Мнениеот mike28 » 06 сеп 2009 14:39
Не си ме разбрал правилно. Мъри е сред тези ( а те определено не са много), които непрекъснато натякват за подобряване качеството на терените. Казах още, при това неколкократно, че Пенев в момента се опитва да гради това, което беше постигнато от Стоилов в Левски (не защото Мъри е открил топлата вода и колелото едновременно), защото това е нормалната европейска и световна практика. Като няма качествени терени и места, където подрастващите да играят- трудно могат да израстнат като футболисти. Специално в София, Левски и Славия са пример в това отношение, за страната мисля, че само в Ловеч имат отлична база за децата. А навремето имахме страхотни школи, това Благоевград, Пловдив, Варна, за определен период и Търново, а сега нямаме почти нищо.
Ела да видиш в един град като Русе, колко терена има, какво е качеството им и на кои от тях, децата могат да играят безплатно. Когато аз бях дете, съм играл необезпокоявано на всичките стадиони, сега дори няма една площадка с изкуствена настилка със свободен достъп. Как да станат децата футболисти?