ЦСКА - Зимна селекция и подготовка 2012/2013
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
- Udoji90
- Контакти:
Re: ЦСКА - Зимна селекция и подготовка 2012/2013
Нюаджи на лявото крило не се справя много добре, но не се знае дали няма да е силен на дясното. Струва си някой път да започне той там, а не Присо (срещу "Славия" май точно така беше всъщност). Пък ако не се получи добре, ще играе на върха като в дербито.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
- CskaUl7rasB0ysS0f1a
точно натам съм се насочил и аз. посинелите още незнаят какво се случи в дербито с пускането на малкото дрогба и опазването му, да се приложи същото и на гората в събота ако афро-звездата ни е готова за игра
СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!
ТОВА СИ ТИ!
Udoji90 написа:Аз ще си позволя да не се съглася с мнението на Аzz - по-точно с частта, в която препоръчва 4-1-4-1 вместо 4-2-3-1.
На първо място не смятам, че 4-2-3-1 се използва, когато съперникът ще те натиска. Веднага се сещам за доста силни западни европейски отбори, играещи с такава схема: Дортмунд, Байерн, Реал М, Валенсия, Ман Сити, Челси, Арсенал; Ливърпул с редки изключения използват същата; Ман Юн са играли с нея понякога, макар че напоследък са с повече нападатели; за Шалке също мисля, че са с 4-2-3-1. Добавям и някои водещи национални отбори като Испания, Германия, Франция и Холандия. Както и да го погледна, мнозинството от тези отбори в 90% от мачовете си натискат съперника и играят офанзивно, а не го оставят да ги натиска. Разбира се в доста от тези отбори единият от двамата опорни халфове може да върши доста работа и в нападение - например Рамиреш/Лампард в Челси, Артета в Арсенал, Швайнщайгер в Байерн и т.н. Смятам, че ние също разполагаме с такива играчи - Саша има добри организаторски умения, а Тенгариня вчера също показа прилични неща в градивен план.
В същото време не ми допада идеята да играем 4-1-4-1 с Платини и Анисе като плеймейкъри. Миналия сезон Радуканов пробва схема с един опорен халф срещу "Видима" и Платини беше именно вътрешен халф. Въпреки че тогава създадохме много ситуации и бихме с 4-1, често позволявахме на съперника много лесно да преминава централната линия и да стига да нашето наказателно поле. Срещу отбор като "Видима" (без да ги обиждам) това не беше фатално, но с по-силен съперник дори в рамките на нашата А група може да берем големи ядове особено ако единственият опорен халф е Янчев. Разбира се имаме един отличен пример за силно играещ отбор с 4-1-4-1 и това е Барселона. Само че там офанзивните вътрешни халфове са доста по-универсални - умеят да играят в защита почти толкова добре, колкото в атака, и изключително много помагат на опорния халф, което важи и за Шави, и за Фабрегас, и за Кейта, и за Иниеста, макар че последният доста често е ползван дори на фланговете. Анисе и Платини определено не отговарят на тази характеристика - особено на Мишел хич не му е работа да помага на опорния халф. Всъщност и вчера схемата ни срещу "Берое" беше нещо като 4-1-4-1, но реално дори беше по-дефанзивна от обичайната, защото Саша и Тенгариня, макар, както казах, да имат известни качества в офанзивен план, все пак са си опорни халфове - Саша беше ползван дори като десен бек в някои срещи.
Както и да е, няма да задълбавам, за да не се отклоним много от темата. Стойчо най-добре знае какви играчи му трябват.
аналогията ти е неправилна, защото ако можеш да си позволиш да наемеш играчите с конкретните им качества на изброените от теб отбори - ОК играй си 4-2-3-1. Обаче когато играчите ти са с качества, че струват жълти (за футбола) стотинки, и се окажеш със схема 4-2-3-1 срещу отбор дето се е прибрал в своята половина и те чака цял мач, се получава следното (например за ЦСКА):
(примерен коментар)
-Янчев отнема пред защитата, обръща се...опитва се да подаде на Анисе (единствения вътрешен атакуващ халф), той обаче е затворен от двама на съперника и губи топката...(следват карамболи в центъра на игрището)...
-Саша отнема пред защитата, обръща се...Анисе отново е затворен между двама, подава в коридор зад левия бек на съперника....Присо тича...пасът е неточен (или е пресечен или излиза в аут/тъч)...
-Янчев отнема ред защитата, обръща се...Анисе отново е затворен между двама...Пак пас зад защитата - този път Присо стига до топката...центрирането е далеч зад аут линията....
-Крачунов пресича паса, Янчев поема топката...пасът към Грънчов е неточен...
-Бандаловски отнема и тръгва по крилото, двоен пас с Анисе...Бандаловски достига наказателното на съперника...центрира...единствения нападател и Анисе са между 4 защитници и 2 халфа...топката е избира в ъглов/аут/вратаря лови...
-Саша подава напред, Анисе най-накрая се е освободил и поема, дриблира, опитва пас към единствения нападател, последния обаче е затворен между 3-ма...
Ай това гледаме в ЦСКА от как Пенев остави отбора...за да се промени, трябва:
1. или схемата срещу защитаващи се отбори да включва още един атакуващ халф (т.е. 4-1-4-1) зад централния нападате (което ще създаде тръдности за защитаващия се отбор - още един футболист за опазване, повече пространство, повече варианти за комбинации в атака),
2. или изпълнителите в схемата 4-2-3-1 да имат качествата на играчите в изброените от теб отбори (т.е. да не грешат често пасове, да се пласират съвършенно, да имат правилна игра без топка, да центрират 9 от 10 пъти точно на главата/крака на нападателя и пр.)
