Сгреши ли снощи Пенев състава???

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Сгреши ли снощи Пенев състава???

Мнениеот danko_sot » 18 сеп 2009 11:53

Доста мислих по въпроса. Първоначално мнението ми беше, че отговорът е не. Като доводът ми беше, че ЦСКА можеше като нищо да спечели тази среща, ако не беше грешката на Караджов.
Колкото повече мисля обаче, толкова повече ми се струва, че всъщност Пенев сгреши. Не го обвинявам, напротив. Той е млад треньор и аз съм твърдо зад него. Обаче е редно да се анализира обективно без оглед на пристрастия. И така защо според мен Пенев сгреши.

1. Първо и най-основното е, че Мишел Платине твърдо трябваше да бъде титуляр. Отборът на Фулъм игра с резервите и откровено играеше за равен със затворен футбол и прибран в собствената половина отбор. Срещу тази игра Пенев противопостави нападение, състоящо се от бързи и умеещи да играят най-добре, когато имат свободно пространство- Тодоров, Стоянов и Делев. На всичкото отгоре Любо използва цели трима дефанзивни полузащитници в лицето на Янев, Янчев и Мороз. Много по-добре щеше да бъде на мястото на един от тях да беше почнал Маркиньос или ако той не може да изкара цял мач- Тимонов, въпреки че не се представя по най-добрия начин от началота на сезона. ЦСКА имаше нужда от футболисти с креативни качества в този мач като Тимонов и Маркиньос, които с хитри и нестандартни действия можеха да пробият младата и неопитна централна двойка бранители на гостите. Вместо това отново се заложи единствено на бързината и контраатаката, както и най-вече дълги подавания. Едва второто полувреме това се промени. Но нека се върнем на Платини. Освен от поне един играч с по-креативни идеи ЦСКА се нуждаеше задължително и от един таран, т.е. център нападател, който да снове в наказателното поле, да повлича със себе си единият от централните защитници и така да освобождава пространство на бързите И. Стоянов или Делев. Видя се че двамата нямаха абсолютно никакъв шанс снощи, особено Делев. Също така ако имаше такъв висок човек, той можеше да спира тези високи топки и да ги отклонява към играчите до себе си. Но такъв човек нямаше и дългите пасове бяха обречени. Пенев се поправи второто полувреме, но в края на мача отново допусна грешка. В последните минути на срещата пусна в състава Владимир Манчев и изкара Коста Янев, ако не се лъжа. На пръв поглед добра смяна целяща да усии нападението, но точно тя наложи в централната зона до Янчев да се върне Маркиньос, играчът който всъщност след влизането си беше най-опасен и промени статуквото в нападение за ЦСКА. С дърпането му назад Пенев всъщност обрече отбора. Единственият шанс беше някое случайно центриране Манчев и Платини да направят нещо или от някое разбъркване.
В крайна сметка ЦСКА постигна добър резултат, но Любо не прояви достатъчно смелост. Разбира се, че когато рискуваш, може и да загубиш, но това е и начинът да спечелиш. Истината е, че Фулъм беше с втория си състав снощи и ЦСКА имаше невероятен шанс да спечели снощи.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
Converse
Контакти:

Re: Сгреши ли снощи Пенев състава???

Мнениеот Converse » 18 сеп 2009 11:59

Свърши вече, надявайте се на точка в Англия!
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
POPCORN
Контакти:

Мнениеот POPCORN » 18 сеп 2009 12:06

Така е преценил така е направил, щом тактиката м удава резултати и сме на първо място в първенстото и в Европа се представяме прилично значи нищо не е сбъркал:)Който не е довоелн от вчера да стане левскар и да не писка повече !
Люляк, май, финал за купа,
дузпи, шут, греда и супа,
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски, Славия, протокол
Везалов, фамозен гол,
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон !

BORNDEAD
Контакти:

Мнениеот BORNDEAD » 18 сеп 2009 12:11

според мен той очакваше че Фулъм дори и с резервите ще натискат и избра тактиката от мачовете с Динамо-силна защита а напред на контраатаки .За съжаление и гостите бяха избрали същата тактика затова първото полувреме беше толкова безинтересно.
Мишел Платини колкото и добър играч да е все пак няма нужното време за да се сработи с останалите затова беше резерва както мисля че ще е и следващия мач с Рома.

