Кой ще плати?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Re: Кой ще плати?

Мнениеот Кировец » 21 юни 2015 14:34

Klaatu написа:
samo_levski написа:Каква е гаранцията, че този прецедент няма да бъде последван от редица клубове, които просто ще спрат да плащат, докато могат, ще си закрият старото дружество и ще учредят ново.

Ти какво очакваш - да плащат, когато не могат? Затова е измислена процедурата по несъстоятелност. Това е нормално явление в една пазарна икономика. Такива неща стават постоянно - на сайта на Министерството на икономиката има списък с търговските дружества. Въпросът е да не се фалирват дружества умишлено, за да се избягнат плащанията на задължения.

Колкото до размера на задълженията на ПФК ЦСКА АД към НАП - дори не е сред първите 100 длъжници. Има списък на сайта на НАП - в топ 100 са със задължения за 15 милиона и нагоре. На първо място е Транслимитид АД с почти половин милиард, т.е. ПОЛОВИН МИЛИАРД.

Хаха, нали, айде по сериозно 10-те милиона на ЦСКА ще стабилизират икономиката. :mrgreen: :lol:

Държавата щом е позволила да се стига до такива размери какъв е извода, кой е виновен?!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 юни 2015 14:57

Фенчетата на Левски, дето забатачи НАП с над 4 млн. дългове, Главболгарстрой и Автомагистрали Черно море с още 5-6 млн., дошли да искат сметка, бати наглостта.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 21 юни 2015 15:08

Тука в тоя форум големи моралисти имало,бе...
Питах за Герена и Софиянски - никой не отговори...
Питах за Бойко и Моци - никой не отговори...
Иначе кипи такъв морал и нетърпимост към ненаказуемостта,че няма и на къде повече...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 21 юни 2015 18:06

Аз не знам Левски да се опитва да избегне плащанията като фалира и преименува някакъв отбор или като направи ново дружество. Вие се опитвате, друг е въпроса дали ще ви позволят.

Klaatu
Контакти:

Мнениеот Klaatu » 21 юни 2015 19:51

Eminem написа:Аз не знам Левски да се опитва да избегне плащанията като фалира и преименува някакъв отбор или като направи ново дружество. Вие се опитвате, друг е въпроса дали ще ви позволят.

Какво означава опитвате се да избегнете плащанията? Дългове в такъв размер (като цяло, не само към НАП) са практически необслужваеми за български клуб.

Потребителски аватар
xpucmo
Контакти:

Мнениеот xpucmo » 21 юни 2015 21:27

А какво значи "не може да плати"?
Аз, ако съм на мястото на държавата в лицето на Кралев, ще кажа така - който клуб даде схема за плащане на задълженията към НАП - получава базите. А тези задължения може да се оформят като наем за базите за мнооооого години + примерно половината от приходите от ЕКТ. Фиксират ги към момента, без да се доначисляват повече лихви и готово.
Има имааааа истина една,
тя се казва ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 юни 2015 22:24

То, моето момче, точно със "схеми за плащане", т.нар. разсрочено плащане, клубовете всяка година взимат лиценз и не плащат на НАП.

Тея милиони как мислиш са натрупани ??!
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
xpucmo
Контакти:

Мнениеот xpucmo » 22 юни 2015 00:12

Натрупани са с НЕСЛЕДЕНЕ на спазването на споразуменията. Просто според мен това е единствения начин да си събере държавата парите. Финансова дисциплина и навременни плащания.
Има имааааа истина една,
тя се казва ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 22 юни 2015 11:56

Абе какви схеми за плащане към НАП, какви глупости?
Първо ЦСКА от 2008-ма до тази година всяка година е взимал от НАП бележка че има договори за разсрочено плащане и дълговете
са гарантирани с имоти на ТИТАН,Томов и на други. Ако имотите за които се говори не са за сумата която ЦСКА дължи то проблема е
в НАП и в техните служители които са издали документите. Много фирми са го правили това нещо залагам нещо което струва някакви
пари и с него гарантирам че ако не мога да платя то ще покрие щетите от неплащане. Освен тези имоти има заложени и търговски марки
на ЦСКА. Едно АД фалира НАП обявява всичко което е заложено пред него за продан и се надява да си възстанови парите.

Върни се в “ЦСКА”