понеже вариант 2 ми се вижда абсолютно невъзможен за финансовото състояние в ЦСКА, то за това предложих вариант 1, който в кратце означава: с тактика да се компенсира липсата на качествени играчи.
- Udoji90
- Контакти:
Може и да си прав за някои от тези неща. За други пък може би не е нужно да се променя схемата, а само конкретните изпълнители в нея - някои сегашни титуляри да отстъпят местата си на някои резерви. Както и да е, всеки има право на мнение и аз уважавам твоето, макар моето да е, че имаме изпълнители за 4-2-3-1.
И все пак с теб май сме единодушни, че не ни трябва толкова голяма бройка нови попълнения.
[offtopic]Струва ми се, че имаш предвид Карачанаков, а не Грънчов - и в двата си коменатара го сбърка на няколко пъти.[/offtopic]

[offtopic]Струва ми се, че имаш предвид Карачанаков, а не Грънчов - и в двата си коменатара го сбърка на няколко пъти.[/offtopic]
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
[center]Босненският екзекутор на Левски: ЦСКА ме иска - избирам между тях, Еспаньол и Елче[/center]
ЦСКА е подновил своя интерес към халфа на Сараево Саид Хюсеинович. Това твърди самият футболист, цитиран от diarioinformacion. "Не съм сигурен дали ще отида в Елче, тъй като имам и други оферти. Еспаньол и ЦСКА също ме искат и не съм решил кое предложение ще избера", казва 24-годишният халф.
Хюсеинович има договор със Сараево до лятото на 2013 година.
В България той се прочу с двата си гола във вратата на Левски през лятото, когато неговият тим - Сараево, елиминира сините в турнира Лига Европа. След тези срещи се заговори, че ЦСКА има интерес към него, но до сделка така и не се стигна.
Хюсеинович е бивш футболист на германския Вердер (Бремен).
- CskaUl7rasB0ysS0f1a
има хляб в това момче дано направи правелния избор и да продължи да наказва сините 

СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!
ТОВА СИ ТИ!
Всеки футболист на 24 години иска да играе на "Герена", обяви Милен Василев
Бившето крило на Миньор (Перник) - Милен Василев се предложи на Левски. Бързоногият халф от два дни е свободен агент, след като разтрогна договора си с пернишкия тим едностранно заради неполучени заплати.
"Нищо не мога да коментирам на този етап. Ще мога да говоря едва като излезе официалната информация в медиите. Разтрогнах с Миньор, вече не съм част от отбора. Всеки един нормален младеж на 24 години иска да играе в Левски, аз не правя изключение", бяха думите на Василев.
Тоя не ни трябва !!!
Бившето крило на Миньор (Перник) - Милен Василев се предложи на Левски. Бързоногият халф от два дни е свободен агент, след като разтрогна договора си с пернишкия тим едностранно заради неполучени заплати.
"Нищо не мога да коментирам на този етап. Ще мога да говоря едва като излезе официалната информация в медиите. Разтрогнах с Миньор, вече не съм част от отбора. Всеки един нормален младеж на 24 години иска да играе в Левски, аз не правя изключение", бяха думите на Василев.
Тоя не ни трябва !!!
- mistreated
- Контакти:
tyranta написа:Всеки футболист на 24 години иска да играе на "Герена", обяви Милен Василев
Тоя не ни трябва !!!
Е та ти защо мислиш, че не игра срещу тях. Примери такива бол. Аз си спомням за един мач на Левски срещу Берое, в който Иво Иванов направи доста "странни" грешки и в резултат на тях Левски победи в Стара Загора с 3:1. Веднага след мача се разбра, че от лятото Главата е играч на сините...
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...
Udoji90 написа:Може и да си прав за някои от тези неща. За други пък може би не е нужно да се променя схемата, а само конкретните изпълнители в нея - някои сегашни титуляри да отстъпят местата си на някои резерви. Както и да е, всеки има право на мнение и аз уважавам твоето, макар моето да е, че имаме изпълнители за 4-2-3-1.И все пак с теб май сме единодушни, че не ни трябва толкова голяма бройка нови попълнения.
да имам предвид точно Карачанаков.
и да, съгласен съм че повече от 2-3 футболиста е напълно ненужно да се взимат!
Трябва да се вземат най-много 3-ма футболисти и да се освободят поне 8 !!!
Няма смисъл да търкат пейката чужденци които я запишат по 1/2 мача като титуляри я не. На тяхно място на пейката
е по-добре да седят наши си момчета. Хем бюджета ще олекне така хем ще има надежда да изкочи някой талант.
Под наши момчета разбирам българчета не само от младежите на ЦСКА а от цялата страна.
Днес ми попадна новина че Сливен щял да бъде в ролята на дубъл на ЦСКА в който да се обиграват
млади играчи от школата. Ако е така това е супер новина а и дано Лечков най накрая се е налудувал.
Няма смисъл да търкат пейката чужденци които я запишат по 1/2 мача като титуляри я не. На тяхно място на пейката
е по-добре да седят наши си момчета. Хем бюджета ще олекне така хем ще има надежда да изкочи някой талант.
Под наши момчета разбирам българчета не само от младежите на ЦСКА а от цялата страна.
Днес ми попадна новина че Сливен щял да бъде в ролята на дубъл на ЦСКА в който да се обиграват
млади играчи от школата. Ако е така това е супер новина а и дано Лечков най накрая се е налудувал.