Лошото е, че заразявате и невинни, ай, вашите деца са ясни-обречени са да ви вярват, но защо невинни трябва да страдат?
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
sin4ec написа:cska - maina написа:из спомените на Петър курдов, след малко и с Гочев ще ти намеря, за да видиш, кой как е действал тогава- След това преминавате в “Левски”?
- При едно завръщане от чужбина на летището в София най-специално ме посрещнаха двама митничари. Казаха ми:
„Изобщо не мисли
да бягаш, защото
стреляме добре!”
Отведоха ме при хора от “Левски”. Там беше и Иван Вуцов. Те бяха добронамерени и ми показаха, че ме искат в отбора си. Аз знаех какво значи “Левски” и приех. Написах една молба и така се озовах в тима. Да, но тогава започна за мен белята. От ЦК на БКП ми забраниха да играя доживот. Заедно с Ради Здравков и Стойчо Младенов, които бяха подписали с ЦСКА. Не ми даваха нито да тренирам, нито дори да играя за кварталните отбори. Тяхното становище бе, че съм подписал неправомерно с “Левски”. Година и десет месеца продължиха мъките.
Това е накрая, при изравнени дадености. Искам да слушам преди 1969, за 9 поредни титли и прочее! А за Соколето всички знаем как става, мани тия работи!
cska - maina написа:sin4ec написа:cska - maina написа:така, Левски има 4титли за 5г от началото на комунизма, като става ВТОРИЯТ(и там сте втори, но не след нас) клуб в Бг, който е зачислен към пощите. Като началник става Цола Драгойчева(за невежите, вижте й "профила" в гугъл), като нашите 9титли са с полуфинал и четвърфинал в европа, демек има нещо оставено, докато след вашите е имало само комични изяви, което отговаря на въпроса ти, както и на всеки, който може да мисли!
Ми не знам кви ЕКТ е имало 1946, но както и да е-говорим за креативни и подражатели. По темата?
прав си, не е имало ект, некви балкански е ималотя темата е бая мащабна, това също е по темата
cska - maina написа:gevel, това типично по милиционерски-да отхвърляте всичко и да лъжете до последно![]()
Лошото е, че заразявате и невинни, ай, вашите деца са ясни-обречени са да ви вярват, но защо невинни трябва да страдат?
gevel написа:Творци и подражатели!...Интересна интерпретация!Тутакси си зададох въпроса, като как така "подражателят""ЛЕВСКИ" има положителен баланс срещу "твореца "ЦСКА?!Тука като че ли нещо се обърква логиката.Че ЦСКА е сътворен по специален начин няма съмнение във всички ония, които познават детайлно историята на ЦСКА За много млади фенове на ЦСКА и за всички други,които не я знаят в детайли, вероятно ще се заинтригуват от изложеното по -долу и ще разберат откъде идва това негативно от-
нощение към ЦСКА,а такова несъмнено съществува.Ясно е ,че в днешни дни то се поражда от
действията на ръководството на ЦСКА. В хората се изгражда мнението за ЦСКА, като за
един незачитащ правилата клуб,който със селски хитрини се движи по ръба на закона.За тези,
които знаят истинската история на ЦСКА,това не е изненада,за по-младите привърженици-може би.
За тях искам да изложа кратката,но за това пък поучителна история на клуба.Ето я историята:
НА 9.11.1944г./два месеца след 9.09.1944г./под името "Чавдар"се обединяват"Шипка"Сф,АС 23
/след като старото ръководство на АС23 е ликвидирано от комунистическите ръководители в Армията/и"Спартак"Орландовци/Бивш"Цар БорисІІІ/
"Чавдар"играе с небесносини екипи.През 1947 г.той изпада във втора дивизия.На 15.02.1948 г.
към него се присъединява ЦДВ/Центр. дом на войската/ като вече МО доминира в ръководството.
Търси се спасение чрез обединение с друг отбор и това става със "Септември"Сф на 5.05 1948г.
/без протокол-такъв и до сега не е намерен!/Избран е "Септември ",защото той си е осигурил
промоция във фаза на елиминации /това е втория грабеж -след АС23/.Обединеният отбор,който но-
си името "Септември при ЦДВ", срещу "Левски" /1:2 и 3:1/печели титлата за 1948 г.
