Tommi написа:pampi написа:Явно трябва да ти се дават пояснения, защото трудно съобразяваш...
Не се прави на експерт в област, дето си пълен гьон. Излагаш себе си. Може би си назубкал някоя друга книжка по икономика и си мислиш, че си станал голям в нещо си. Свободните ти съчинения омръзнаха на всички тук. Бягай да оправяш вашия " Тръст", щото той е пример за голяма "умност"
А и между другото, Уорън Бъфет е станал милиардер купувайки фирми, които са в практически фалит. Бизнеса, момко, както впрочем и всяка една друга дейност, е игра с вероятности, там строги правила за успех няма. Както гласи първо правило на швейцарските банкери - За да станеш богат, винаги инвестирай парите си с риск. Сигурните инвестиции, са сигурна загуба в дългосрочен план.

Хахахахаха, кой е тръгнал да ми дава акъл. Последното ти изречение показва кой е пълният гьон. Сигурна инвестиция няма. Давам ти гаранция, че човекът, който открие сигурна инвестиция, ще получи Нобелова награда по икономика. Всяко едно решение (включително и инвестирането на пари) е съпроводено с риск, човек не поема риск само когато е на 2 метра под земята. А за да станеш богат трябва да поемаш премерен риск (трябва да умееш да измерваш и да управляваш риска), на другото му се вика хазарт. Всеки човек има различна индивидуална склонност към риск, а големите инвеститори като цяло са със среднорисков профил. Хора като Бъфет, Сорос и др. много добре управляват риска и най-вече го хеджират. Глупостите, че поемат огромни непремерени рискове ги има само във филмите, за да са по-атрактивни за балъците. И между другото, у нас също има хора, които се занимават с оздравяване на компании, което впоследствие им носи печалба. Само че това оздравяване не се прави чрез финансови операции. Спирам, защото много ще се отклоним от темата.
А да попитам, ти какъв експерт си, та даваш мнения за другите? Забелязал съм, че питаш всеки втори дали е търгувал с акции, все едно това е върхът на сладоледа.
Ти прочете ли какво съм писал? Къде пише, че има сигурна инвестиция или трябва и изразът "Сигурните инвестиции, са сигурна загуба в дългосрочен план" да ти го сдъвча, та да го смелиш. Не си на изпит та да ми разтягаш лакардии за "риска" с мисълта, че ще изглеждаш умен и знаещ. Виждам, че даже не ти е ясна математическата същност на риска, която се нарича "вероятност", та за да ти помогна -
"...Риск — сочетание вероятности и последствий наступления неблагоприятных событий. Знание вероятности неблагоприятного события позволяет определить вероятность благоприятных событий по формуле P_{+}=1-P_{-}. Также риском часто называют непосредственно предполагаемое событие, способное принести кому-либо ущерб или убыток..."
А... и достатъчно добър "експерт" съм, та да преценя, че си "книжен лъв", който един лев не е изкарал на финансовите пазари, там хора с такъв манталитет де си тикат гагата в неща, дето не ги касаят, не оцеляват, пазарът ги накъсва ...