Fichango
Контакти:

Мнениеот Fichango » 18 сеп 2009 12:13

Според мен в нападение трябваше да има здрав нападател, който да увлича по двама в защита. как да се получи спринта на Делев, когато е единствен напред. Елементарно е. Реално погледнато нямахме никаква представа какво да правим с топката след като минем центъра. За мен правилния вариант беше Манчев напред за сметка на Янев. Зад него Стоянов, а Делев каквото си иска по което си иска крило. Отзад си беше логично.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 18 сеп 2009 12:15

BORNDEAD написа:според мен той очакваше че Фулъм дори и с резервите ще натискат и избра тактиката от мачовете с Динамо-силна защита а напред на контраатаки .За съжаление и гостите бяха избрали същата тактика затова първото полувреме беше толкова безинтересно.
Мишел Платини колкото и добър играч да е все пак няма нужното време за да се сработи с останалите затова беше резерва както мисля че ще е и следващия мач с Рома.

За следващия мач е нормално Платини да е резерва. Там тактиката с контраатаки ще е по-добра, но за вчера. Твърде много се заложи на сигурността. Трябваше по-смело с по атакуващ състав, какви са тея Фулъм. И на всичко отгоре с резервите, а сме на нашия стадион и 35 хиляди ни подкрепят.ььььььььььььььььь
Последна промяна от danko_sot на 19 сеп 2009 14:46, променено общо 1 път.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
david_villa
Контакти:

Мнениеот david_villa » 18 сеп 2009 12:35

А ако беше пуснал дебютант като титуляр и тотална разочарова? Не трябва да се сърдим и на Караджов, много път е вадил трудни топки. Няма смисъл да се обсъжда нещо минало, в крайна сметка е по-важно да сме шампиони и да атакуваме ШЛ догодина. А тук има още 5 мача и много време за поправка.

Потребителски аватар
AceVentura
Контакти:

Мнениеот AceVentura » 18 сеп 2009 12:52

Маркиньос - контузен и не е играл мачове скоро.
Платини - има няколко тренировки с отбора.
Манчев - има да наваксва и мачове и форма.
И как да пусне някой от тях? Състава си беше перфектен за момента, а също и смените. Да поиграе няколко мача в България, Платини, и ще почва като титуляр в последните мачове на отбора в Лига Европа, като няма сработка се видя накрая, че не се разбираха с Делев. Маркиньос и при него се видя, че не е играл няколко мача бъркаше пасове, не виждаше тръгнали футболисти. Така, че няма закакво да се упреква Любо Пенев.

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 18 сеп 2009 15:56

Мнение от страничен наблюдател:

По отношение на титулярния състав трудно могат да се търсят грешки на Пенев, защото той ги тренира и знае най-добре кой в каква форма е и на кой може да разчита напълно за този мач.

По отношение на тактиката - все си мисля, че ЦСКА игра прекалено предпазливо. На собствен терен, с подкрепата на тази чудесна публика и срещу напълно експериментален състав на Фулъм, отбора на ЦСКА беше просто длъжен да ги постави под по-сериозно напрежение. Особено първите минути, когато противниците им още свикваха с терена и със съотборниците си. Реално, освен гола "червените" имаха още само 3-4 положения и то не сто процентови. А във футбола е много опасно да разчиташ на един гол разлика, защото както се видя и снощи, съперника ти може да изравни и напълно случайно. Дали ще е грешка, рикушет или друго неочаквано събитие, тези неща се случват и не можеш да разчиташ никога да не се случат на теб.

Забелязвам, че това вече се оформя като стил на Любо, във важните мачове да излиза прекалено предпазливо. Както, например, пролетта с Левски, когато излезе с Минев за десен халф. Засега единствения му успех е гостуването на Динамо и все още трудно може да се определи този подход, като успешен. Дано да греша, но си мисля, че по-слаб съперник ЦСКА няма да срещне в тази група и беше далеч по-лесно да се вземе този мач, отколкото да се търсят после успехи срещу Рома, например, които нямат право на нови грешки, след снощната загуба.

Само още нещо по отношение на състава - не разбрах защо беше нужно да се сменя Иван Стоянов, който беше най-опасният футболист в нападение и играта определено му вървеше. Струваше ми се далеч по-логично да напусне Данчо Тодоров, "отличил" се с 5 удара в облаците и Стоянов да заеме неговото място на фланга, но това са детайли. Важното беше отборната стратегия и подхода към мача.

chefoo4
Контакти:

Мнениеот chefoo4 » 18 сеп 2009 20:14

Незнам дали Пенев сгреши със състава,но определено собствениците на ЦСКА сгрешиха с Пенев.Него определено го очаква треньорската "кариера " на Стоичков.За тая работа се иска и акъл.

Върни се в “ЦСКА”