През лятото на 1949г. се прави реорганизация на физкултурното движение в България по съвет-
ски образец,на ведомствен принцип."Септември се отделя като самостоятелно дружество.
Отборите от страната участват в турнири,за да се сформира А гр.От Софийския турнир печеливши
те места са пет, а ЦДНВ /това е името на новия отбор/се класира/о,ужас!/ на шесто място!Трес-
каво се търси изход и се намира, отново,разбира се!
Използва се спечелената от"Ботев"Пд квота като се сформира нов/!/отбор - ЦДНВ ,от ограбения Ботев ПД и като са обезкървени Черно море,Сливен и др .гарнизонни отбори.Името на новосформирания отбор е "Народна войска"/"НВ"/.Той завършва втори- след "ДИНАМО"Сф/ Левски Сф/.Този сборен отбор -"Народна войска"-през следващия сезон се обсебва като му се слага името ЦДНВ, след като е обран каймака на въпросните гарнизонни отбори.Тези отбори биват "възродени" и запратени в по-долни дивизии!През 1953г. ЦДНВ епрекръстен / перманентен процес!/в ОСГ/Отбор на софийски гарнизон/,а титулярните му футболисти са
отделени в Национален отбор/Така вече каймака е обран!/.Идеята е да участва за обиграване в А гр.
за международни срещи.
Залъкът е апетитен,замислено е отдалеч и се случва през 1954 г.,когато пак има "възродителен" процес/вече
отработен приом/-и Националния отбор на България се преражда,разбира се, в ЦСКА /позната абревиатура/, и целта най- после е постигната -новороденият,/за кой ли път?/СВРЪХОТБОР ЦСКА няма как да не е най-силния 1Та той е Националния отбор на България ,само понякога бива заменян левия бек Енишейнов.
ЦСКА/всъщност Нац. отбор на България/печели ДЕВЕТ последователни титли -от 1954г. до 1962гиТО Тези титли трябва да бъдат отнети!Те не са на ЦСКА,а на Нац. отбор на БЪЛГАРИЯ!
През тези години Левски се утвъждава като отбор на опозицията,отбор на народа,който търси
отдушник от това,което се случва в целия политически и спортен живот в България в условията на култа!В следващото десетилетие ,за да установят контрол над отбора на опозицията и за да го овладеят,комунисти-
ческите власти през 1968г.обединяват Левски със "Спартак"сф и Спортист Сф под името
"Левски -Спартак"/под шапката на МВР/,против волята на истинските левскари,които все пак се
преборват името"Левски"да остане в новото име!
Ето затова,млади фенове на ЦСКА,отношението към вашия отбор е изпълнено с негативизъм и
като се прибавят шмекериите на Томов и Титаните в наше време,основанието е ясно!ДЕВЕТ ТИТЛИ
НА ЦСКА СА ПО СЪЩЕСТВО ТИТЛИ НА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР НА БЪЛГАРИЯ, УЧАСТВАЛ В РЕПУБЛИКАНСКИТЕ
ПЪРВЕНСТВА ОТ 1954 ДО 1962 Г.!
НЯМА ЛОШО ,АКО БЕШЕ ОБРАТНО-ЕДИН КЛУБЕН ОТБОР ДА СЕ ИЗДИГНЕ ДО НАЦИОНАЛЕН,А НЕ ЕДИН ЦЕЛЕНАСОЧЕНО СЪБИРАН НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ДА БЪДЕ КРЪСТЕН"ЦЕНТРАЛЕН СПОРТЕН КЛУБ НА АРМИЯТА"/ЦСКА/и да трупа титла след титла!Към това трябва да се прибави и щедрата издръжка от"основаването"до1989г.- с държавни средства, откъдето идва и обидното прозвище "чорбари"!
30 МИНУС 9 Е РАВНО НА 21!ЕТО ТОВА СА ТРИТЕ ЧЕРВЕНИ ЗВЕЗДИ,С КОИТО СЕ ГОРДЕЕТЕ,уважаеми
фенове на ЦСКА !!!Историята на ЦСКА е грабеж след грабеж,ограбена е историята и са затрити
десетки клубове,а някои са унищожени в буквалния смисъл /АС 23 и др./ и в минало и в наше време!
