angelofdeath написа:Пак ви казвам, че темата е за постиженията на двама играчи. Гунди може да е бил най-добрия човек по-душа. Любимец и знаме на Левски още приживе, но тук въпроса е за кой, колко? Аспарухов несъмнено е бил добър играч, а самото му трагично загиване го прави легенда. Така се получава с обичаните личности, но защо почти никога левскарите не споменават, че още един сериозен играч загива с него. Дядо ми беше локомотивец и винаги казваше, че Котков по-нищо не е отстъпвал на Гунди. Дори в някои компоненти на играта, го е превъзхождал. Не искам да пиша десетки редове и затова само ще ви кажа да прочетете статистиката за постиженията на Жеков и Гунди. Цифрите са безпристрастни и казват всичко. По-постижения, като голове и мачове Жеката бие триумфално, факт! Футбола е проста игра и се броят титлите и попаденията, всичко останало е фолклор или просто фенско заяждане!
Първо, футбола не е само титли и попадения колкото и да е неприятно на някои хора.
Второ като методи на стигане до голове двамата са се различавали солидно и това предполагам има немалка роля за разликата в резултатите им като статистика.
Трето в момента се опитвам да се сетя за 10 левскара сред познатите ми, които казват "като загина Гунди" а не "като загинаха Гунди и Котков".
Четвърто да те светна в колата умират не само двамата футболисти а и още 1 човек, но той не е футболист и ти докато ни укоряваш че забравяме Котков го забрави.
Пето мога да ти кажа, че тази катастрофа има и 4та жертва - този, който ги е помлял. Не че е умрял, само е поизкукуригал. Ама и той не е футболист та не се брои.
Шесто аз не познавам левскар, който е гледал Гунди и Котков и да е седнал да пренебрегва уменията на Котето.
Седмо за много от дъртите левскари Котков е
локомотивец, попаднал в Левски и играл с Гунди, повече легенда на Локото отколкото наша (тук някои млади левскарчета ще подскочат). Да уточня това не го прави по-слаб, просто вметка от мен.