Какво се случи с нас?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Tatone
Контакти:

Re: Какво се случи с нас?

Мнениеот Tatone » 07 юли 2016 09:20

Демба_Ба написа: Скоро ще имаме и нов собственик, така че ни е "се таа брат" дали ще пердашим "автентичния" Цска на Черепа, или преименувания Литекс-Етро поле на ГГ. И Черепа и ГГ са изяли толкова бой от Левски през тези години, колкото няма овце и кози в техните родни села :lol: .Така че пак казвам-нас не ни намесвайте във вашите циркове .

Момче, знам че темата е на цесекарите но гледай сега за да не ставаш смешен след няколко месеца. Новият собственик на Левски, който се тиражира е чичко, бившо шофьорче, човек който не разбира от парички но е крал толкова много, че имам някакви, който скоро ще му ги вземат другите шоофьорчета. Новият бос на Левски дължи парици на не една и две мутри и идва в Левски по принуда а не щото много аресва Суха река и село Подуене. Новият бос на Левски идва за да прави разни различни неща от футболните в Левски, но това е тема за след месец, два, три. Не си мисли че идва някой който иска да развива нашият отбор. Ние сме заложници на мутрите от много време и скоро не виждам как ще се освободим от тях. Гледай сеира тук и се моли бурята която е пред нас да не ни скърши платната.

Scanspeak
Контакти:

Мнениеот Scanspeak » 07 юли 2016 09:33

Нещо не се е случило докато ние самите не го предизвикаме. Момента е тежък и трябва да направим това, което някои видни "държавници" не желаят - да сме единни. Само заедно сме сила и само докато бяхме заедно имахме тежест в казуса, сега целят да ни разделят за да ни неутрализират като глас. Не бива да се подаваме на този натиск - ще имаме и нашето време за отмъщение - идват избори - да не забравяме.

Аз съм много скептичен към идеите на ГГ - твърде дълго не пое никакъв ангажимент към ЦСКА, който обичал толкова много, след това докато бяхме във В група знам и че средствата, които е налял, са оскъдни. След това в тежък момент за нашият любим отбор - регистрира втори с неговото име, че дори и неговата емблема, като тоя платен протест на Армията според мен е негово дело или на оня простак Паслар. Освен това ГГ направи доста гафове в много кратък период от време, издавайки, че хората около него откровено са доста прости, може би и с цел.

Както и да е - дали искаме Божков или не, според мен е по-маловажно от това дали искаме клуба ни да оцелее. Ако ПФК ЦСКА изчезне - колко от нас ще припознаят Литекс с неговото ново амплоа? Аз лично - не. Един клуб е история, емблема и на края име - ако липсват - до колко този нов отбор е ЦСКА? Като ГГ иска да играе хоро, ще се изпоти, това е положението и е редно да спре с провокациите и опитите за деление, и да помисли как да предложи план, който да помогне на ЦСКА да бъде оздравен.
"Този коментар е спонсориран от Кен, кренвирши за всеки зелен"

csimoen2
Контакти:

Мнениеот csimoen2 » 07 юли 2016 09:44

Altarf написа:Дъвкано е хиляда пъти, има огромна тема по въпроса. Някои много се повлияха от цирка на Зафиров, организиран с любезната подкрепа на левскари и професионални протестиращи (атакисти). Истината обаче е, че няма разделяне на феновете. Има отделяне на една малка част/група от мнозинството. Мненията се разделиха на два лагера, единият от които има голямо мнозинство и скоро ще спечели войната.

Единият лагер е неграмотен (не може да направи разликата между търговско дружество и футболен клуб) ИЛИ наивен (вярва, че десет години по селата са добра идея за възраждане на ЦСКА).
Другият е прагматичен (вярва в най-бързото възможно връщане на ЦСКА в елита). Никъде в това противопоставяне няма морал.

