ЦСКА рекламира акциите по телевизията (ВИДЕО)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: ЦСКА рекламира акциите по телевизията (ВИДЕО)

Мнениеот Tommi » 29 мар 2014 15:53

pampi написа:
Tommi написа:
pampi написа:
Tommi написа:
pampi написа:Вещер, вещер... :lol:
195 000 по 2 лева номинал от уставния капитал равни ли са на 390 000 по 1 лев номинал от уставния капитал?

С малката подробност, че тези 2 лв. не са номинална стойност, защото номиналната стойност на всички ваши акции е 1 лв.

Е те това е объркването, но на практика собствеността на Томов, като дял от дружеството е една и съща, а това е важното в случая.

Няма как собствеността да е една и съща, ако има 195 000 акции с номинал 1 лв. и ако има 390 000 акции с номинал 1 лв. :idea: Ако не вярваш на мен, може да провериш в Търговския регистър или дори в проспекта ви каква е номиналната стойност на акциите ви.

Ти тъп ли си или просто дразниш....195 000 по 2 е 390 000 от уставния капитал ...390 000 по 1 е 390 000 от уставния капитал. Тук има значение не броя акции, а частта от уставния капитал, която владееш.
Уставния капитал е това нещо, на базата на което се разпределя собствеността на дружеството.

Извинявай, че ти го казвам, но ти си лаик от много висок порядък. Основният капитал (ако искаш го наричай уставен, акционерен, дялов или както искаш) е разделен на акции с номинал 1 лв. (във вашия случай). Тези акции ако искаш ги купи и за 10 лв., но това не променя номиналната им стойност от 1 лв. Делът ти в дружеството е равен на номиналната стойност на акциите, които притежаваш, а не на емисионната/пазарната стойност, на която си ги купил.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 29 мар 2014 16:14

Tommi написа:
pampi написа:
Tommi написа:
pampi написа:
Tommi написа:
pampi написа:Вещер, вещер... :lol:
195 000 по 2 лева номинал от уставния капитал равни ли са на 390 000 по 1 лев номинал от уставния капитал?

С малката подробност, че тези 2 лв. не са номинална стойност, защото номиналната стойност на всички ваши акции е 1 лв.

Е те това е объркването, но на практика собствеността на Томов, като дял от дружеството е една и съща, а това е важното в случая.

Няма как собствеността да е една и съща, ако има 195 000 акции с номинал 1 лв. и ако има 390 000 акции с номинал 1 лв. :idea: Ако не вярваш на мен, може да провериш в Търговския регистър или дори в проспекта ви каква е номиналната стойност на акциите ви.

Ти тъп ли си или просто дразниш....195 000 по 2 е 390 000 от уставния капитал ...390 000 по 1 е 390 000 от уставния капитал. Тук има значение не броя акции, а частта от уставния капитал, която владееш.
Уставния капитал е това нещо, на базата на което се разпределя собствеността на дружеството.

Извинявай, че ти го казвам, но ти си лаик от много висок порядък. Основният капитал (ако искаш го наричай уставен, акционерен, дялов или както искаш) е разделен на акции с номинал 1 лв. (във вашия случай). Тези акции ако искаш ги купи и за 10 лв., но това не променя номиналната им стойност от 1 лв. Делът ти в дружеството е равен на номиналната стойност на акциите, които притежаваш, а не на емисионната/пазарната стойност, на която си ги купил.

Тъпчо, никой не говори за това колко си ги купил, говорим за това, акциите на Томов бяха обявени 195 000 по 2 лева номинална стойност Пиша ти го за н-ти път и вече ми омръзна. Там е объркването, че са писани по 2 лева номинална стойност вместо 390 000 по 1 лев номинална стойност За правото обаче е от значение сумата 390 000 лева от уставният капитал. Анадън му?
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 мар 2014 16:21

pampi написа:Тъпчо, никой не говори за това колко си ги купил, говорим за това, акциите на Томов бяха обявени 195 000 по 2 лева номинална стойност Пиша ти го за н-ти път и вече ми омръзна. Там е объркването, че са писани по 2 лева номинална стойност вместо 390 000 по 1 лев номинална стойност За правото обаче е от значение сумата 390 000 лева от уставният капитал. Анадън му?

