ЦСКА - Левски или Ботев Пд - Локо Пд кое дерби е по голямо ?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: ЦСКА - Левски или Ботев Пд - Локо Пд кое дерби е по голямо ?

Мнениеот doktora25 » 21 окт 2012 11:22

Аз не съм от най-големите демократи, не приемам че някакво броене на гласове показва нещо, въпреки че уважавам статистиката, много ми върви като наука и особено в спорта често може да помага при прогнозирането, но за мен този въпрос, както и хиляди други въпроси има изцяло субективен характер. Ако за повечето пловдивчани Локо-Ботев е по-голямото дерби, а съответно Левски-ЦСКА като цяло събере повече гласове, това има ли някакво значение за пловдивчани? Разбира се че не, и ще са прави. И обратното - за софиянци и представителите на други градове. Първо изяснете какво е това дерби, за което има отделна тема. В нея виждам най-различни мнения - от сполучливи - по-сполучливи, което изцяло потвърждава моята теза, че всичко е субективно. ;)
Иначе ако аз трябва да отговоря на въпроса - ЗА МЕН е Левски-ЦСКА, и то главно защото съм левскар и то повече ме интересува, но не съм ходил на нито едно от двете и много хора сигурно ще кажат, че мнението ми не е достатъчно значимо и вероятно ще са прави. :lol:
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
STENLI
Контакти:

Мнениеот STENLI » 21 окт 2012 11:25

Няма да коментирам темата, тя е изтъркана, но мога да ви кажа 4е вчера умрях от скука на вашето дерби.Безидеина тактическа игра накъсана на всеки 3 минути с фалове и разбира се само 1 гол.
Последна промяна от STENLI на 21 окт 2012 11:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 21 окт 2012 11:30

Никой не отрича, кой мач е по-голям - това е Левски - ЦСКА - повече хора се вълнуват как ще свърши, често този мач решава титлата, но Локомотив - Ботев много повече прилича на дерби. Като емоция, напрежение, тръпка, желание за игра. Локомотив - Ботев е просто чист футбол, посветен на феновете, без да се гледа класиране, точки, титли и т.н.т. Много от разумните фенове на Левски и ЦСКА искат мача между тяхните два отбора да прилича на този от Пловдив, но в последните години не се получава. Повечето от по-крайните фенове не отчитат, че Пловдивското дерби е едно богатство за Българският футбол и вместо да му отдадат заслуженото, те го омаловажават. Предлагам при така поставен въпрос отговорът да е Левски - ЦСКА е по-голямото дерби, ЛОкомотив - Ботев е по-истинкото дерби.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Ailq4e_Xq_Xq

Мнениеот Ailq4e_Xq_Xq » 21 окт 2012 11:31

STENLI написа:Няма dа коментирам темата, тя е изтъркана, но мога да ви кава 4е вчера умрях от скука на вашето дерби.Безидеина тактическа игра накъсана на всеки 3 минути с фалове и разбира се само 1 гол.

Добре бе брато мои приятели които сте фенове на Ботев говорят така добре слаба игра така ама другата седмица като во бием кво да кажем за вас тогава :)

Потребителски аватар
Янис Зику
Контакти:

Мнениеот Янис Зику » 21 окт 2012 11:39

И ще ми кажете, че вашите дербита са по-интересни на терена? Големи комици сте. Помня последния ви мач, дето бяха само шутове между вратарите и случайния гол на Морини в края.

Потребителски аватар
ReZo
Контакти:

Мнениеот ReZo » 21 окт 2012 11:51

ЦСКА-Левски е дербито на вечните претенции
на богопамазаните
на първите сред равни
на вечно закриляните от властта
и на вечно помилваните (за същото провинение като на ЦСКА , "Рейнджърс" е в 3-та лига)

а Ботев - Локо е само едно
дербито на СТРАСТТА
от футбола
от живота
от емоцията

сами си правете изводи
кое е ИСТИНСКОТО дерби
останалото е суета (най-вече на спор(т)ни журналисти -дилетанти или просто обикновени фенове)
"Който се прави на приятел на всички, не е приятел на никой !"

Потребителски аватар
STENLI
Контакти:

Мнениеот STENLI » 21 окт 2012 11:59

ReZo написа:ЦСКА-Левски е дербито на вечните претенции
на богопамазаните
на първите сред равни
на вечно закриляните от властта
и на вечно помилваните (за същото провинение като на ЦСКА , "Рейнджърс" е в 3-та лига)

а Ботев - Локо е само едно
дербито на СТРАСТТА
от футбола
от живота
от емоцията

сами си правете изводи
кое е ИСТИНСКОТО дерби
останалото е суета (най-вече на спор(т)ни журналисти -дилетанти или просто обикновени фенове)

+1912

Потребителски аватар
pavlov10
Контакти:

Мнениеот pavlov10 » 21 окт 2012 12:02

Ailq4e_Xq_Xq написа:
Vict0ry написа:Зависи какво имате предвид под голямо дерби!За мен голямото дерби е пловдивското,защото стават зрелищни и резултатни мачове.Също така атмосферата и настроението по трибуните е на макс!Софийското дерби е скучно ако си вкарат повече от 2 гола е направо чудо!Единственото нещо,с което софийското дерби превъзхожда пловдивското,е че доста често то решава титлата и затова го следят с такъв интерес.Иначе по-хубавите мачове стават в Пловдив и нека шопите не ми развиват някакви теории!Вчера се видя дербито ви е СКУЧНООООООООООООООООО!

Брател хайде да не се излгаме и Аз по принцип съм от Пловдив ама нека да не сравняваме двете дербита едното дерби си е регионално докато Лефски ЦСКА е дербито на България а в Европа кои ли е чувал за Ботев или Локо ?

А за Левски-ЦСКА кой е чувал в Европа?Само Мура и Сараево.Софийското дерби е адски слабо като футбол,буквално трагично,с някакви бездарни чужденци и наемници и в двата лагера.Дерби е на разни селяци,дето ходят на мач веднъж на 3 години - фенове на двата хартиени гранда.Дербито в Пловдив и като футбол е по-интересно,като заряд пък да не говорим,защото всичко е концентрирано в Пловдив,градът буквално полудява,няма незаинтересован човек-всеки има поне роднини или приятели,които се интересуват живо...Докато в София,с тези пришълци от цяла България,в дерби ден дори не се разбира,че има мач.Истината е в Пловдив и това е.
...и далече да отидем,и далече да умрем,черно-бели ще останем до последния си ден...

Потребителски аватар
Angoff
Контакти:

Мнениеот Angoff » 21 окт 2012 12:03

Точно и ясно от ЦСКА - Левски се интересуват хора от цяла България а от Ботев - Локомотив се интересуват само в Пловдив и тук там някой заврян пловдивски зет извън Пловдив :!:
Люляк, май, финал за купа
дузпи, шут, греда и супа
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони

Левски-Славия, протокол
Везалов, фамозен гол
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации

Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон!!!

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 21 окт 2012 12:04

Teo написа:разбира се че софийското е по голямо, не случайно се казва Вечното дерби ;)

Може цяла година да губиш, но да победиш в такова дерби, води до невероятна наслада :P

Да наистина подобно на миналия сезон.

Върни се в “ЦСКА”