Едните са водени от кредиторите на старото дружество и лица, свързани с неговото пропадане - хора на хранилката, за които ЦСКА беше повече бизнес и средство, отколкото любов. Прибавям към тях и левскарите.
Другите са водени от големите червени легенди, чиито имена не един или два пъти споменахме.

Едните не разбраха, че търговското дружество, чрез което ЦСКА участва в гражданския оборот, има само и единствено търговски интерес и се управлява от лица, които нито сме избирали, нито одобрявали. А всеки един търговец може да фалира, което обаче не води до фалит на общността, която стои зад него.
Другите разбраха много отдавна, че оздравяването на търговското дружество е невъзможно, неоправдано и ненужно и че трябва да се търси друг, умен начин ЦСКА да се върне на мястото си.

Едните си мислят, че Литекс се е преместил в София. Другите добре знаят, че Гриша Ганчев просто спря да инвестира в Литекс и насочи средствата си в ЦСКА.

Едните по свой собствен избор ще спрат да ходят на стадиона, другите ще продължат да го правят.

Симпатяга, ти се сериозен ли си????

Това което си написал е за заблуда на някое 10 годишно хлапе, не се излагай, моля те...

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 07 юли 2016 09:50

Altarf написа:..............................................

Едните по свой собствен избор ще спрат да ходят на стадиона, другите ще продължат да го правят.

На никой цесекар не може да му бъде забранено да стане от ЦСКА Ловеч. Това е личен избор, обаче аз съм от София и познавам стотици чорбари едни са ми приятели а други големи приятели. Та тези хора определено няма да станат от ЦСКА Ловеч, поне докато техният им отбор ЦСКАА София съществува а ако умре може би ще станат от Локото. Най-близко е с цветовете.

biso62
Контакти:

Мнениеот biso62 » 07 юли 2016 09:51

DANS написа:
biso62 написа:Понеже непрекъснато се правят някакви анлогии нека да дам и аз една. Харесваш си квартал да живееш. Харесваш си място с една красива стара българска къща на него. И решаваш,че заради мястото си струва да инвестираш и да я потегнеш,защото предишния собственик не е пипнал нищо,само е живял.Поогледал си нещата и си решил,че можеш да си го позволиш.Купуваш.Влизаш във владение.И започваш да ремонтираш.В един момент се оказва,че всички греди са проядени от дървояди,кипрпичът се е разпаднал,основите са наводнени.И си задаваш въпроса-дали да се започне мащабна реставрация,която ще отнеме много време ,средства и нерви.И няма да ти позволи да заживееш в този дом поне още 15 години.Или да събориш всичко и да построиш нов дом,със съвременни материали и технологии,но със същата фасада.Който ще стане за 6 месеца,да речем.И след това ье можеш да му се наслаждаваш.

Е,аз съм на 50 плюс години.И съм направил немалко ремонти.Изобщо това не подлежи на диспут.Защото-първо,няма да съм жив да заживея в дома си.И второ-ще ми струва толкова скъпо,че ще ме разори.А крайният ефект ще е меко казано,съмнителен. И всичко това по причина,че предишния собственик не си е пръднал приста един пирон да забие.Е,защо да му плащам безхаберието,вместо да си направя нещо,което ще е по-красиво,удобно и функционално.Мястото е същото,видът е същия,много по хигиенично,удобно и красиво.Вместо да живуркам в мухлясало мазе.

Тази аналогия е съвсем повърхностна и неточна.Но за реставриране на къщата могат да плачат само тези,които не вадят пари,но обясняват как се губи иначе духа на иота.както и БиК,Енерго и прочие,дето съм решил да се откача от тях и да мина на пасивен дом или на екологично съществуване.Без да се налага да им плащам такси,сметки и разходи.

Даваш аналогия с "една красива стара българска къща", а това предполага тя да е паметник на културата, паметниците не културата не могат да се рушат до основи, може се ремонтират, но трябва да е със същите греди и материали, от които са били изградени, не с железобетон от етрополски цимент!

