Стойчо Младенов

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

САМО ЦСКА ОБИЧАМЕ!
Контакти:

Re: Стойчо време е да смениш 4-2-3-1 с 4-1-4-1

Мнениеот САМО ЦСКА ОБИЧАМЕ! » 15 сеп 2013 15:13

CSKA 78 написа:
CSKA69 написа:Ювентус играе класическа схема 3-5-2 и последните две години е шампион на Италия (по всяка вероятност и тази), а сега са се насочили и към триумф в ШЛ... Няма стари или нови схеми - има можещи и неможещи футболисти и треньори :!: :!: :!:

Схемата 3-5-2 ми е любима на мениджъра,но за България е практически неизползваема(няма треньор в България,който да заложи на толкова офанзивна схема).
Схемата се състои от трима централни защитници(без бекове),двама дефанзивни полузащитници,ляв и десен външни халфове,офанзивен халф зад нападателя(в случая нападателите)и двама нападатели.Може би най-трудното на тази схема, е че няма бекове и двамата външни халфове изпълняват ролята на бекове и крила едновременно(т.е. трябва да са добри във фаза защита,но също така и във фаза нападение,такива халфове в България няма!)
Някой ще каже ,че има и по офанзивни схеми,но те не са с трима в защита(а с 4-ма,като 4-3-3).
Осен това схема 3-5-2 се практикува от "научени" отбори,които се прегрупират бързо от атака в защита и обратно,което е важно за тези схема,особено във фаза защита.

Дори някои неща да не се получават не е лошо и да се импровизира.

Потребителски аватар
ASENOVSKI VOYN
Контакти:

Мнениеот ASENOVSKI VOYN » 15 сеп 2013 15:42

Искам да обърна внимание на всички, които мислят, че топ отборите в света играят с 4-2-3-1, и че това е най-печелившата схема. Нека да погледнат внимателно дефанзивните халфове на тези отбори, и да видят в каква част от мача тези отбори играят в схемата която ви изписват по телевизията.
На тези отбори дефанзивните халфове имат повече голове от колкото на нашите отбори всички офанзивни играчи взети заедно, тези отбори в по голямата част от мачовете си играят в схема 4-1-4-1, защото разполагат с халфове, които могат да играят еднакво добре както в защита така и в нападение, на това драги мои се казва преливане от една схема в друга, но като нямаш нужните играчи да го правят това по време на мач, треньорът просто трябва да започне с една схема и така да завърши мача. Ето защо аз смятам, че 4-1-4-1 е много по ефективна от 4-2-3-1.
За тези, които разбират от футбол ще ме разберат какво искам да кажа, а на останалите просто ще им кажа да продължават да си мислят, че щом на екрана на ТV е показано 4-2-3-1 това непременно означава, че даденият отбор играе така.
9 МАРТ 1230 Битката при Клокотница
"В лято 6738, индикт 3 аз, Иван Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, излязох на война в Романия и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен."

warhead
Контакти:

Мнениеот warhead » 15 сеп 2013 15:57

ASENOVSKI VOYN написа:Искам да обърна внимание на всички, които мислят, че топ отборите в света играят с 4-2-3-1, и че това е най-печелившата схема. Нека да погледнат внимателно дефанзивните халфове на тези отбори, и да видят в каква част от мача тези отбори играят в схемата която ви изписват по телевизията.
На тези отбори дефанзивните халфове имат повече голове от колкото на нашите отбори всички офанзивни играчи взети заедно, тези отбори в по голямата част от мачовете си играят в схема 4-1-4-1, защото разполагат с халфове, които могат да играят еднакво добре както в защита така и в нападение, на това драги мои се казва преливане от една схема в друга, но като нямаш нужните играчи да го правят това по време на мач, треньорът просто трябва да започне с една схема и така да завърши мача. Ето защо аз смятам, че 4-1-4-1 е много по ефективна от 4-2-3-1.
За тези, които разбират от футбол ще ме разберат какво искам да кажа, а на останалите просто ще им кажа да продължават да си мислят, че щом на екрана на ТV е показано 4-2-3-1 това непременно означава, че даденият отбор играе така.

Ела на себе си !!!Реал играят от 3-4години с 4-2-3-1 ,или и те са посредствени???Играят с Кедира и Алонсо в средата а напред Роналдо И Ди мария крила Юзил до сега бе разиграващ халф,сега е Модрич или Иско.а напред е Бензема!Да не говорим за Ман Сити ,Ман Юнайтед,Челси!Но какво ли разбират САФ,Моуриньо и т.н. пред твоя тактически гений!!!

motg
Контакти:

Мнениеот motg » 15 сеп 2013 16:23

ASENOVSKI VOYN написа:Първо искам да кажа, че за мен няма по смотана система от 4-2-3-1, защото тази система се използва само от посредствените отбори по света, но в България тя е издигната в култ и всички отбори залагат на нея без значение дали се борят за титлата, или за оцеляване, а това е една от основните причини родната "А" група да е толкова безинтересна и скучна.

