Мнениеот KZL_KZL » 02 сеп 2009 18:59
При нас схемата трябва да е друга.На никой клуб в момента не му трябва 50 000 -ен стадион.За по малките клубове са достатъчни 7-8 000 ,а за грандовете и тези в по големите градове 15-18000.Но нека да бъдат модерни и с условия,както за футболисти,така и за зрители.Бил съм на няколко стадиона на запад.Най голямо впечатление ми направи някога стадиона на Леверкузен.Освен ,че всички места са под козирката,на самата козирка са инсталирани газови печки.Мислех си тогава,дори и -10 градуса да е,едва ли на някой ще пречи студа.Да не говорим за многото павилиони за сандвичи,бира,тоалетни....а гледам ,че това май не е било много на висота,щом от миналата година този стадион е в ремонт.Значи ,ако президентите си направят една малка сметчица.....ако идват по 5000 средно на мач,при средна цена на билета 7 лв,това са 35 000 .Ако имаш 2 мача на месец у дома-70000 лв.20 играчи на щат,заплата 2000 лв-40 000 .Остава и за премии и за други разходи.Има месеци когато не се играе,според мен те са прекалено много,Трябва един отбор да има минимум 50 мача на сезон. Отделно за да има публика,нормална за населението в Бг,трябва моментално да се спрат уговорените мачове,да се повиши качеството на играта(в смисъл,бързина,феърплей,мъжество-не може на 1 наш мач лекарските екипи да влизат колкото на цял 1 кръг в Англия,да не би там да се играе по мек футбол?)Това....мисля ,че почти всичко зависи от президентите и ако направят нещо в тази насока,то ще бъде в тeхен интерес.Но май техните интереси са съвсем други за съжаление