ЦСКА може да се разглежда и като част от нематериалното културно наследство на България, затова запазването на автентичността е от голямо значение!

ГГ наскоро ни нарече "прекалено честолюбиви", благодаря за комплимента, но ГГ не знае, че ЧЕСТТА И ДОСТОЙНСТВОТО никога не могат да бъдат "прекалени", особено в ЦСКА!

Правя разлика между паметник на културата и стара къща. Не всичко старо е паметник...

кристи3
Контакти:

Мнениеот кристи3 » 07 юли 2016 09:59

Scanspeak написа:Нещо не се е случило докато ние самите не го предизвикаме. Момента е тежък и трябва да направим това, което някои видни "държавници" не желаят - да сме единни. Само заедно сме сила и само докато бяхме заедно имахме тежест в казуса, сега целят да ни разделят за да ни неутрализират като глас. Не бива да се подаваме на този натиск - ще имаме и нашето време за отмъщение - идват избори - да не забравяме.

Аз съм много скептичен към идеите на ГГ - твърде дълго не пое никакъв ангажимент към ЦСКА, който обичал толкова много, след това докато бяхме във В група знам и че средствата, които е налял, са оскъдни. След това в тежък момент за нашият любим отбор - регистрира втори с неговото име, че дори и неговата емблема, като тоя платен протест на Армията според мен е негово дело или на оня простак Паслар. Освен това ГГ направи доста гафове в много кратък период от време, издавайки, че хората около него откровено са доста прости, може би и с цел.

Както и да е - дали искаме Божков или не, според мен е по-маловажно от това дали искаме клуба ни да оцелее. Ако ПФК ЦСКА изчезне - колко от нас ще припознаят Литекс с неговото ново амплоа? Аз лично - не. Един клуб е история, емблема и на края име - ако липсват - до колко този нов отбор е ЦСКА? Като ГГ иска да играе хоро, ще се изпоти, това е положението и е редно да спре с провокациите и опитите за деление, и да помисли как да предложи план, който да помогне на ЦСКА да бъде оздравен.

Като казваш, че Ганчев дал "оскъдни" средства, докато бяхме във В група, вероятно имаш предвид, че ти можеш да дадеш много повече, така ли? Защото "оскъдните" средства на Ганчев бяха не по-малко от 30-40 хил. на месец плюс отделно лагери, ремонти, които започна на базата и т.н. За годината, която ЦСКА за него беше неясен проект е вложил не по-малко от 500 хил. при положение, че всички приходи от продажби на билети отиваха в ПФК-то, т.е за заплатката на баба Дора. Ако за теб това са оскъдни пари, може би ти си човекът, който трябва да се заеме с ЦСКА.

И още нещо до ДАНС, Пивър плейт и някои други, които говорят за ВБ неговото "автентично" ЦСКА - вземете и се запознайте с неговия т.нар. "оздравителен" план - той не предвижда запазване на сегашното ПФК. Напротив, предвижда отборът да играе чрез създаденото минлата година от ВБ ФК ЦСКА-София, като на него щели да бъдат прехвърлени членствените права от ПФК-то, т.е. последното ("автентичното") НЯМА ДА РАЗВИВА ПОВЕЧЕ ФУТБОЛНА ДЕЙНОСТ. Планът на ГГ е подобен, но поне не ни залъгва с празни приказки за "автентичност" и криворазбран морал.
Аз подкрепям плана на Гриша Ганчев за възраждането на ЦСКА

biso62
Контакти:

Мнениеот biso62 » 07 юли 2016 10:01

Tatone написа:
biso62 написа:Понеже непрекъснато се правят някакви анлогии нека да дам и аз една. Харесваш си квартал да живееш. Харесваш си място с една красива стара българска къща на него. И решаваш,че заради мястото си струва да инвестираш и да я потегнеш,защото предишния собственик не е пипнал нищо,само е живял.Поогледал си нещата и си решил,че можеш да си го позволиш.Купуваш.Влизаш във владение.И започваш да ремонтираш.В един момент се оказва,че всички греди са проядени от дървояди,кипрпичът се е разпаднал,основите са наводнени.И си задаваш въпроса-дали да се започне мащабна реставрация,която ще отнеме много време ,средства и нерви.И няма да ти позволи да заживееш в този дом поне още 15 години.Или да събориш всичко и да построиш нов дом,със съвременни материали и технологии,но със същата фасада.Който ще стане за 6 месеца,да речем.И след това ье можеш да му се наслаждаваш.

