biso62 написа:Понеже непрекъснато се правят някакви анлогии нека да дам и аз една. Харесваш си квартал да живееш. Харесваш си място с една красива стара българска къща на него. И решаваш,че заради мястото си струва да инвестираш и да я потегнеш,защото предишния собственик не е пипнал нищо,само е живял.Поогледал си нещата и си решил,че можеш да си го позволиш.Купуваш.Влизаш във владение.И започваш да ремонтираш.В един момент се оказва,че всички греди са проядени от дървояди,кипрпичът се е разпаднал,основите са наводнени.И си задаваш въпроса-дали да се започне мащабна реставрация,която ще отнеме много време ,средства и нерви.И няма да ти позволи да заживееш в този дом поне още 15 години.Или да събориш всичко и да построиш нов дом,със съвременни материали и технологии,но със същата фасада.Който ще стане за 6 месеца,да речем.И след това ье можеш да му се наслаждаваш.
Е,аз съм на 50 плюс години.И съм направил немалко ремонти.Изобщо това не подлежи на диспут.Защото-първо,няма да съм жив да заживея в дома си.И второ-ще ми струва толкова скъпо,че ще ме разори.А крайният ефект ще е меко казано,съмнителен. И всичко това по причина,че предишния собственик не си е пръднал приста един пирон да забие.Е,защо да му плащам безхаберието,вместо да си направя нещо,което ще е по-красиво,удобно и функционално.Мястото е същото,видът е същия,много по хигиенично,удобно и красиво.Вместо да живуркам в мухлясало мазе.
Тази аналогия е съвсем повърхностна и неточна.Но за реставриране на къщата могат да плачат само тези,които не вадят пари,но обясняват как се губи иначе духа на иота.както и БиК,Енерго и прочие,дето съм решил да се откача от тях и да мина на пасивен дом или на екологично съществуване.Без да се налага да им плащам такси,сметки и разходи.
Даваш аналогия с "една красива стара българска къща", а това предполага тя да е паметник на културата, паметниците не културата не могат да се рушат до основи, може се ремонтират, но трябва да е със същите греди и материали, от които са били изградени, не с железобетон от етрополски цимент!
ЦСКА може да се разглежда и като част от нематериалното културно наследство на България, затова запазването на автентичността е от голямо значение!
ГГ наскоро ни нарече "прекалено честолюбиви", благодаря за комплимента, но ГГ не знае, че ЧЕСТТА И ДОСТОЙНСТВОТО никога не могат да бъдат "прекалени", особено в ЦСКА!