Къл олд дет
написал съм ти че няма разлика между офицерите от БНА и ДС няма разлика понеже и единия и другия са изпълнявали заповедите на БКП - изпълнявали са това ,което им заповядат. Разбира се ,че всяка държава има армия, както има и полиция. Цялата история на всички тоталитарни държави показва,че обикновено големите репресии са се извършвали от армията,а не от полицията- изброил съм ти няколко примера за комунистически държави . ако желаеш мога да ти изброя и доста некомунистически държави в които репресиите също се извършват от армията. просто и едните и другите изпълняват това ,което им се заповяда а потенциала на армията като численост и като оборудване е несравнимо по-голям за подобни изпълнения. Не забравяй кого искаше да вика П.Младенов?
На няколко пъти споменаваш политическа полиция или 6-то управление на ДС,което не безправо е наричано политическа полиция, общата численост на това управление е била по-малко от 200 човека, като в края на 80-те достига до 250-300 човека най-вече благодарение на създаването на 10-ти отдел -който е за борба срещу тероризма.(към него след 1986 се зачислява и 1 батальон комадоси(около 200 човека) специализирани за борба с тероризма).
Като фамозния 6-и отдел на 6-то управление( вътрешната служба за сигурност на БКП) при създаването си през 1965 е с численост от 25 човека(по-късно се увеличава незначително) . Информацията от книгата на бившия шеф на 6-и отдел на 6-то управление Димитър Иванов "Кой кой е в Държавна сигурност", ИК "Милениум" София 2009.стр 132-134.
Мисля че е достъчно сериозен източник. И мисля,че всеки може да си отговори на въпроса дали при тази численост е възможно политическата полиция да е изпълнява това ,което ти и приписваш.
Ако беше на толкова години,на колкото твърдиш ,че си щеще да знаеш,че във всяко поделение на БНА от рота и нагоре имаше политически офицер- ЗКПЧ- Заместник Командир по Политическата Част- работата му беше дали се следва стриктно повелите на БКП в съответната част. Спортистите от ЦСКА се водеха точно такива,нямаше как да да бъдат строеви или технически офицери.
Между другот имаш ли представа какво се приписва на доблестния офицер по призвание Д.Джуров и командваната от него бригада "Чавдар"(я какво съвпадение

) непосредствено след 9.9.1944 . И много доблестното смазване на "пражката пролет"