Е,аз съм на 50 плюс години.И съм направил немалко ремонти.Изобщо това не подлежи на диспут.Защото-първо,няма да съм жив да заживея в дома си.И второ-ще ми струва толкова скъпо,че ще ме разори.А крайният ефект ще е меко казано,съмнителен. И всичко това по причина,че предишния собственик не си е пръднал приста един пирон да забие.Е,защо да му плащам безхаберието,вместо да си направя нещо,което ще е по-красиво,удобно и функционално.Мястото е същото,видът е същия,много по хигиенично,удобно и красиво.Вместо да живуркам в мухлясало мазе.

Тази аналогия е съвсем повърхностна и неточна.Но за реставриране на къщата могат да плачат само тези,които не вадят пари,но обясняват как се губи иначе духа на иота.както и БиК,Енерго и прочие,дето съм решил да се откача от тях и да мина на пасивен дом или на екологично съществуване.Без да се налага да им плащам такси,сметки и разходи.

Много си прав, чичо. Винаги може да си смениш отбора. Днес си от ЦСКА но си на 50 а отборът ти явно не е добре. Може би няма да доживееш славни моменти с него, що да не станеш от Литекс и за твой късмет тия същите решават че вече искат да се казват ЦСКА. Ти всъщност си си сменил отбора ама той за да ти направи густо си е сменил името, че като ходиш на мач да не се налага да учиш новото а да си караш със старото. Сигурно толкова ремонти си направил, че това трудно ще го разбереш но нищо. Давай все така. Може и държавата да смениш щото в тази преспективите са ти зиро.

Момче младо,само фактът,че ми викаш "чичо" е показателен за житейския ти опит. А аз съм видял много,свързано с моя отбор. И без значение как се е казвал аз съм милеел за него. Всъщност не осъзнавате,че е дошло време разделно. Или с някакво достойнство(според вас) да съществуваме някак си. Или да преглътнем малко от гордостта си и пак да сме флагман. При първият вариант точно след година левскарите така ще са ни скъсали от подигравки и всичко,с което да ни унизят като фенове и отбор. Тогава и това,дето сега го смятате за чест ще отиде по дяволите. Проблемът е,че влезе ли се в тази спирала няма измъкване. И нещата няма да се решават със спортни средства. А с вътрешни зависимости. При ГГ няма да е така. Но си млад,за да го разбереш. И като всеки млад човек предпочиташ да паднеш с вдигната глава,отколкото по някакъв начин да оцелееш,да се бориш и да вървиш напред. На първото му викат идеализъм,на второто-прагматизъм. И всичко е въпрос на време и житейски опит. Поздрави!

Потребителски аватар
eMs1
Контакти:

Мнениеот eMs1 » 07 юли 2016 10:04

Altarf написа:Дъвкано е хиляда пъти, има огромна тема по въпроса. Някои много се повлияха от цирка на Зафиров, организиран с любезната подкрепа на левскари и професионални протестиращи (атакисти). Истината обаче е, че няма разделяне на феновете. Има отделяне на една малка част/група от мнозинството. Мненията се разделиха на два лагера, единият от които има голямо мнозинство и скоро ще спечели войната.

Единият лагер е неграмотен (не може да направи разликата между търговско дружество и футболен клуб) ИЛИ наивен (вярва, че десет години по селата са добра идея за възраждане на ЦСКА).
Другият е прагматичен (вярва в най-бързото възможно връщане на ЦСКА в елита). Никъде в това противопоставяне няма морал.