Тогава какво спориш, като и аз, и Кашчей ти обяснихме, че вашите хора са сгафили? :roll: И за правото, и за кривото са важни броят акции и тяхната номинална стойност. Когато кажеш 195 000 акции с номинал 2 лв., вместо 390 000 акции с номинал 1 лв., това се нарича несъответствие. :!:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 29 мар 2014 16:26

Tommi написа:
pampi написа:Тъпчо, никой не говори за това колко си ги купил, говорим за това, акциите на Томов бяха обявени 195 000 по 2 лева номинална стойност Пиша ти го за н-ти път и вече ми омръзна. Там е объркването, че са писани по 2 лева номинална стойност вместо 390 000 по 1 лев номинална стойност За правото обаче е от значение сумата 390 000 лева от уставният капитал. Анадън му?

Тогава какво спориш, като и аз, и Кашчей ти обяснихме, че вашите хора са сгафили? :roll: И за правото, и за кривото са важни броят акции и тяхната номинална стойност. Когато кажеш 195 000 акции с номинал 2 лв., вместо 390 000 акции с номинал 1 лв., това се нарича несъответствие. :!:

Важни са не акциите, а частта уставен капитал, който те представляват ... Оф, уморих се, явно не схващаш... 8-)
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 мар 2014 16:33

pampi написа:
Tommi написа:

Важни са не акциите, а частта уставен капитал, който те представляват ... Оф, уморих се, явно не схващаш... 8-)

Много добре схващам, но това е погрешно. Фактологична грешка. Не може да си ги нагласяш акциите както искаш, стига крайната сума да е точна. Утре някой може каже, че ЦСКА притежава 1 акция с номинал 5 млн. лв., ама в устава пише, че са 5 млн. с номинал 1 лв. Не е едно и също.

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 29 мар 2014 16:43

Tommi написа:
pampi написа:
Tommi написа:

Много добре схващам, но това е погрешно. Фактологична грешка. Не може да си ги нагласяш акциите както искаш, стига крайната сума да е точна. Утре някой може каже, че ЦСКА притежава 1 акция с номинал 5 млн. лв., ама в устава пише, че са 5 млн. с номинал 1 лв. Не е едно и също.

Но не е нещо фатално...дали ще имаш 10 по 10 лева или 5 по 20 - все са 100 лева, но не е коректно за отчета...
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 мар 2014 16:54

pampi написа:Но не е нещо фатално...дали ще имаш 10 по 10 лева или 5 по 20 - все са 100 лева, но не е коректно за отчета...

Фатално, фатално, колко да е фатално? Просто нямаше да ви уважат искането за вписване на промени по определени обстоятелства в Търговския регистър.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 мар 2014 19:15

Бе как ще обявиш уставни акции на по-висока номинална цена, отколкото е записано в устава и ТР? Как го вдигате тоя номинал само на част от акциите?
В ТР е записано, че дружеството притежава УК от 6.5 милиона лева, разпределени в акции с номинал от 1 лев. Как става така, че акциите на Томов са с номинал от 2 лева?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

pomiqr139

Мнениеот pomiqr139 » 30 мар 2014 22:40

Кашчей написа:

Бе как ще обявиш уставни акции на по-висока номинална цена, отколкото е записано в устава и ТР? Как го вдигате тоя номинал само на част от акциите?
В ТР е записано, че дружеството притежава УК от 6.5 милиона лева, разпределени в акции с номинал от 1 лев. Как става така, че акциите на Томов са с номинал от 2 лева?

Набутал се е по невнимание.

angelofdeath
Контакти:

Мнениеот angelofdeath » 01 апр 2014 11:33

Темата доста се измести! Говорихме за самия клип, а не затова ще се продадът ли акциите или не. На мен филмчето ми хареса и смятам, че е надъхващо. За една печеливша кампания са нужни и такива неща. Единственото, което не ми хареса е, че Менди е оставен последен, защото е чужденец и едва го вълнува далечното бъдеще на ЦСКА. Смятам, че героите трябваше да са само българи, зада се покаже, че въпреки трудностите ЦСКА си остава нещо специално за цяла България и щом трябва да се помогне играчите застават зад клуба.

Върни се в “ЦСКА”