Въпрос към феновете на спорта извън червеното общество

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Re: Въпрос към феновете на спорта извън червеното общество

Мнениеот джони » 21 мар 2014 21:35

Venko123 написа:
TNT написа:Не знам що за карабалък трябва да си,за да дадеш пари .....в ръцете на Лупи :oops: :oops: :x

А аз не знам що за балък трябва да си, за да напишеш че парите ще отидат в ръцете на Лупи :?

това не го казва само той,а и Сашо Чакмаков,незнам с какъв акъл тръгнахте след Томов,при положение че имахте ясна алтернатива

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 21 мар 2014 21:37

mtaraduda написа:
Кировец написа:
mtaraduda написа:цска е губещо предприятие, което няма изгледи да стане печелившо, тоест няма изгледи да си повиши цената, тоест ако не си фен на този отбор нямаш файда да си даваш парите на вятъра, без никаква перспектива да се върнат.

Когато един страстен пушач, фен на футбола, си купува поредната кутия Марлборо очаква ли парите му да се върнат? Пакет акции се купува веднъж - струва 30 лева. Марлборо струва всеки божи ден по 5 лева.

За това казах, че ако не си фен на отбора няма никакъв смисъл да се купуват акции. Ако лудокосмец си пуснат акциите, ще бъда 1-вия, който ще си купи.

Аз питах хората, които не са фенове на ЦСКА, но пък обичат футбола, както и пушача, който обича Марлборо, би си купил друг вид цигари, ако точно тези ги няма в магазина, но пък се чувства гладен да насити егото и душицата си с удовлетворението от всяка дръпка.
Вече един колега левскар си каза, че е купил акции - значи може - тезата ми се потвърждава. Интересно ми е други има ли.
:)

Venko123
Контакти:

Мнениеот Venko123 » 21 мар 2014 21:39

джони написа:
Venko123 написа:
TNT написа:Не знам що за карабалък трябва да си,за да дадеш пари .....в ръцете на Лупи :oops: :oops: :x

А аз не знам що за балък трябва да си, за да напишеш че парите ще отидат в ръцете на Лупи :?

това не го казва само той,а и Сашо Чакмаков,незнам с какъв акъл тръгнахте след Томов,при положение че имахте ясна алтернатива

Коя е алтернативата??

Потребителски аватар
Ludogorski_Fen
Контакти:

Мнениеот Ludogorski_Fen » 21 мар 2014 21:41

Не виждам как фен на друг отбор би си дал парите на Томов. Не мерси. А и защо да го прави като вместо това може да си даде парите за фен артикули на Лудогорец (примерно), или пък да си купи сезонна карта. Просто не виждам какво цели авторът на тази тема. Инвестицията с акции таи много големи рискове, и аз като човек живеещ в САЩ съм се нагледал на хора които са тотално разорени от такава дейност.
forum.ludogorec.com

Потребителски аватар
T&T
Контакти:

Мнениеот T&T » 21 мар 2014 21:44

Кировец написа:
T&T написа:Колега, парите от акциите, които се продават днес влизат по сметките на клуба, а когато дойде време да се продават акциите, които са собственост на Лира Инвестмънт и Сашо Томов, парите ще влезнат при тях. Целта на Сашо Томов е един ден да продаде акциите си и тези на Лира Инвестмънт за по 3 лева бройката, като по този начин ще спечели над 12 милиона лева без да е инвестирал нищо.

Сметките на клуба са под запор. Не позна. Отворена е специална сметка и това е разрешено от закона действие. Много приказваш, но нищо не знаеш. Защо го правиш? Задал съм въпроси, на които можеш да отговориш с ДА и НЕ, ако пък нещо не ти харесва няма нужда да пишеш в темата, защото това е СПАМ. Защо го правиш? Има отделна тема за ръководството на ЦСКА. Темата няма нищо общо. Кога ще се научим да бъдем стриктни?

Извинявай за спама, но ти поде разговора, а междувпрочем като казвам "по сметки на клуба" имам предвид, че парите от тези акции ще се използват за нуждите на клуба - най-вече за погасяване на дълговете с цел получаване на скъпоценния лиценз.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
T&T
Контакти:

Мнениеот T&T » 21 мар 2014 21:51

Извадка от проспекта за публично предлагане на акциите на ЦСКА: http://www.cska.bg/uploads/CSKA-PROSPECT.pdf /стр. 65 и 66/

