В България за тактика, модерен футбол и изграждане на дългосрочна стратегия на работа не може и дума да става. Повечето клубни президенти гонят бързия успех и при най-малкото временно отклонение от предварително начертания път "режат глави". Именно тази недалновидна политика налага в последно време в Левски Тодор Батков, колкото и да му е трудно да го признае. Визирам смяната на Вили Вуцов и Емил Велев, в които качества адвокатът се "кълнеше". В лагера на ЦСКА обаче нещата стоят по коренно различен начин и колкото на някои хора да им се иска да омаловажат триумфалната победа на червените над Динамо Москва, успехът им е напълно заслужен. Той не е плод на някаква случайност, а е продиктуван от налаганата от собственика на клуба Димитър Борисов кадрова политика.
Въпреки тежкото наследство от Александър Томов, босът на червените съумя да изправи популярния български клуб на крака точно с едно, но изключително ефикасно решение. А именно да назначи треньор с европейско мислене и поведение, какъвто е Любослав Пенев и оттам нататък да му осигури нужното спокойствие за работа. Хвала на Борисов, че за краткото време, в което е във футбола разбра, че ако един отбор иска да постигне успехи, всеки трябва да си знае мястото и да прави това от което разбира. Защото с две ръце мога да се подпиша, че той е единственият собственик на български клуб, който е декларирал безрезервната си подкрепа към наставника на тима, който не се бърка в работата на треньора, който се съобразява с желанията и решенията му и който не позволява на никой да навлиза в неговото пространство.
Именно пълният картбланш, даде възможност на Пенев да наложи желязна дисциплина в отбора, да вкара разглезените "звезди" в правия път и оттам нататък да предаде на играчите своите виждания и разбирания за футбола. Въобще бившият футболист на националния отбор показа, че изповядва точна методика и философия на работа. Тя пролича още по време на подготвителния период, но тогава само изтънчен специалист можеше да разбере налагания от Пенев модел. И вместо да получи одобрение за работата си всички му се присмиваха, че под негово ръководство ЦСКА губи поголовно в контролите.
Въпреки убийствените критики, наставникът на червените не изневери на стила си. Той следваше стриктно начертаната програма, тъй като знаеше, че това е правилният път. Целта на легендарната деветка не бе да покаже пред цяла България колко голям треньор е като "мачка" в приятелските двубои, а точно обратното - да подготви селектираните от него играчи за тежките мачове в Европа. А това можеше да стане само с здрави натоварвания по време на подготвителния период, без да се съобразява кога ЦСКА играе следващата си контрола. Тогава Пенев много точно се обоснова с думите: "Голяма работа, че загубихме тази контрола. В такъв период от подготовка, важното е да се натоварим. Сутринта преди мача дори водихме занимание и то не беше никак леко. Затова не смятам да променям предначертаната програма, въпреки че съм наясно, че на футболистите им тежат краката и трудно ще изнесат стойностен мач. Но бъдете спокойни, това ще стане, когато му дойде времето".
Няколко месеца по-късно Пенев спази обещанието си и ЦСКА отстрани мултимилионната селекция на Динамо Москва. Направи го с гръм и трясък и собственикът на вицешампионите Димитър Борисов и тепърва прохождащият специалист са с основна заслуга за участието на тима в груповата фаза на Лига Европа. Защото и двамата си свършиха по перфектен начин работата. Босът на червените осигури нужното спокойствие преди важните срещи и вдъхна самочувствия на играчите. От своя страна пък спецът изигра решаваща роля за успеха, тъй като напълно надигра тактически руския отбор. Прийом, който е трудно осъществим от български отбор...
Затова може да дадем една препоръка на останалите български отбори - Учете се от ЦСКА.
Магията ЦСКА! (Всекидневна)
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
"Учете се от ЦСКА"
Re: "българин" "журналист" от 7дниСПОРТ плюе по ЦСКА в Румъния!!
Хан Крум написа:Хомо Гереникус ...
Re: Платини проби тавана на заплатите в ЦСКА
Защо ми се струва ,че пак започват с големите обещания в ЦСКА за заплати и после пак съдебни драми