Погледнете отстрани и непредубедено и ще разберете за какво става дума!Левскарите никога
не са приемали "ЛЕВСКИ"да е под шапката на МВР,по този повод постоянно се скандира "ЛЕВСКИ, оле,нищо общо с МВР"И"И преди и сега, ЛЕВСКИ значи свобода",а привържениците на ЦСКА се гордеят с петолъчката/!?/ ,която грее в центъра на емблемата на клуба!
Ето това е "малката" разлика между "ЛЕВСКИ" И ЦСКА,между левскари и чорбари ,между "творци" и "подражатели!
А,питам се, в днешно време какво общо има ЦСКА с армията?На каква армия е централен този клуб!?Ако искате да се очистите от комунистическия позор и достойно да носите името армейци,тези от вас, които искат да се разграничат от комунистическия ЦСКА да възкресят АС23/убит от
ЦСКА/ ,приемете историята и наследството на АС23/ст. "Българска армия"/,разграничете се от
историята на ЦСКА,не се блазнете от измамните титли.През следващите 50 г. титлите на
АС 23 може да станат повече и поне ще са достойни!А че ще има такива ,които няма да се отрекат от
ЦСКА,както БСП не се отрича от БКП ,приемайки историята и,е ясно.Но само по този начин
всичко ще си дойде на мястото -Ще има истински армейски клуб АС 23.Така ,ако ЦСКА просъществува ,ще е ясно точно кой е! Ще се знае кой кой е!Нима няма между привържениците на ЦСКА,
такива, които да се срамуват от тази недостойна история и които желаят да се разграничат и,
обичайки Българската войска,да издигнат знамето на АС23!?Прочее,това е въпрос,който се отна-
ся до привържениците на ЦСКА!
Ето затова,за твърде много хора,ЦСКА не е симпатичен и уважаван клуб!Не казвам ,че няма
такива,които се гордеят с историята на ЦСКА,но какво да си мислим за такива хора?Докато
Левски насила е държан под милиционерски ботуш от 1968г. до 1984г.,а феновете винаги са се
разграничавали от МВР,то ЦСКА се гордее с недостойното си минало-време през което до мили-
ционерския ботуш на МВР върху Левски е стоял и армейския ботуш на ЦСКА върху всички клубове!
Петолъчката в значката на ЦСКА символизира комунизма ,защото е останала несменяема от тези времена .В Българската армия тя е премахната отдавна./а вие се гордеете с нея ,а уж сте "съвременни" армейци?!/В същност е много ясно какви сте!...ТВОРЦИ върху чужд гръб/чорбари/!
delqnski47 написа:И е написал,че ЦСКА е бил на държавни средства....
Алоо,гражданина,а ФК Левски-то на самоиздръжка ли беше бе!Я се стегнете малко,не плещете глупости!
sin4ec написа:cska - maina написа:sin4ec написа:cska - maina написа:така, Левски има 4титли за 5г от началото на комунизма, като става ВТОРИЯТ(и там сте втори, но не след нас) клуб в Бг, който е зачислен към пощите. Като началник става Цола Драгойчева(за невежите, вижте й "профила" в гугъл), като нашите 9титли са с полуфинал и четвърфинал в европа, демек има нещо оставено, докато след вашите е имало само комични изяви, което отговаря на въпроса ти, както и на всеки, който може да мисли!
Ми не знам кви ЕКТ е имало 1946, но както и да е-говорим за креативни и подражатели. По темата?
прав си, не е имало ект, некви балкански е ималотя темата е бая мащабна, това също е по темата
Мда, и колегата отгоре ви разкова, та трябва да му отговаряте, особено за темата за НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР, кво да правиш-факти...
delqnski47 написа:cska - maina написа:gevel, това типично по милиционерски-да отхвърляте всичко и да лъжете до последно![]()
Цитирал ми там уикито и прибавил разни убийства и кражби по негов вкус...да изглежда по гадно на вид!![]()
Крали сме от Ботев и Морето...а те какви бяха тогава,някой може ли да ми каже
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 20 госта