"Към датата на изготвяне на настоящия документ, Клубът изпитва остра нужда от средства както за осъществяване на дейността си, в т.ч. за погасяване на натрупаните през последните години задължения. Нестабилното финансово състояние на дружеството и липсата на активи го лишават от възможността да ползва банково кредитиране. В случай, че настоящата емисия нови акции е успешна Дружеството ще оптимизира капиталовата си структура чрез увеличаване на размера на собствения си капитал. Впоследствие може да се пристъпи към ново увеличаване на капитала чрез първично публично предлагане. В случай на записване на емисията в минимално допустимия размер, ръководството на дружеството няма да ползва заеми. В случай обаче, че публичното предлагане е неуспешно, се предвижда ползване на заем само с цел покриване на стари дългове, свързани с получаването на лиценз за участие в турнирите на УЕФА. В тази връзка за да се погасят претенциите към клуба, натрупани през последните години, ще са необходими около 800 000 лева."

И нещо от стр. 69 на проспекта:

"Основна тенденция, която разпознава мениджмънта е свързана с текущото увеличение на капитала. В случай на успешна емисия, дружеството ще има възможност да стабилизира финансовото си състояние чрез намаляване на задълженията си и получаване на свеж финансов ресурс. Ще се създадат условия за стартиране на належащите капиталови инвестиции във връзка с реконструкция и модернизация на спортно-техническата база. Това от своя страна ще даде възможност за провеждане на нормален тренировъчен процес и успешно представяне на отбора в националните и международни първенства и турнири. Успешното реализиране на публичното предлагане ще осигури възможностите за покриване на критериите и изискванията за получаване на лиценз за участие в турнирите на УЕФА за сезон 2014-2015. В допълнение, добавената стойност в следствие на направените капиталови разходи под формата на увеличени приходи и по-добра позиция в класирането и имидж на отбора, се очаква да възникне със съществено времево забавяне, поради което мениджмънтът на ПФК ЦСКА основателно не очаква, положителните тенденции в развитието на компанията да бъдат разпознати в краткосрочен план."
Последна промяна от T&T на 21 мар 2014 22:00, променено общо 2 пъти.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 21 мар 2014 21:55

T&T написа:Извинявай за спама, но ти поде разговора, а междувпрочем като казвам "по сметки на клуба" имам предвид, че парите от тези акции ще се използват за нуждите на клуба - най-вече за погасяване на дълговете с цел получаване на скъпоценния лиценз.

Аз просто зададох въпроси, на които лесно се отговаря с ДА или НЕ, с прости изречения без много размишления, а ти и други потребители започнахте да разтягате локуми, познатите лакърдии за крадецът Лупи и т.н.
Грозна картинка.

Потребителски аватар
roskov9
Контакти:

Мнениеот roskov9 » 21 мар 2014 21:58

За мен разликата е, че ЦСКА бе символ на властта и след като бе употребена, сега я спасява инструмента на нейното унищожение - Лупи, също както Левски е на път да бъде отново предаден от българин.
Бих подкрепил инициативата защото е обединителна и ми се иска изхода от нея да не повлияе пагубно върху други опити за единен отпор.

Потребителски аватар
T&T
Контакти:

Мнениеот T&T » 21 мар 2014 21:59

Кировец написа:
T&T написа:Извинявай за спама, но ти поде разговора, а междувпрочем като казвам "по сметки на клуба" имам предвид, че парите от тези акции ще се използват за нуждите на клуба - най-вече за погасяване на дълговете с цел получаване на скъпоценния лиценз.

Аз просто зададох въпроси, на които лесно се отговаря с ДА или НЕ, с прости изречения без много размишления, а ти и други потребители започнахте да разтягате локуми, познатите лакърдии за крадецът Лупи и т.н.
Грозна картинка.

Никъде не съм говорил за крадеца Лупи, но ако става въпрос за това, то работата изобщо не опира до лакърдии, тъй като едва ли обвинителният акт и присъдата на Сашо Томов са нещо несериозно.

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 21 мар 2014 22:02

T&T написа:
Кировец написа:

Грозна картинка.

Никъде не съм говорил за крадеца Лупи, но ако става въпрос за това, то работата изобщо не опира до лакърдии, тъй като едва ли обвинителният акт и присъдата на Сашо Томов са нещо несериозно.

от T&T на 21 Мар 2014 21:41

Не бих закупил акции на ЦСКА, защото единственият смисъл да го направиш е да спасиш задника на Сашо Томов, а аз не желая да го правя. Ако феновете на ЦСКА мислят, че закупувайки акции помагат на отбора си, то нека си закупят. Ако си мислят, обаче че със закупуването на акции ще имат някакво участие в управлението на клуба, то жестоко се лъжат.

Върни се в “ЦСКА”