Едните са водени от кредиторите на старото дружество и лица, свързани с неговото пропадане - хора на хранилката, за които ЦСКА беше повече бизнес и средство, отколкото любов. Прибавям към тях и левскарите.
Другите са водени от големите червени легенди, чиито имена не един или два пъти споменахме.

Едните не разбраха, че търговското дружество, чрез което ЦСКА участва в гражданския оборот, има само и единствено търговски интерес и се управлява от лица, които нито сме избирали, нито одобрявали. А всеки един търговец може да фалира, което обаче не води до фалит на общността, която стои зад него.
Другите разбраха много отдавна, че оздравяването на търговското дружество е невъзможно, неоправдано и ненужно и че трябва да се търси друг, умен начин ЦСКА да се върне на мястото си.

Едните си мислят, че Литекс се е преместил в София. Другите добре знаят, че Гриша Ганчев просто спря да инвестира в Литекс и насочи средствата си в ЦСКА.

Опрните точки в действие, поне си синтезирал в един пост всичките глупости.
Неграмотни са тези които се вързват на тези йезуитски тълкувания на законите. Лошото е, че са много. Добре е, че не са толкова много, но това ще го разберете в по-късен етап, слава Богу има хора, достатъчно образовани и мислещи, които да не ви се вързват на пропагандата, въпреки опитите във всички медии, социални мрежи, форуми и т.н.

Потребителски аватар
HekakaB
Контакти:

Мнениеот HekakaB » 07 юли 2016 10:28

Спортен клуб по закона за физическото възпитание и спорта Е търговско дружество.Няма такива филми като клуб без ЮЛ.Не може да сменяш ЮЛ на клуба.Те са едно и също.Умре ли ЮЛ, умира клуба.Днес сме 21-ви век, не сме 19-ти.Спортните клубове вече не са идеи и за драве, а са бизнес.
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)

Потребителски аватар
eMs1
Контакти:

Мнениеот eMs1 » 07 юли 2016 10:28

ЗФВС
Чл. 12. (1) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2002 г.) Спортните клубове, които развиват и осъществяват професионален спорт, могат да се регистрират като акционерни дружества - професионални спортни клубове, или като сдружения с нестопанска цел - професионални спортни клубове.
(2) (Нова - ДВ, бр. 75 от 2002 г.) Професионалните спортни клубове трябва да отговарят и на следните допълнителни условия:
1. в наименованието им изрично да е посочено, че са "професионален спортен клуб";
2. да са регламентирали чрез договори правата и задълженията на професионалните спортисти съгласно определения им статут;
3. едно физическо или юридическо лице да не притежава мажоритарните дялове или контрола на два и повече професионални спортни клубове, участващи в едно състезание или първенство;
4. професионалните спортни клубове - акционерни дружества, да издават само поименни акции.

Altarf написа:Единият лагер е неграмотен (не може да направи разликата между търговско дружество и футболен клуб) ИЛИ наивен (вярва, че десет години по селата са добра идея за възраждане на ЦСКА).
Другият е прагматичен (вярва в най-бързото възможно връщане на ЦСКА в елита)...........................
...........

Грамотният, ще ни кажеш ли разликата между "търговско дружество", т.е. АД или ЮЛНЦ и "футболен клуб", т.е. професионален спортен клуб каква е?
И сега нямам намерение да ти ровя други членове от други закони, наредби и т.н., за да ти покажа, какво следва, когато "Един клуб реши да си смени търговското дружество", не е това, което се случва в момента с ЦСКА и Литекс. Също и за фалита, но все пак в хипотези за бъдещето няма смисъл да изпадаме в момента.

П.П. Виждам, че колегата по-горе ме е изпреварил, но нищо, да е по-ясно.

Върни се в “ЦСКА”