада свои вземания, да ги приспадне и да доплати остатъка.

-Къде в опашката на кредитори е победителят за емблемата „Ред Енимълс” ЕООД?
-Има си ред на вземанията съгласно търговския закон. Първи ред са обезпечени кредитори – в случая обезпечени кредитори са Инвестбанк и НАП. Но те ще си получат парите от сумата за марката, тъй като това е тяхното обезпечение. След това идват различни разноски, заплати, хонорари на адвокати. След тях на опашката се нареждат треньори и футболисти.

-Появи се слух, че тези 8 милиона може да не бъдат платени. А ще се протака във времето, докато бъдат спечелени базите?
-Аз слухове не коментирам и не работя със слухове. Ако мога да се изразя на футболен език, аз съм фен на закона. И на никой футболен клуб или на бизнесмен. Аз искам законът да се спазва и затова работя според закона. Не искам някой да ми вменява вина за това или онова, аз просто съм представител на закона и придвижвам процеса. Това е. И все пак, за да ви отговоря на въпроса - разчитам, че купувачът е коректен и ще си плати, когато настъпи този срок.

-Пак да ви попитам, какъв е този срок за плащане на 8-те милиона лева? Няколко седмици, месеца или година.
-Няма конкретен срок. Първо трябва да изготвя сметката за разпределение на парите. Тя да бъде публикувана в Търговския регистър и да бъде на видно място в съда в срок от 14 дни. В тези 14 дни всеки кредитор, абсолютно всеки доволен или недоволен кредитор, може да я обжалва. Ако има обжалване, изчакваме съдия по несъстоятелност да се произнесе. Това може да нанесе промени по сметката. Решението на съдията също трябва да бъде вписано в Търговски регистър и може да бъде обжалвано. Така че всичко може да протече няколко месеца.

-Ако един ден победителят в търга оттегли искането си да придобие активите и емблемата на ПФК ЦСКА АД какво следва?
-По закон следва да бъде поканен вторият купувач с най-висока оферта. Знаете коя е.

-Има ли свързаност между офертите, т.е., ако победителят оттегли своята молба, вие да заличите и следващите?
-Не, естествено. Въпросът е следващите в реда на купувачите дали ще продължат да имат интерес да придобият активите и емблемата. Ако имат, продължаваме, ако нямат, те също могат да оттеглят офертите си.

-Доволна ли сте от условията на проведения търг на 30 май в Кърджали? Беше на ваша територия?
-Този търг показа, че има държавност. И тя най накрая се прояви. Огромни благодарности на главния секретар на МВР Младен Маринов за помощта, която ни оказа. Както на служителите на реда и на униформените в Кърджали. Защото на стадион „Българска армия” на предишния търг нещата не бяха нормални. Говореше се, че и в Кърджали може да се случи нещо, но не стана. Работихме спокойно, за което наистина благодаря на органите на реда.

-От ЦСКА казаха, че ще подадат сигнал до прокуратурата и жалба до Министерството на правосъдието, защото не сте осигурила равни възможности за участие на всички страни и сте допуснала подмяна на оферти?
-(смее се). Боже мой, как бих могла да подменя оферти. Нали в стаята имаше поне 10 души и всичко беше повече от ясно.

Та разни сини "експерти" онзи ден определиха съвсем други срокове .... ама не им е за първи път да пишат в темата за ЦСКА глупости !!!
Ако и синдика не знае , какви са сроковете които трябва да спазва и кога и на кого ще се плаща ... :mrgreen:
И специално за Петко , оказа се , че в стаята е имало около 20 очи , не четири , а кой какви доказателства ще представи в съда , това вече е отделен въпрос !!!

Сто пъти да го публикувате това , Андрешко пак няма да го разбере . Просто трябва да се чете преди да се пише !

Обичайно отговорите ви не са по мнението ми,а винаги са свързани с НЕчетене,НЕмислене.
Самият факт,че не съм сред припозналите,говори колко ми е УМА.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 01 юни 2017 16:58

Teo написа: от новия сезон Гришата ще сменя името на дружеството за да не може да правиме повече оргазъм на сините комедианти... ставаме ПФК ЦСКА ЕАД!