lacho_trepacho написа:PFC Litex написа:Какво има да смятате не ми е ясно.
Ако ЦСКА бяха заплатили трансферна сума, по-евтино ли щеше да Ви излезе?
Прости сметки: 24 мача за първенство + 5 за купата + 6 за ЛЕ прави 31 мача, то ест купили сте Платини за 31 000 евро от Черноморец.
Много си прав, трябва да сме доволни. Само ми е интересно как бургазлии са се минали само със 7% от бъдещ трансфер???![]()
А какво точно ще рече, че Събев е запазил 55% от правата на играча т.е. той решава кога, за колко и на кого да го продаде?
Ми по всяка вероятност при повочко пари няма заначение на кого ще го продаде за него.55% от парите сигурно това ги интересува повече!

Re: "Учете се от ЦСКА"
Леко "тъпо". Всеки клуб си има стратегия и планове на развитие. Ако една схема работи при един клуб, то при друг може да няма успех.
Манчестър рядко купуват футболисти за големи пари.
Реал Мадрид точно обратно.
Трети залага на юноши
Четвърти друго и т.н.
Пилците се броят на есен и е много, много рано да се правят всякакви крайни заключение.
Трети залага на юноши
Четвърти друго и т.н.
Пилците се броят на есен и е много, много рано да се правят всякакви крайни заключение.

Това всичкото важи до мача с Левски, после пак оправдания
Лесно е да се пишат такива статии сега след успеха на ЦСКА.
Защо нямаше такава статия преди миналия четвъртък питам аз?
Защо нямаше такава статия преди миналия четвъртък питам аз?
Дядовците мандри обираха, внуците телефони крадат...
mfca написа:aloha^guy написа:PFC Litex написа:Какво има да смятате не ми е ясно.
Ако ЦСКА бяха заплатили трансферна сума, по-евтино ли щеше да Ви излезе?
Прости сметки: 24 мача за първенство + 5 за купата + 6 за ЛЕ прави 31 мача, то ест купили сте Платини за 31 000 евро от Черноморец.
Ами месечната заплата от 6000 евро ???? 10 * 6 = 60 000 евро + 31 000 евро = 91 000 евро![]()
Май не схвана...заплата е константа и в двете уравнения и за това не се брои. Нима, ако бяха дали пари за него нямаше да получава заплата? т.е. от твоето уравнение отпада 60к евро!
Иначе за новината - и аз не мисла, че това са точните цифри, но както е казал народа - "във всеки слух има доза истина".
Да но 31 Х 1000 евро (за изиграни мачове) = 31 000 (това значи 31 000 на година .... + по още 6000 за 10 месеца = 60 000 ии всичко си е точно - 91 000!!!
Ana Ivanovic - момичето от сънищата ми... MANCHESTER UNITED Отборът на мечтите...ЦСКА - отборът на сърцето
САМО ЦСКА !
Ии емотиконите са моя ЗАПАЗЕНА МАРКА forum_Emoticons®

САМО ЦСКА !
Ии емотиконите са моя ЗАПАЗЕНА МАРКА forum_Emoticons®

PFC Litex написа:Леко "тъпо". Всеки клуб си има стратегия и планове на развитие. Ако една схема работи при един клуб, то при друг може да няма успех.
Трети залага на юноши
Четвърти друго и т.н.

PFC Litex написа:Леко "тъпо". Всеки клуб си има стратегия и планове на развитие. Ако една схема работи при един клуб, то при друг може да няма успех.
Трети залага на юноши
Четвърти друго и т.н.
+1
“Прост народ - слаба държава”
И все пак къде е далаверата на Черноморец?За колко ще го продадат в чужбина и с тия 7% какво ще вземат?Ако това е истина си мисля,че е имало пари под масата.