При 4-2-3-1 дефанзивните играчи са шест на брой а офанзивните едва четири, което само по себе си води до извода, че залагайки на тази схема отбора ти излиза да руши играта а не да гради от, което следва, че отбора ти играе скучен и безинтересен футбол.

Само да вметна, че миналата година Байерн играха с тази схема и със сигурност представяха уникален футбол отличен с требъл. ;)

kiko75
Контакти:

Мнениеот kiko75 » 15 сеп 2013 16:55

motg написа:
ASENOVSKI VOYN написа:Първо искам да кажа, че за мен няма по смотана система от 4-2-3-1, защото тази система се използва само от посредствените отбори по света, но в България тя е издигната в култ и всички отбори залагат на нея без значение дали се борят за титлата, или за оцеляване, а това е една от основните причини родната "А" група да е толкова безинтересна и скучна.

При 4-2-3-1 дефанзивните играчи са шест на брой а офанзивните едва четири, което само по себе си води до извода, че залагайки на тази схема отбора ти излиза да руши играта а не да гради от, което следва, че отбора ти играе скучен и безинтересен футбол.

Само да вметна, че миналата година Байерн играха с тази схема и със сигурност представяха уникален футбол отличен с требъл. ;)

:shock: :shock: :shock: mmmmmm to ne само схемата ма караи в баирен не играят двама едно типни халфа нкато тошко и хауард
в американски форум питаш и ти отговарят, в руски - питаш и те питат ти кой си и защо питаш, в български - питаш и ти обясняват колко си тъп.

Bumer

Мнениеот Bumer » 15 сеп 2013 17:30

ASENOVSKI VOYN написа:Искам да обърна внимание на всички, които мислят, че топ отборите в света играят с 4-2-3-1, и че това е най-печелившата схема. Нека да погледнат внимателно дефанзивните халфове на тези отбори, и да видят в каква част от мача тези отбори играят в схемата която ви изписват по телевизията.

Момче, спри да се излагаш и да говориш откровенни глупости. Типична провинциална комплексарщина - говориш като най-големия специалист, а дори не си правиш труда да проверяваш най-елементарни твърдения. Колко голове имат дефанзивните халфове на тея отбори, бе?! Keл, Бендер и Гюндоган, които използват Борусия като централни полузащитници имат общо четири гола тримата за целия минал сезон. Keдира и Чаби в Реал Мадрид имат общо 3 гола миналия сезон. Kaрик и Клевърли имат общо 3 гола миналата година в Манчестър Юнайтед. Само Анисе, който беше дефанзивен халф на ЦСКА миналата година има 6 гола! Янчев преди няколко сезона при Пенев вкара пет гола в един сезон.

Хахаххаха, асеновградския меринджей ми обяснява, че съм бил гледал само какво е изписано на тв екрана, ама не съм виждал как схемата "преливала", хохохо, тва селянче ще ме умори от смях!

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 15 сеп 2013 18:12

Най-много се смях на "супер архаичната" 3-5-2, която не се ползвала от години... Освен от 70% от отборите в Серия А миналия сезон, в това число Ювентус и Наполи. Голямо преливане голямо чудо :lol:
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

motg
Контакти:

Re: Анкета: За и против Стойчо Младенов

Мнениеот motg » 15 сеп 2013 19:22

Трябва ни треньор с визия и кураж да налага млади играчи.
Стойчо това го няма, той постоянно търси научени футболисти, за да си гони резултатите, не може да работи с млади кадри.
Залагаше на Чочев в началото, но така като гледам и той ще седне на пейката.
Имаме Грънчов, Васил Попов, Чочев, Долапчиев и още две момчета, които играят като централни защитници, тези кадри не се ползват, а за А група ще са на ниво.
Но за Стойчо е по лесно да се довери на "старите кучета", а младите да търкат скамейката.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Стойчо Младенов изгони Абушев от ЦСКА

Мнениеот Red Warrior » 15 сеп 2013 19:58

Стойчо Младенов отстрани от отбора нападателя Рангел Абушев. Причината е инцидент с него по време на неделната тренировка на ЦСКА.

На два пъти демонстративно Абушев отказал да изпълни указания и влязъл в пререкания с помощник треньора на Младенов Анатоли Нанков. Затова той бил принуден да напусне заниманието.

След тренировката Абушев е бил уведомен, че ще бъде освободен завинаги от ЦСКА. Нападателят дойде през лятото като свободен агент от Локомотив Пд. Единственият мач, който започна като титуляр, бе при 0:3 срещу Лудогорец.

"Гонг"

Какво му става на тоя? Нищо не играе, а се мисли за звездЪ.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

ЦСКА _завинаги
Контакти:

Re: Стойчо Младенов изгони Абушев от ЦСКА

Мнениеот ЦСКА _завинаги » 15 сеп 2013 20:09

Правилно е постъпил, Стойчо!
Щом се е правил, на кой съм аз, да си ходи!
8-)
ЦСКА, Арсенал, Валенсия и Юве са номер 1!

Върни се в “ЦСКА”