Инджов и Стоичков ще се отказват от акциите и напускат дружеството ли.
Изображение

Ozzimozzi
Контакти:

Мнениеот Ozzimozzi » 01 юни 2017 17:03

petko.h.markov написа:
Red_Neck написа:[offtopic]Бай Петко, кашата с баража за ЕКТ се нищи в други подфоруми :)
Тук коментираме далеч по-тривиални неща ;)[/offtopic]

[offtopic]Като това например
Ozzimozzi написа:
НКП "Левски" след като оправи ПФК Левски се зае да оправя и съперниците! Действат със замах, не се шегуват. ;)

Или това- delqnski47
Честно си признавам - тия пичове са много големи мазохисти.Честно. :lol: :lol: :lol:[/offtopic]

Пеца, понеже ме цитира, но вероятно не си чел "творението на" НКП Левски, ще си позволя да те открехна, че то е насочено срещу търга за емблемата, Гриша Ганчев и не на последно място срещу ЦСКА! В този пасквил, динамовци от НКП са си позволили да нарекат ЦСКА "рожбата на комунизма" и "червените безродници". Ако на теб ти е безразлично как някакви самозабравили се динамовци, наричат по медиите ЦСКА си е твой проблем, но за мен като стар фен на ЦСКА, това е меко казано обидно!
Та е хубаво преди да бързаш да плюнеш, да прочетеш какво се коментира!
Последна промяна от Ozzimozzi на 01 юни 2017 17:18, променено общо 1 път.
Защо Левски не е обслужвал дълга си към НАП в последните 2 години, при положение, че това е водещото плащане за придобиване на лиценз?
- Не бих казал, че плащанията към НАП са най-важното нещо за получаване на професионален лиценз.

Красимир Иванов

tralala_12345
Контакти:

Мнениеот tralala_12345 » 01 юни 2017 17:11

CSKA 78 написа:
baraba написа:Така , най-после една от Комисиите в това БФС си свърши работата и се произнесе , сега чакаме ЛК , какво ще направи !!! ЛК трябваше да се произнесе още вчера !!!

Точно това е! БФС са изпратили запитване до УЕФА, на което последните са отговорили отрицателно!
Това не е решение, а запитване! На запитване не можем пуснем жалба! А решението се чака от БФС!
Когато излязат с решение за евролицензите, и ако то е негативно за ЦСКА, едва тогава ще можем да обжалваме!

ПП И за да няма неразбрали! Решенията за евролицензите се вземат от БФС, а не от УЕФА!
ППП Много голямо протакане от БФС тази година за евролицензите, нещо много мътно има тук!

Протакат, за да може да мине баража, защото Левски не взимат евролиценз и сега удобно ще паднат. И така няма да се разбере.
А ние, че няма да участваме е ясно, независимо дали това е отговор на запитване или крайно решение. Би трябвало да си го видял в оклюмалите физиономии на Марков и Стоилов.

Потребителски аватар
howmen
Контакти:

Мнениеот howmen » 01 юни 2017 17:22

Нещо се изгубих в превода :roll:
Цяла година Павел Колев и сие,разказваха на всякъде че ЦСКА-София не е ЦСКА!!!
Куп комплексари си правеха пиар,бъркаха в окървавената армейска душа...акционера БАТЭ Боримиров(някой да го е чувал скоро време :mrgreen: ) трактати развиваше,как Литекс ще става ЦСКА.То уж и така стана!?До колкото ми е известно,за да може един отбор да се премести от едно място на друго,в наредбите е упоменато разстояние от 150км.За това Чавдар Етрополе придоби Литекс Ловеч,след което се премести в София и се преименува на ЦСКА-София.Правилниците са спазени(поправете ме ако греша).След което БФС направи нов формат на първенството,новосформираното(но не и новосъздадено) дружество трябваше да играе във Втора лига с лиценза на Литекс,но беше поканено да вземе участие в първа лига по подобие на още няколко клуба.
Тук вече ми възникват няколко въпроса,на които колкото и да се блъскам не мога да си отговоря?!
1.ЦСКА-София правоприемник ли е на Литекс Ловеч?
2. Защо УЕФА третира(да не забравяме че няма отказ за участие в турнирите) ЦСКА-София като нов отбор?Нали това е обединение на два клуба с история,тук името е без значение,всеки има право да използва дадено име стига то да не е запазена марка.
3.След сагата с активите на ПФК ЦСКА и преливането им в активите на новото дружество,се заговори че отбора има вариант да поиска от УЕФА участие от името на ПФКато!?Дали е възможен сценарии?
You`re My Wicked Live

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 01 юни 2017 17:27

tralala_12345 написа:.
А ние, че няма да участваме е ясно, независимо дали това е отговор на запитване или крайно решение. Би трябвало да си го видял в оклюмалите физиономии на Марков и Стоилов.

ЛК да се произнесе, за да можем да обжалваме, пък за останалите неща не бери грижа! :) ;)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Върни се в “ЦСКА”